Sziasztok,
december óta használok ubuntut, így már eleve a 8.1-el kezdtem, korábbi tapasztalataim nincsenek, csak abból élek, amiket itt olvasok.
OpenOffic-al kapcsolatban azonban történt egy érdekes hiba(?)jelenség, amivel nem tudok mit kezdeni; "ellopták" belőle a magyarosítást. Ez engem konkrétan annyira nem zavar, mert angollal is tudom használni, viszont mivel én áttértem ubuntura, szegény anyósomat is magammal rántottam, aki boldog volt, hogy végre magyar nyelvű operációs rendszer, meg alkalmazások, stb... csak ugye nem tetszik neki a jelenlegi téma, és gondoltam frisítek majd neki is egyet, mint magamnak, csak hogy a bajok itt kezdődnek...
mert legsötétebb gyanúm az, hogy nekem akkor lopták el a magyar verziómat a ooo-ból (2.4-es gyári változat), amikor telepítettem egy új témát (ezt itten:http://francois.vogelweith.com/index.php?option=com_content&view=article&id=32:theme-qubuntu-frq&catid=18:themes&Itemid=23). De persze ez csak gyanú, annak viszont alapos. Vagy nem. Na mindegy.
Probléma orvoslásaként arra gondoltam, ha már van 3.0 verzió, frissítek egy olyanra. A kérdésem felétek ezzel kapcsolatban:
- érdemes-e 3-0-ra frissíteni, és ha igen, akkor
- tárolóból, vagy openoffice.org-ról letöltött csomaggal, illetve, hogy a friss változat telepítése előtt
- el kell-e távolítani tényleg a régi verziót synaptic csomagkezelővel?
... vagy anyósomnak nem telepítek új témát? :D