tzalayÉn ezzel egyetértek. Tényleg szól a windows, kiírja mi a probléma, ajánl javaslatot... csakhogy
Julcsi néni nem mer rákattintani az oké gombra, még akkor se, ha csak egy darab oké gomb van, mert fél hogy valamit elront.
Azzal is egyetértek, hogy az átlagfelhasználó simán meg tudja oldani az os telepítését, sőt. Szerintem kellene hogy tudja. Autóba se ülök be úgy, hogy nem tudom mi az az index, csak nyomogatom, mert láttam hogy más is úgy csinálja. Aki használni akarja a számítógépet igenis vegye a fáradtságot, hogy tudja mi az amit használ, tudja legalább alapszinten hogy működnek a dolgok, és legyen képes értelmezni a gépben lezajló folyamatokat.
És most nem arra gondolok, hogy azt kell tudni hogy a program telepítése next > accept > next > serial > next > finish. hanem tudja hogy mire nyomott next-et. Észrevegye, hogy eggyel több next van, és lássa hogy miért van. Tudja, hogy a program megkérdezte tőle azt, hogy milyen skint akar használni, és ne azért nyomja a tovább gombot, mert nem mer változtatni az alapbeállításon, hanem mert neki tetszik az a skin vagy mittomén.
Sok ember fél használni a számítógépet, és a gép előtt töltött idő nagyrészében olyan dolgok történnek a gépén, amit nem tud megmagyarázni. (pl mit keres az a pici pajzs ott jobbra lenn. ott volt mindig, hát jóvan, nem piszkálom, mert így is megy a gépem)... Milyen lenne ha autóvezetés közben villogna valami jelzőlámpa a műszerfalon, én meg csak mennék tovább, mert nem tudom mit jelez a kocsi...
Amire ki akartam lyukadni: Rendben: nem kell rendszeradminisztrátor szinten ismerni a gépet. De olyan szinten kellene ismerni, hogy ne jelentsen problémát az, hogy egy gomb két pixellel arrébb van...