Miki73Kubuntuban automatikusan megjegyzi a futó alkalmazásokat, ezt kapcsold ki.

Kendekés azt hol kell? ennyire azért nem értek hozzá?:)

Miki7310.04-en tudom most megnézni: Beállítások -> Rendszerbeállítások -> Speciális -> Munkafolyamatok -> Bejelentkezéskor -> Indítás alapállapotban

Kendekilyet nem találok. 10.10em van. Olyat látok, hogy automatikus indítás. de itt nincs benne a krusader

Miki73Sajnos Maverickben nem tudom jelen pillanatban megnézni, nem használok egyébként sem Kubuntut. Az új kiadásban kissé át van rendezve, de bizonyára képes leszel arra, hogy megtaláld magadtól is, az elv ugyanaz. Vagy jön valaki aki használja a rendszert és megmondja.

Miki73Ez egy ismert bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/krusader/+bug/641650 Itt található megoldás: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=10222204 Azaz Beállítások -> krusader beállításai-> indulásnál a nyitókép megjelenítésénél vedd ki a pipát. Ha ez nem működne, akkor a killall krusader paranccsal zárd be az alkalmazást.

Ennyivel később: 2 év

Sziasztok! Krusader téma. Fájlok egy ablakban való megnyitását hogyan tudom elérni (Nautilusban is jó). Tehát adott egy mappa almappákkal és abban a tartalmakkal, ezeket szeretném egy ablakban látni, hogy a különböző mappák tartalmai közül tudjak gyorsan másolni. ui: gnom vagy midnight commander-re is jöhet valami segítség

pofaMutatnál egy képet arról, hogy pontosan mire is gondolsz?

• pofa válaszolt erre.

KendekSzia! Látod ez a baj, hogy megmutatni sem tudom, mert nem tudom megcsinálni. A total commanderben volt egy ilyen parancs a fájl menü valamelyikében, hogy megnyitás egy ablakban (ctrl+B) és ilyenkor az aktív panel összes mappáját almappákkal együtt megjelenítette. pl. Van egy főmappa abban 10 almappa, melyben külön-külön ugyanannak az előadónak egy-egy albuma van. A totál commanderben megnyomtam a ctrl+B gombot, akkor a mappák nem látszódtak, de az össze szám, ami külön volt mappákban mind egy ablakban jelentek meg. Átmentem windózba A jobb oldali panel a vizsgálat tárgya 1. ezen láthatod a főmappa tartalmát (almappák, melyek *.mp3 tartalmúak) http://kepfeltoltes.hu/121027/F_mappa_tartalma_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 2. ezen láthatod a 'ctrl+B' megnyomása utáni képet (a mappák között nem mentem sehová csak megnyomtam a 'ctrl+B' -t) http://kepfeltoltes.hu/121027/ctrl_B_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

pofaMi lenne ha leírnád a konkrét példát, amire ténylegesen használni akarod? Mert mp3-akra 2 dolog is eszembe jutott, de nem biztos, hogy neked erre kell. Amúgy keresés *.* ablakba.

• pofa válaszolt erre.

balzamonA konkrét példa: Egy adott mappa összes tartalma almappák tartalmával együtt kinyitva egy ablakban.

pofaÉn csak a Krusadernek néztem utána, találtam is róla témát, de nagyon úgy tűnik, hogy konkrétan ezt a funkciót nem tudja.

pofaEz nem a konkrét példa. A mp3-s példád volt a konkrét példa, de azt én nem úgy csinálnám, feltéve, hogy lejátszóra akarod másolni. Krusaderral már megadtam a választ: "Amúgy keresés *.* ablakba." Vagyis Eszközök->Keresés->*.* -> ablakba. Lényegében a Total Commander is ezt csinálja, csak csináltak neki a menüben egy külön parancsot.

• pofa válaszolt erre.

Nálam elég lassu a krusader,jobban müködik a gnome commander. Xubuntu 12,10 alatt

balzamonKÖszi, hogy írtad és igazad van. Tényleg nem a konkrét példa volt, de végtére, amit írtál megoldást a krusaderbe arra van szükségem. Köszönöm szépen a megoldást és a válaszokat.

pofaAzt az egyet megtudnád-e mondani, hogy az 'ablakban' megnyitás hogyan történik, mivel nem sikerül csak a kereső panelen.

pofaTotal Commander + wine (nem elegáns, de működik)

• pofa válaszolt erre.

majteeááá, azt kihagyom. inkább össze kukoricázom, ami kell.

pofaKrusader-ben úgy hívják, hogy listába való felvétel. A keresőablakban alul találod. Bocs fejből nem ment. u.i. Ha zavar az útvonal, akkor használd a double commandert, az útvonal nélkül csinálja.

• pofa válaszolt erre.