Más programot nem akarsz használni? K3B és Brasero-t gyenge próbálkozásnak tartom a cd-dvd író programok terén. A Gnome Baker szerintem jobb, pláne ha újraírható cd-dvd-vel dolgozol. Nem akarok hittéríteni, csak egy javaslat, próba szerencse :)

szitam5270Egyébként tökéletesen bevált a k3b, a brasero tényleg gyenge, a gnome baker-t viszont még nem próbáltam. De amíg működésre tudom bírni a k3b-t, addig maradok. Azért köszi :)

andy2.0Oppá, tényleg, ebben igazad van :)) Itta a másik fórumtémában brtkr-hez intézett kérdésem még megválaszolatlan (más téma) http://ubuntu.hu/node/25205 "Rendszer ▹ Beállítások ▹ Helyi beállítások" - vajon hol ...

KimariteRosszul fogalmaztam a 3.01 órai hozzászólásomban, valójában: A felhasználóneved is beírhatnád a k3b beállításainál - a "burning" helyett, javasolja ez a fórumtéma (nem javasolja, a szövegkörnyezet miatt van itt a mondat ezen része): http://ubuntu.hu/node/2685 Nem tudom, működik-e, szerintem igen, hiszen "a" felhasználó, vagyis te szerepelsz a "Felhasználók és jogosultságok" (menü) felsorolásában. A többi tanács rendben van.

andy2.0érdekes ez a k3b . nekem egy darabig nagyon bejött, de egyszer csak elkezdett hibás írásokat produkálni és lecseréltem a gnome bakerre. az még nem hibázott. nem tudom mi lehet a k3b gondja, de megírja a lemezt, azután semmi sem tudja beolvasni. nem értem...

• [törölve]

KimariteNálam ezekkel a gyári beállításokkal működik. Igaz, mindig gyári beállításokkal működött, és akkor nem volt gond audio CD írással, de mostanság az mp3-ra képes CD-lejátszók korában már ilyen helypazarló formátumot nem használok, így nem tudhatom. https://picasaweb.google.com/lh/photo/2hdZhvm36oA_e31PTeMbFA?feat=directlink

• [törölve]

andy2.0Nem az van nálad, hogy az olvasandó (kiírandó) fájlok hozzáférése „mindenki másnak” nincs engedélyezve?? Ugyanis a „mindenki más” vagy „többiek” se nem tulajdonos, se nem csoport. A lemezíró program pontosan ebbe a kategóriába esik. Elképzelhető, hogy a fájlokat szeretné megnyitni konvertáláshoz (vagy ez vagy egy külső konvertáló progi), de nincs joga hozzá. Nem lesz elég csupán engedélyezni a többieknek a hozzáférést, a fájlokat írhatóvá is kell tenni. Ez is egy lehetőség, mert már nálam volt ilyen más esetben. Egyébként melyik verziójú K3b-ről beszélünk?

[törölve]Konvertáláshoz? Minek akarná azt konvertálni? Ebben a "fájlok írhatóvá tétele"-dologban lehet valami, mert például azt írja, nem én vagyok a tulajdonos. Lehet, hogy csak root jogokkal tudom kiírni? Habár a "többieknek" elvileg ugyanolyan jogaik vannak, mint a rootnak. Itt a kép 1.91.0-es k3b.

andy2.0K2B például nálam lefagyott, újraírható lemez írásánál. Formázásról meg ne is beszéljünk :)

andy2.0A lucid-backports forrás felvételével 2.0.0-ra tudsz frissíteni. :) A "sima" lucid forrásban az 1.91.0 az rc2, azaz nem végleges. Nálam ezek vannak k3b-vel összefüggően: k3b k3b-data libk3b6 libk3b-extracodecs (This package contains runtime libraries for the MP3 and FFMPEG decoder plugin.) A hozzáférések javítására az ntfs-3g alkalmazást telepítsd, remélhetőleg a jogaid is megváltoznak: hasonló rendszerű partícióimmal nincsenek gondjaim. A Gnome Bakert javaslom én is, ha nagyon sürgős az írás.

[törölve]Előfordulhat, hogy így működik, ha a cdrom csoportban engedélyezve vagy, mint felhasználó ... ez nem tudom alapértelmezett-e a rendszeren. Érdemes leellenőrizni.

• [törölve]

andy2.0Nézd már meg, hogy a Beállítások ▹ Modulok-ban ott van-e a FLAC dekódoló a K3b-hez, ill. ki van-e pipálva. Viszont libflac mindenképpen kell. Persze, hogy KELL konvertálnia, hiszen .flac fájlokat kell konvertálnia audio CD formátumra. (De nem tudom, hogy ez a modul be- vagy kikódol-e.) Frissítsd legalább a 2.0.0-ás ra a K3b-t, mert nálam is gondok voltak a korábbi verzióval.