Telepítsd a leggyakoribb fordító eszközöket és a kerneledhez passzoló kernel headert.

sudo apt-get install build-essential && sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)
Ez elvileg segít, de nem tudom pontosan h ubuntun mi a nevük. Ha jól rémel van benne vhol generic is... Debianon így műxik. De ha megnézed a kerneled nevét, architecturáját akkor kb ua lesz a csomag neve, csak kernel helyett headers-t írj. A build-essential egy metacsomag. A leggyakoribb fordító eszközöket és parancsokat teszi fel. Ha mégsem menne, akkor
sudo apt-get install make
. Ez csak a make parancsot installálja.

Kittus2Kísérletképp,telepítettem a CAV-linux-ot a LM-13-as rendszeremre ! (támogatott kiadás ) Terminálba beírva: sudo /opt/COMODO/post_setup.sh Liszenc elfogadás --> és sikeresen túljutottam a diagnosztikán ! http://kepfeltoltes.hu/141011/K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png Ugyanezt eljátszva a LM-17-en, a diagnosztika hibajelzéssel zárul !

lala2Bizonyára így van... :) Ettől függetlenül, ha kernel modult akar magának fordítani a comodo (mert mondjuk nincsen megfelelő előre definiált a csomagban), akkor szüksége lesz a fordító eszközökre különben egészen biztosan nem fog tudni ilyet előállítani magának/neked. Tekintve, hogy nem ismerem az /opt/COMODO/post_setup.sh fájl tartalmát, ezért nem tudom, h mi a tartalma. Mentségemül szolgáljon, hogy még sosem akartam (comodo) antivirust telepíteni a linuxos deszktop gépeimre.

Nálam is van ez a hiba de sok googlezés után is megoldhatatlannak tűnik

• trt válaszolt erre.

Kittus2Egy vizsgálat futtatása után,(mindkét rendszernél 0 találat ) ELTÁVOLÍTOTTAM ( "valamiért" nem bízom meg benne ! )

lala2:) Hát ha ez a probléma, akkor egy csomó más szoftvert is eltávolíthatnál a gépedről. Maga Linus is az USA-ban dolgozik és a Linux Foundation is USA-beli alapítvány. ;)

Kittus2Bizonyára igazad van,...de van egy olyan magyar (nem dakota ) közmondás miszerint: Jobb félni....! :-)

• trt válaszolt erre.

lala2Ha zárt forrású, akkor van alap a gyanakodásra. Mellesleg pl. pont a Skype az, amit a biztonságra kényesen vigyázó cégeknél fel sem lehet telepíteni a céges szabályzat értelmében... Ha megvan a teljes, lefordítható forráskód, akkor ez a kockázat nagyon minimálisra csökken. Azért írom így, mert vannak olyan megoldások, melyek részben tartalmaznak zárt, bináris kódokat is.

EgonciKittus javaslatát is nézted? (Mert Lala sem reagált erre...)

trtNem reagáltam,mert "alapból' nem vágyom a Comodo-ra ! Nekem bőven elég a Clamav+Clamtk,Rkhunter,Chkrootkit.

Köszi a válaszokat ,úgy látom ez túlmutat az én műkedvelő tudásomon. Nem közvetlenül a rendszer védelmére szántam, hanem célzott ellenőrzésekre, csak nem szeretem a hibaüzeneteket és gondoltam hátha egyszerű a megoldás. Egyelőre használom és kipróbálok más progikat is.

lala23. emelet, épület 26 iroda Village, az Exchange Quay Trafford út Salford, Greater Manchester, M5 3EQ, Egyesült Királyság

Ennyivel később: 2 hónap

tenkesÜdv! Én is hasonlókép jártam de találtam egy megoldást rá. Ez letöltöttem: http://www.bondoffamily-net.com/~kinta-chan/techknow/DownLoad/redirfs/stable/driver.tar?date=20140325 fájlkezelövel bemásoltam erre a helyre: opt/COMODO utána kicsomagoltam ugyanit: opt/COMODO aztán terminálba: cd /opt/COMODO enter sudo ./post_setup.sh szóköz amíg meg jelent az opció: Y/N magyar nyelvet kiválasztottam. És azóta müködik. Az megoldás a Comodo fórumról származik de gondoltam bemásolom ide magyarul is hátha valaki hasznát veszi. Sok sikert.

Ennyivel később: 9 nap

csuhas32A /opt/COMODO mappa tartalmazza a fájlt: driver.tar néven. Ettől függetlenül LM17.1 nem működik a megoldás sajnos.

csuhas32Nincs mit! Én köszönöm hogy gondoltál erre a eshetőségre is és felraktad egy biztosabb helyre.:)