Sziasztok! Az elmúlt héten szereztem egy Amilo mini ui3520 laptopot. Amihez gyárilag adtak előretelepített Windows Xp-t. Ezt szeretném lecserélni Ubuntura. Eddig csak olvasgattam, hogy milyen, még használni sosem használtam Linux disztribúciót. Mivel nincs benne cd-rom, így ez a telepítési forma kizárva. Usbről tud bootolni az biztos. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan oldjam meg??? :) Letöltöttem Desktop változatot, de nem tudom elérni, hogy Pendriveről elinduljon a telepítés.

Hi! Csak ez a progi kell hozzá. http://unetbootin.sourceforge.net/ Az "diskimage" lehetőséget válaszd.

szotadiKöszi. Mikor hazaérek kipróbálom. Egy másik kérdésem lenne, hogy ezzel az új Ubuntut 9.04 Alpha 6-ot is fel lehet telepíteni? Csak azért kérdem, mert azzal egyből megy a wifi, nem kell "szenvedni" vele.

BuggeGondolom igen, ha a "diskimage"-t választod. A "distribution"-nál letölti a kiválasztott distro-t, de ebben az esetben 8.10 az utolsó verzió(egyenlőre).

szotadiÉrtem! Köszönöm a segítséget. Holnap vagy még ma éjjel írok, hogy mire jutottam.

Sikerült! Ezzel a programmal tényleg nagyon egyszerű az USB-s telepítés. Köszönöm a segítséget.

Ennyivel később: 7 hónap

BuggeMuxik valakinek Ubuntu amilo mini ui-n. Mert nekem meghülyült a bill. koiosztás. Ö betű leütése esetén előugró menü, egyes vagy nulla leütés esetén tíz et ir ki, backspace del megfordul meghülyül.... stb.... SOS nem óhajtok winfost visszatenni.

Ennyivel később: 2 év

ztn74Szerintem nézd meg a billentyűzetkiosztást a beállításokba - de csak tipp ^^

linkidskicsit régi ez a kérdés?! :-D késtél a válasszal

Ennyivel később: 11 év