VakondSamuel és Vakond, itt a megoldás a problémátokra: http://hup.hu/node/72930

VakondLegroszabb esetbn visszaviszed a Westelnek!!! és vesztek 7 céges HSDPA tudású telefont... Aztán belerakjátok a sima céges Simkártyáitokat és zamek! Vodánál vettem 1 éve a Sony Ericsson v640i-t HSDPA, Exchange szinkronizáció (mail, naptár, címjegyzék) stb... 19900 péééézt fizettem vitamax kártyával... Van Westel!!!-es megfelelője... és hirtelen 2 in 1 lesz... mőködik mint usb modem (semmit nem kell állítani) Bluetooth modem (szintén semmi állítgatás) illetve neten keresztül a telefont is tudod szinkronizálni... Nem értem én ezt az usb-s mizériát mire jó... a pénzköltésen kívül, amikor egy eszközben (telefon) 2 dolgot nyerhetünk, sőt hármat, ha jól használjuk...

kerezsiIgazán hasznosak voltak az itt leirtak,mert most már a T-Mobile (eleddig csak átkozott) stickje is működésre kényszerittetett.Igaz,csak ha a Magyarubinál (9.04)alkalmaztam,mert pl. Ubuntu 9.04 ,vagy Kiwi 9.04 esetében a HSOconnect inditás után a "python2.5 fájl,vagy mappa nem létezik"hibaüzenetet olvashattam.Tudsz erre magyarázatot?

Ubi 9.04 Jauntyval szépen működik a T-MO modem. Volna viszont kérdésem: nem tudom bontani a kapcsolatot, a fenti hálózati ikonnál megjelenik ugyan a "Bontás", de rákattintva nem történik semmi, sőt, ha kijelentkezek és más néven belépek, akkor nem is kell csatlakozni, mert folyamatosan él a kapcsolat. Csakis újraindításra lehet a modemet és a kapcsolatot leállítani. Ezzel lehet valamit tenni? A másik: hogyan tudom megnézni, hogy hol tarthatok letöltésileg? Rakjam be a nagy vindózos gépbe a modemet és akkor ott vajon megkapom az értesítéseket a felhasznált mennyiségről (fele, illetve a teljes)? Köszi előre is!

bigseeElső kérdésre: Nem jelölted be hogy más felhasználóknál is látszik a kapcsolat? akkor nem lehet bontani és átlépve is még él a kapcsolat :) ez vmi BUG szerintem, de ha nagyon zavar akkor szed ki a pipát és telepítse mindenki magának. kicsit önző, de hát ha zavar akkor ez van :) a másodikra: ez nem egészen úgy megy ahogy hiszed. a letöltött adatot a kliens számolja, tehát amire Windows alól emlékszel azt a Windows program számolta. Ha Te használod ezt Linux alól akkor arról a Windows kliensed nem tud -> nem számolja. De ha jól tudom az előfizetéshez jár felhasználónév-jelszó, ha belépsz ott szerintem meg tudod nézni hogy mennyit használtál, és az független lesz Windows vagy Linux alól ment a használat ;)

fulopr- Nem kellett telepíteni, magától bekerült a hálózati kapcsolatok közé, csak az volt a gond, hogy egy felhasználó nevet és jelszót kellett megadni, különben nem kapcsolódott. Igaz, hogy a modemet ha beusb-zem, akkor felugrik a varázsló, de nincs rá szükség (mert sztem a Netbook Remix már alapból ismeri a HSDPA modemeket). - Itt arra gondoltam, hogy a HSDPA modemről automatice települő vingyózos progi fogadja az sms-eket, amiket a szolgáltató küld (fél-, illetve teljes korlát elérése). Feltételezem, hogy a szolg. (T.MO) elküldi az sms-t, és én azt egy wines gépre telepítve a modemet, tudom fogadni.

Ennyivel később: 4 nap

Üdv Mindenkinek! Most vettem én is Web 'n' walk V-ös modemet, ami valóban egy huawei e1750. Addig jutottam, hogy beüzemeltem az usb-modeswitch-et (peekaboo linkje alapján), illetve a wvdial beállítását is megtettem. Most tudok kapcsolódni, de csak "wnw" APN-nel. Azt nem tudom elérni, hogy az "internet" APN beállítással is működjön! Tud valaki nekem egy részletes beállítást adni? (Ehhez nem kell HSO driver a működéshez! Azt már tudom, hogy csak PAP authentikációval üzemel ez az APN, de momentán azt sem tudom beállítani, pontosabban annyit megtettem, hogy a /ppp/options fájlban a -chap elől és a +pap elől kivettem a kommentet...) u.i: KDE-t használok, a knetw.men. semmit nem ér, tehát a járható út a wvdial beállítása.

Ennyivel később: 21 nap

helo, nekem is egy t-mobilos ZTE modemem van, a 9.04 telepítés után felismeri és a kapcsolatot is sikerül megadni (apn, jelszó...) de csatlakozás után nincsen net, nem jön be oldal. Ha valaki megmondaná mit kell csinálni a networkmanagerrel, hogy ez működjön az nagyon jó lenne. A modem automatikus cd-jét már letiltottam így az nem indul csatlakozásnál. thx...

Ennyivel később: 5 nap

kovcorpmilyen DNS-t adtál meg? hmmm A ZTE az milyen modem? nem ismerem... :|

Ennyivel később: 2 hónap

kerezsiHello! Az alapproblémám pont az, ami a topic címe. A linuxhoz szinte egyáltalán nem értek, úgyhogy megköszönném, ha valaki szájbarágósan el tudna vezetni a megoldásig. Leírom amit tudok, segítségnek: a modem típusa: GI0225. PIN-kérés kikapcsolva. Kerezsi hozzászólásának ezt a részét: "... /dev/ttyHS0 … lekérdezése: a terminál elindítása után a következő parancsokat kell kiadni, ls -a /dev/ttyHS* (a lekérdezés előtt a Web'n'Walk stick-et csatlakoztatni kell) ha telepítve van akkor /dev/ttyHS0 /dev/ttyHS1 /dev/ttyHS2 ha nincs akkor: „nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár” Ilyenkor fel kell telepíteni a hso-udev -et mert nem jön létre a /dev/ttyHS0 ..1 ..2 ..." nem tudtam kivitelezni, mert nem értem, mert nem értek a linuxhoz, és nem tudom, mit kell csinálni. Úgyhogy ezt kihagytam, és a következő mondattól kezdve (bár végig nem voltam biztos a dolgomban :) ), megcsináltam a többi lépést. Minden csont nélkül ment látszólag, nem volt hibaüzenet, semmi, meg is jelent a végén az Internet menüben a HSOConnect. Pöpecnek tűnt, a gépet újraindítottam, rádugtam a modemet, majd a HSOConnect-re rákattintva megpördül az ikon kétszer, és semmi sem történik. Amikor a modemet rádugom a gépre, a két kék led elkezd folyamatosan "szuszogni", és felugrik a "New Mobile Broadband Connection" varázsló, de semmi más nem történik. Ha ezzel a varázslóval létrehozom a "T-Mobile" kapcsolatot (username és jelszó kitörölve, APN: internet, DNS-szerverhez magától a következőket írja be: 212.51.115.1, 194.176.224.6), és megpróbálok csatlakozni, akkor egy pillanatig (max. fél másodperc) a hálózat "állapota" ikon mintha gondolkodna, aztán megjelenik a piros X, és kiírja, h "GSM network disconnected - you are now offline". Miközben ez történik, a modemen semmi sem látszik, ugyanúgy "szuszog". Akárhányszor próbálok csatlakozni, mindig ez történik. A számítógép Asus EEE 901, 1 giga memóriával. A szoftver rajta (a system monitor szerint): Ubuntu, release 9.04 (jaunty) kernel Linux 2.6.30.5-ep0 Gnome 2.26.1 Szóval, még egyszer, ha valaki kézenfogva végig tudna vezetni a hibakeresésen, vagy van valami fogalma, hogy mi lehet a megoldás, nagyon hálás lennék. Köszönettel: Tuba Zoltán

tubazoltanÜdv.! A HSOConnect -el és a beépített hálózat kezelővel is megy 9.04 - től. Egy ideje mind kettőben kell felhasználó - jelszó páros, ami T-mobile esetén felhasználó=wap jelszó=Wap A szám: *99# APN: internet Viszont azt tapasztaltam, hogy Win-es használat után valamiért nem mindig ismeri fel azonnal a Stick-et. Megoldásként ki kell húzni várni kicsit majd visszadugni. Az is előfordult, hogy ha a HSOConnect-el elindult akkor a beépített hálózatkezelővel nem és fordítva ... de valamelyikkel mindig ment. Egyébként: Alkalmazások->Kellékek->Terminal A megnyíló ablakba kell beírni: ls -a /dev/ttyHS* az ls - listázó parancs utána pedig, hogy mit is listázzon. Ha telepítve van akkor a megjelenő üzenet (lista) az alábbi. /dev/ttyHS0 /dev/ttyHS1 /dev/ttyHS2 ha nincs akkor: „nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár” üzenet látható. :-) de ez már nem érdekes, ha sikerült feltelepíteni.

Ennyivel később: 3 hónap

Helló legyen szíves valaki segítsen!!Amikor feltelepítettem a programot semmi gond nem volt vele de amikor indítom ezt a hibaüzenetet írja ki: Init serPort /dev/ttyHS1Could not open port: [Errno 2] NInit serPort /dev/ttyHS1Could not open port: [Errno 2] Nincs ilyen fájl vagy könyvtár: '/dev/ttyHS1' legyen szives valaki segítsen!!!

Ennyivel később: 3 hónap

sziasztok! Egy T-mobilos ZTE MF 626-os usb modemet használok ubuntu 9.10 alatt. A NET működik rendesen. A probléma az hogy a win-ben beállított hsdpa/umts sávról, ha elinditom az ubuntuban, a modem egy idő után automatikusan átáll EDGE üzemmódra (gondolom a nagyobb térerő miatt) ami jóval lassabb mint a hsdpa/umts. Az volna a kérdésem, hogy lehetne fixen hsdpa/umts üzemmódra állítani? A guglin már végignéztem de sajnos nem találtam megoldást. Előre is köszönöm a segítséget.

Ennyivel később: 9 nap

peter11Hasonló problémák miatt a "HSOconnect" programot használtam, de sajnos az Ubuntu 10.04-en nem sikerült elindítanom. A neten fellelhető leírások nem segítettek. Python2.5 és 2.6 -on is próbálva. Terminálból indítva: python2.5 -m hsoc Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.5/runpy.py", line 95, in run_module filename, loader, alter_sys) File "/usr/lib/python2.5/runpy.py", line 52, in _run_module_code mod_name, mod_fname, mod_loader) File "/usr/lib/python2.5/runpy.py", line 32, in _run_code exec code in run_globals File "/usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/__init__.py", line 13, in import hsoc.HSOconnect File "/usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/__init__.py", line 15, in hsoc.HSOconnect.run() File "/usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/HSOconnect.py", line 35, in run import hsoc.bin.HSOconsole as HSOconsole File "/usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/HSOconsole.py", line 33, in import userinterface File "/usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/userinterface.py", line 27, in import pygtk ImportError: No module named pygtk 9.10 en terminálból indítva (itt jó): python2.5 -m hsoc False /usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/userinterface.py:40: DeprecationWarning: Use the new widget gtk.Tooltip tooltips = gtk.Tooltips() Path to hsolinkcontrol: /usr/bin/hsolinkcontrol 36333 Mode 36333 at 0xb77c002c> called init /usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/userinterface.py:406: DeprecationWarning: Use the new widget gtk.Tooltip tooltips.set_tip(self.but[but]["button"], self.but[but]['text']) /usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/userinterface.py:426: DeprecationWarning: Use the new widget gtk.Tooltip tooltips.set_tip(self.but[but]["button"], self.but[but]['text']) /usr/lib/python2.5/site-packages/hsoc/bin/userinterface.py:446: DeprecationWarning: Use the new widget gtk.Tooltip tooltips.set_tip(self.but[but]["button"], self.but[but].get('text',but)) init serial ser done running run Előre is köszönöm, ha valakinek van valamilyen jó ötlete! Barnabás

Ennyivel később: 21 nap

kerezsiHSOconnect" Ubuntu 10.04-en megoldva: forrás:HSOconnect beállítása Le kell tölteni az alábbi fájlt hsoconnect-1.2.18.tar.gz vagy hsoconnect-1.2.18.tar.gz innen. Terminálban: sudo su nautilus #a usr/share könyvtárban létre kell hozni egy "hsoconnect" mappát. #a usr/share/hsoconnect könyvtárban létre kell hozni egy "hsoc" mappát. (természetesen másképpen is létre lehet hozni a könyvtárakat, kinek mi a szimpatikusabb) exit Terminálban: tar zxf hsoconnect-1.2.18.tar.gz cd hsoconnect-1.2.18 sudo make install #Amennyiben valakinek nem a home könyvtárban van értelemszerűen meg kell adni a megfelelő elérési utat. Indítás terminálban: HSOconnect Uninstall: Terminálban: sudo make uninstall #ugyan abban a könyvtárban ahonnan telepítettük Hogy egy kicsit szebb legyen: Alkalmazásokon jobb egérgomb--Menük szerkesztése: Internet --> Új elem: név: HSOconnect 1.2 parancs: /usr/local/bin/HSOconnect megjegyzés: Connection Manager for Option HSDPA/HSUPA modems Ikon: usr/share/hsoconnect/hsoconf/images/pengie/pengie-2-3232.png Bezárás Így, ha minden sikerült az Alkalmazások-Internet menüben létrejött egy HSOconnect 1.2 indítási lehetőség.

Ennyivel később: 12 év