Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem,hogy létezik-e olyan frankó kis alkalmazás,amivel az internetem adatforgalmát tudom figyelni,és megbízható,pontos?! Előre is köszi a válaszokat!
Adatforgalom
Erre nekem is szükségem lenne. Tud valaki segíteni?
Nemtudom mennyire megbízható, és pontos, de a System -> Administration -> System Monitorban találnod kell a Resources fül alatt egy hálózati grafikont, jelenlegi le/feltöltési sebességet, illetve a le/feltöltött bájtok számát. Ha az asztalodra szeretnél pakolni ilyet, hogy mindig lásd, akkor ajánlom a Screenlets nevű alkalmazást (alap tárolókból telepíthető), és azon belül az egyik vele települt sceenlet elvégzi ezt neked! Vagy esetleg, ha több időd van, telepíthetsz Conky-t is.
http://debaday.debian.net/2009/02/08/vnstat-a-console-based-network-traffic-monitor/
Én használtam a conkyt és a screenletet erre a célra,de szerintem nem pontos.Általában le is és fel is tévedett kb 200-300 kb/s-t,mind a kettő.A panelre ki lehet tenni a rendszerfigyelőt,mint kis alkalmazást,eddig azt találtam a legpontosabbnak.Jobb katt a panelen-hozzáadás a panelhez-rendszerfigyelő.Ez méri a prociterhelést,memóriafogyasztást,swapot,hálózati adatforgalmat meg a merevlemezt is.Szerintem korrekt.
Mobil netet használok (csomagban), tehát az adatforgalom számomra sem közömbös. A NetMeter114beta.exe progit használom. Letölthető pl:http://www.freewarefree.net/networking/2221/netmeter-114-beta-4/ Meglehetősen pontos, kicsi és nem igényel telepítést (letöltéskor a mentést kell választani és egy kattintásra indul ha van a gépen wine) és egyszerű a kezelése. Kiraktam panelre és egy kattintásra indul. Csak néha elfelejtem bejelentkezéskor elindítani. Ha valakinek van erre megoldása (bejelentkezéskor automatikusan induljon) azt megköszönném.
kabala19Még programot se kell felrakni.. a rendszer figyelő mutatja mennyit neteztél. és mennyit töltöttél fel. Igaz nincs log file de megteszi.. "Nemtudom mennyire megbízható, és pontos, de a System -> Administration -> System Monitorban" már írták :D csak magyarul Rendszer >Adminisztráció> Rendszerfigyelő
DatakillerKöszönöm. Feltelepítettem a Screenlets-t vele a netmonitor alkalmazást. Működik. Azt szeretném még tudni,hogyan lehet azt beállítani, hogy ez az alkalmazás automatikusan induljon, és ne kelljen minden induláskor az asztalra kipakolni.
NamelessAz a baj, hogy a rendszerfigyelő nem méri napi , heti ill. havi lebontásban az adatforgalmat. De az is lehet, hogy csak én nem tudom hol kell keresni.
locherevaBal oldalon lennie kell egy olyannak (miután kiválasztottad a screenletet), hogy Auto start on startup, vagy hasonló. Máris megnézem neked. Szerk.: Az "Auto start on Login" kell neked.
NamelessVégül is sikerült a vnstat-ot is működésre bírni. Igazándiból nekem arra van szükségem, hogy a számlázási időszak alatt (ami nem az adott hónap első napjával kezdődik) nyomon tudjam követni az adatforgalmat (Mb) (erre a „Rendszer >Adminisztráció> Rendszerfigyelő” nem igazán alkalmas) és ehhez ne kelljen állandóan a szolgáltatóm oldaláról lekérdezni az éppen aktuális adatokat. Első ránézésre erre kitűnően meg fog felelni a vnstat (főleg, hogy ha a havi bontást át tudom állítani pl. hogy 10-ével kezdődjön a hónap). A pontosságáról majd csak egy hónap elteltével tudok véleményt mondani, mikor már össze tudom hasonlítani a szolgáltató által kiszámlázott mennyiséget és a vnstat által mért mennyiséggel (nem biztos, hogy a vnstat adatai pontatlanok lesznek, de a számlát a szolgáltató adatai alapján kell fizetni). Köszönöm a tippet. Végül is arra való a fórum, hogy segítsünk másokon. Már ezzel is sokat tanultam.
DatakillerKöszönöm! Sikerült.
Sziasztok, újrahúztam az Ubuntut és most a Rendszerfigyelő ikon bár kint van, a kis grafikon ablakot nem rakja ki panelra, bárhogy is próbálkozom. Tud valaki segíteni?