Nem akarok különösebb vitát indítani, és nem érdemel meg egy külön topicot, de 9.04 kipróbálása után felvetődik bennem, hogy mi értelme van ennek a Compiz-nak?
2 általam használt gépre + gyerekére tettem ubuntut, 8.10, 8.10, 9.04, és munkatársak között is vannak Ubuntusok. A dologban a változatosságot csak az okozza, hogy a bekapcsolt Compiz más és más programot öl meg. Intel, Ati, Nvidia Go.
Eddig a notebook-on nem próbáltam komolyabb grafikus effekteket, dolgoztam csak rajta. Compiz-zal a Krusader elfedi a paneleket a képernyőn. Gondoltam KDE mivolta miatt. Ezért eleve ki is kapcsoltam. Pár napja szomorúan tapasztaltam, hogy egy rakás más program (gnome alapúak is) pont ugyanígy viselkednek. Azt pedig már említettem feljebb, hogy egyéb változatos hibajelenségek is vannak.
Az ismerőseim is sokat panaszkodnak rá, de ahogy elnéztem, itt is sok embernek meggyűlt a baja vele. Mi értelme egy ennyire megbízhatatlan dolgot beleintegrálni egy kiadásba? Csak mert látványos?
MÁS:
Miért van az, hogy a frissítéskezelő beleragad a Proxy beállításba? Munkahelyen proxyval használom a gépet. Majd hazajövök, ott nem. Proxy a beállításokban át van állítva. Rendszerszinten alkalmazva. Rendszer újraindítva. Frissítéskezelő pedig leáll, arra hivatkozva, hogy a (munkahelyen beállított) proxy nem válaszol neki...