Az archívum kedvéért...
Maradt egy többé kevésbé nyitott kérdés, ezt most megválaszolom saját magam.
Kipróbáltam az APTonCD-t, ez működött is, csak mintha nem mindent hozott volna át az egyénileg telepített programokból.
Kipróbáltam a remastersys-t. Ez valóban mindent átvitt a másik winyóra, még az adataimat is. Csak a menüben kellett újra beállítani a kedvenceket.
DE történt egy nagy hiba: valahogy elrontotta a cups beállításait, és mivel sajnos nem vagyok guru, sehogy nem tudtam helyrehozni.
Viszont többé-kevésbé összegyűjtöttem a telepített (/var/cache/apt/archives/-ből), és csak úgy letöltött csomagokat. Ha telepítjük a dpkg-dev-et, akkor kapunk két scriptet: dpkg-scanpackages és dpkg-scansources. Az előbbivel elkészíthető egy adott könyvtárban lévő csomagok listája. (Lényegében ezt csinálja az APTonCD is, csak egy images fileba.) Az összegyűjtött csomagokat elhelyeztem a /home/andras/packages/ könyvtárba. (Mint kiderült, a legmélyebb szintű könyvtár neve kötött: "packages".) Megcsináltam a Packages és Packages.gz fileokat. Az /etc/apt/sources.list-et átírtam, mindösze két sor maradt benne: az eredeti sor ami a telepítő CD infót tartalmazza, és egy, amit én írtam be:
deb file:/home/andras/packages /
És lőn! Ami csomag jól, hiánytalanul mentésre került, vagy minden függőségét is lementettem, azt mind szépen telepíteni lehetett internet kapcsolat nélkül.
Befejezésül egy kis script, ami megkönnyíti a "Packages" file-ok elkészítését:
rm Packages.gz
dpkg-scanpackages -m . > Packages
cp Packages Packages.x
gzip Packages
mv Packages.x Packages
Utána persze visszaállítottam az internetes forrásokat is, de ha valamit telepítek, azonnal megy a könyvtárba, és futtatom a scriptet, hogy megmaradjon egy esetleges újra telepítéshez.