dehogy van vége!
Az elmúlt 3 hónapban, kb. harmincszor telepítettem buntukat az itthoni gépemre, mer' igen kitartó vagyok:) xubuntu, kubuntu, ubuntu. 8.04, 8.10, 9.04 béta. amd64 és x86-os vörzsön vegyesen. A compiz nem érdekel, a játékok sem, viszont az már igen, hogy hd minőségben tudjam a kedvenc filmjeimet megszaktekinteni. A szűz telepítések után, method kettővel, egyel, envyvel, hol sikerül belőni a catalystot, hol nem. Hol rendesen működik a tvout, hol nem. Hol megy a teljes képernyős mód, hol nem. Teljesen random az egész.
Ellenben soha, de SOHA nem bírok csíkozódásmentesen nemhogy hd filmeket, de még divx-et sem nézni, ha a catalyst aktív. A video drivereket úgy zongorázom a huszonöt féle pléjeremen, hogy Fischer Annie is megirigyelné, ha még élne szegény.
A problémáim akkor kezdődtek, amikor vettem egy q6600 processzort és egy 4850-es ati csodát. Előtte p4 3ghz és valami agp-s, ősrégi ati kártyám vot. Mondanom sem kell, hogy tökéletesen működött az a konfig az akkori catalystal és a kubuntummal. Mióta ilyen "hiperszuper" ámítógépem van, csak vista alól tudom újranézni a boston legal összest, mert egyszerűen nincs működő ati driver erre a platformra.
Röhej.
üdv., gk