zltAzért nem értem miért nem egyszerű mert ha már valaki megcsinálja azokat a beállításokat és fut tökéletesen a játék akkor a pontos konfigot miért nem lehet elmenteni és közzétenni h más már ne szenvedjen vele??
Wine + DirectX 9 egyszerűen
Sziasztok! Cs 1.6-ot szeretnek telepiteni ("counterstrike_final_digitalzone.exe"- fele verziot, ez csak egy file nem kell HL meg semmi csak ez), de nem nagyon haladok vele, Wine-doorst feltettem de semmilyen alkalmazas nem jelenik meg az ablakban, Visual C++ nem megy fel (a fentebb emlitett problema miatt) es ha jol tudom akkor mind PlayOnLinux-ban mind WineDoors-ban Steam-et kell eloszor feltenni, aztan utana lehet csak penzert telepiteni a CS-t (?) Siman Wine-al feltelepitettem ket fajtat, az egyik el sem indul, a masik kb 0,2 fps-en megy. DirectX en meg VisualC++-on kivul kell meg valami CShez?
vakarcsikaMert pl különböző hibák jöhetnek elő más konfigokon és más játékverziókban, más ubuntu kiadásoknál, más wine verziókban. wineappd ezért van lényegében. De azt ugye olvasni kell és az se fog csodát tenni, ha csak elvárod, hogy működjön. Egyszerűen ez nem gamerplatform.
Nekem a winetricks-el a directx-et így sikerült feltenni , hátha van akit érdekel :) : 1 : jobb klikk , tulajdonságok és futtathatóvá kell tenni a winetricks fájlt 2 : alt+F2 : gksu /home/felh.név/.../winetricks (értelem szerűen az elérési út) 3 : felugrik egy ablak , ott a directx-et kiválasztani és telepíteni 4 : örül, játszik
http://ubuntu.hu/blog/sms777/hogyan-telepitsuenk-directx-t-wine-re Most komolyan...Ezzel mi a bajotok?
1. lépés: http://kegel.com/wine/winetricks oldalt lemented (ez egy script, grafikus felülettel) 2. lépés: ahol lementetted,kiadod a: sh ./winetricks parancsot 3. lépés: bepipálod az MD DirecX 9 user redistributable sor melletti checkboxot és OK gombra kattintasz na ez érdekelne, de ugy ha esetleg megtenné valaki, hogy leirná részletesen, mit hogyan s hová kell irni. valószinü ez kellene a kmplayer wines használatához ubuntun, de nem vágom, mit s hova irjak. köszi aki segitene.
Whiskeyskmplayer kiváló alternatívája pl. VLC vagy mplayer ubuntun. (Alkalmazások > Hozzáadás/Eltávolítás > Aszondod, hogy minden elérhető alkalmazás > Rákeresel VLC-re vagy mplayerre. > Pipálod > Alkalmaz. > Vársz. > Örülsz, hogy a világ összes videófájlát képes vagy lejátszani.) Valószínüleg ezekkel jobb teljesítményt fogsz elérni, mintha wine-on keresztül szenvednél. Ha ennek ellenére te mégis wine-ba akarsz telepíteni directX9-t, és mindezt winetricks segítségével, akkor azt úgy teheted meg leggyorsabban, hogy 1. Alkalmazások menü > Kellékek > Terminál. 2. Bemásolod az alábbi két sort (mindkét sor végén ütsz egy entert) wget http://www.kegel.com/wine/winetricks sh winetricks directx9 3. Első felugró ablaknál yes. 4. Második felugró ablaknál kipipálod az I accept kezdetű sort, majd a Következő gombra nyomsz kétszer. 5. DirectX install lefutása után nem megy a Következő gomb, Esc billentyűvel bezárható. 6. Ha minden jól ment az alábbi két sornak kell lenni a terminál ablak végefele: Install of directx9 done winetricks done.
CruelAngelSmplayert haxnálok, jó progi, de... A win kmplayer tud olyat ami nekem kellene. Ha a sebességet növelem, a win kmplayer optimizálja a hangot, s nem nyáwogwa fogja lejátszani, hanem ugy mintha a sebességet nem is nöweltem wolna. Csak ezért kellene. na, megtettem. elindul a videó, meg minden, de szaggat a kép, akadozik. ez miért?
WhiskeysMert Windowsos programot futtatsz Ubuntu alól. Idézem magamat: "Valószínüleg ezekkel jobb teljesítményt fogsz elérni, mintha wine-on keresztül szenvednél." Ubuntu + Wine nem= Windows A wine projekt kétségkívül óriási eredményeket hozott eddig. (Szinte hihetetlenül nagyokat!) De tekintve, hogy windows win32 alrendszere nem egy egyszerű valamit, ráadásul nincs is szabadon elérhető dokumentáció az újbóli megvalósításához. (Értsd csak az MS főhadiszálláson tudják egész pontosan a működését, visszafejteni a kódjukat illegális, ezért a Wine fejlesztői egyszerű próba->szerencse alapon hozták mindazt össze, amit eddig összehoztak.) Ennek eredménye az, hogy egy adott program Wine-nal való kompatibilitása az adott program bonyolultságának és korának függvénye. Minél összetettebb, minél újabb a program, annál sanszosabb, hogy hibás működést fog mutatni Wine alól. Te videót akartál lejátszani, ami több okból sem egyszerű programozói feladat. (Még akkor sem, ha az felhasználói szemszögből nem tűnik annak!) Épp ezért natív Ubuntus megoldás mindenképp biztosabb eredményt fog hozni. Írtad, hogy SMPlayert próbáltad. Javaslom próbáld ki VLC-t is. Ha ez sem hozza a kívánt eredményt, akkor esetleg kérdezz rá itt vagy hup.hu-n, vagy leginkább külföldi és releváns fórumokon, hogy VLCnél vagy SMPlayernél hogy tud elérni a gyorsabb lejátszást hang akadás nélkül. Wine alól biztosíthatlak, hogy bonyolultabb, nehezebben megvalósítható a feladat. Ha mindenképp csak kmplayer jelentené neked a megoldást, akkor inkább maradj Windowsnál. Ez most nem ilyen leoltós benyögés akart lenni, hogy te csak maradj a Windowsnál. Nem. Kétségtelen tény, hogy Ubuntu és egyéb GNU/Linux alapú rendszerek hardver illetve szoftver támogatottsága kicsi a Microsoft Windowséhoz képest. (Mivel a felhasználói és fejlesztői bázis is rendkívül kicsi.) Tehát dönteni kell, hogy megéri-e váltani, vagy sem. Ha van olyan funkció, ami nélkül nem éri meg váltani, akkor ne válts.
CruelAngelJó lenne ha ilyen funkciót szerkesztene walaki bárminemű videólejátszóba. Az szupi lenne. Amugy köszönöm szépen a segítséged. :D
Még sem jó... Fent a wine Feltettem a direktX 9 et a legfelső leírás alapján....újraindítottam, játék képernyő elindul aztán hibaüzenettel leáll, utána directX 8 b-t is, letöltöttem Wine-al telepítettem, mert ez a hiba üzenet jött ki. így sem jó, újratelepítettem a játékot, ugyan az Ez egy régi játék battlestrike harc a csodafegyverért... gyári lemez Mit tehetek még? most ez a hiba üzenet: http://dl.dropbox.com/u/1053854/N%C3%A9vtelen.jpg köszi!
Terminálból indítva azt írja ki úgy 40x, ha el indítom a Heroes 5-t. fixme:d3d_draw:drawStridedFast >>>>>>>>>>>>>>>>> GL_INVALID_OPERATION (0x502) from glDrawElements @ drawprim.c / 49 Ha simán indítom menüből, akkor csak fekete képernyő jön be és csak hang van!(Terminálból indítva rögtön kilép). Pedig a leírtak alapján raktam fel a Dx9-et és azt írta sikeres volt. Tudna valaki segíteni?
vivien05kell neki a játszás könyvtárába egy dll: d3dx9_25.dll de ezt mondjuk a wine oldala a wine windows/system32 könyvtárába javasolja
Dr. Anonymouswine/windows/system32-be nem volt benne a d3dx9_25.dll . Beleraktam de sajna így se indul.
vivien05Én úgy emlékszem az még nem elég... Nem a függvénykönytáraknál kellett ilyenkor valamit kezdeni. Keresd meg a fórumban azt a topikot, ami leírja, hogyan lehet directx-t hagyományos módon wine-ba "tenni". Ott van info arról, mit kell csinálni a dll fájlokkal... Remélem segítettem! :) Amúgy Google!!!!! ;)
cefre00"...Nagyon köszi, de sajnos egy betűt sem tudok angolul(a Google fordító meg elég értelmetlenül fordít)..."-idéztem vivien05 korábbi HSz-éből. Amúgy értelmező olvasás!!!!! ;) De semmi gond, hisz a társadalom legalább 85%-ának nem megy az értelmező olvasás a felmérések szerint. Amúgy meg megpróbáltuk pótolni a hiányzó fájlokat, összefésülni a windows mappa tartalmát, lecserélni kompletten, de egyik sem segített. Próbáltuk Windowsos telepítővel feltenni dx9-et de úgy nem is ment csak Winetricks-el. Érdekes, nálam csont nélkül megy, hibátlanul a Heroes 5...