nightwalkerNekem is az eddig legjobban bejövő rendszer az Elementary, főleg az egyszerű kinézete miatt, viszont még a bugreport is körülményes. Ami viszont tetszik, hogy összegeket lehet felajánlani a hibák javítására, s ez klassz. Persze tudom, lehet mondani, hogy ezek is pénzt akarnak keresni rajta, stb, csinálják önzetlenül, de észrevételem szerint ami ingyenes az bedől, belassul, stb. Így van motiváció jobban. S ezzel szerintem nincs gond, ha valaki időt-energiát fektet valamibe, s ezért jelképes összeget kap, vagy esetleg jól keres, ha valakinek ez megéri. Most a Frissítéskezelőt szedtem le, talált is kimaradt telepítéseket, újraindult a rendszer, jónak tűnik, viszont nem tudom, ha most eltávolítom az Appcentert, s marad a Frissítéskezelő, akkor ezt fogja e alapértelmezetten használni? Illetve másik érdekes dolog, most futtattam a Frissítéskezelőt, s mindig kiírja, hogy a tárolóinformációk letöltése meghiúsult, ellenőrizzem az internetkapcsolatot. Persze van, igaz a UPC néha anomáliákat okoz.
Elementary os 0.4 Loki frissítés hiba [Megoldva]
KemiaitesokA tárolóinformációk letöltésének elmaradása is többféle hibára utalhat. Nyilván, ha nincsen internetkapcsolat, akkor az máris kizárja a szinkronizálást. De ez előferdülhet a szerver hibájából is, vagy épp a géped tűzfal beállításának hibájából is. Ha mostanság nem piszkáltad a tűzfalad, és amúgy internet elérés műxik, akkor vélhetően a szerver lesz a ludas. Ilyenkor érdemes egy új tükör után nézni és onnan szinkronizálni. "...ha most eltávolítom az Appcentert, s marad a Frissítéskezelő, akkor ezt fogja e alapértelmezetten használni?" Vélhetően igen. De sosemnem lehet tudni. Nem ismerem az Elementary OS-t. Nálam Debianon pl. nincsen egyáltalán ilyen grafikus izébizé... Havonta egyszer frissítem a rendszert manuálisan terminálból és kész. Archon pedig szól a conky, ha van olyan frissítés, ami engem érdekelhet. Így ha épp szükségem van rá, akkor a háttérben futtatom a pacman-t. Jellemzően itt azért gyakrabban frissítek (kb hetente) hisz pont ezért tartok rolling rendszert.
Kittus2A tárolóval lehet valami gond, mert most is internethibát mutat, aztán meg mégis frissít. Viszont nem tudom, hol tudom a tárolót változtatni (grafikusan). Parancssoros dologtól nagyon messze vagyok, régen foglalkoztam vele, de akkor is csak autodidakta módon tudtam csinálni, mélyen sose ástam bele magam. A conky tudom mi, s még Arch is volt fent a gépen egy darabig (egyik kocka tette fel nekem, mert az már tényleg bonyolult lett volna nekem), de van olyan conky felület, ami mutatja, hogy frissítések vannak újak? Egy printscreent linkelhetnél. Köszönöm.
KemiaitesokSzia ! Telepítsd a Synaptic-ot ! (Egyébként is jól jöhet.) sudo apt-get install synaptic Beállítások --> Tárolók...itt láthatod a csomagtárolókat, és itt tudsz másik tükörkiszolgálót választani. http://imgur.com/a/r64Dl
KemiaitesokA tárolókra már lala2 válaszolt. Synapticból grafikusan is meg tudod oldani a dolgot. Az Archom jelenleg ilyen és ilyen
Kittus2Klassz kis letisztult forma :) Tároló már megvan, s hol tudom a forrást beállítani, mármint, hogy a főkiszolgáló ne magyar legyen, hanem mondjuk az usa, vagy valamelyik európai. Köszönöm.
KemiaitesokA linkelt képen, a "Downoad from:" melletti sávra kattintva, 3 lehetőséget kínál fel. 1; Fő kiszolgáló 2; amerikai kiszolgáló 3; Other (egyéb ?)...ez látható a képen. Ha ezt választod, akkor a jobb felső ficakban leledző "legjobb szerver választása" (vagy v. ilyesmi)-re kattintva beindul az automata keresés...ennek a végeredményét, a jobb alsó sarokban (Choose Server) tudod kiválasztani. De a listából kézzel is választhatsz...ekkor ajánlatos pl. cseh vagy német szervert (kiszolgálót) választani.
lala2Lámának fogok tűnni, de a Software & updates sehol se találom, korábbi változatban megvolt, viszont itt nincs. S hiába tettem fel a synapticot, ott csak a tárolókat találtam meg, hogyan lehet állítani. Valami nekem hiányzik, vagy nagyon elnézek valamit.
Kemiaitesok?? Készíts egy képet a synapticról, ahogy a tárolókat mutatja. (Valahogy úgy, ahogy az én képemen látható.) Nem tudom hogy mi hiányozhat. Direkt letöltöttem a Loki-t, és kiírtam egy pen.-re, hogy lássam mik vannak benne, és mit lehet vele csinálni. (Már nincs meg.)
lala2Csinálnék printscreent, de az se működik jelenleg :(
KemiaitesokSynaptic-ban: Beállítások -> Tárolók A megnyíló ablakban az első fül az "Ubuntu szoftverek", ahol kiválaszthatóak a megfelelő tárolók. A tárolók alatt a "letöltés innen: " résznél vagy a te tárolód URL-je van, vagy Other vagy Fő tároló vagy ilyenek. Nos, az a rész lenyitható és ott kell kiválasztani az "Egyéb..." v ángliusul "Other..."menüpontot, amely hatására kinyílik a "Válasszon letöltési kiszolgálót" ablak. Ebben az ablakban már nem lehet eltéveszteni a jobb felső oldalon lévő "Legjobb kiszolgáló kiválasztása" gombot.
KemiaitesokGyárilag nincs rajt printscreen, telepíteni kell. Itt egy video! Telepiteni sem kell, ment live-ből, simán. :)
KemiaitesokSztem ez lehet a megoldás: http://elementaryos.stackexchange.com/questions/7631/package-sources-and-mirror-servers-in-loki
Kittus2Ha előtted író peterh vokoscreenes videóját megnézed, akkor láthatod, hogy ami számodra egyértelmű Ubuntu szoftverek, az a menü nem jön elő alapból. Viszont lett megoldás, lentebb belinkelt linknél már a megszokott, általad is emlegetett, s általam is hiányolt menü előjött.
Kittus2Köszönöm, ezzel a telepítéssel már van választható kiszolgáló is :) Remélem megoldódott a probléma, bár az Appcenter még most se dobja ki a frissítésekre semmit, pedig már kiszolgálót váltottam. Írok ha lesz fejlemény, vagy gondom. Köszönöm a segítséget.
Kemiaitesok:) +1 IGen, később láttam én is, hogy ami nálam megszokott működés, az nálad nem. Ezért kerestem rá külön az Elementary OS-re aminek az eredménye lett az alábbi link.
KemiaitesokAhogy előttem is írták vhol, az appcenterek és különféle grafikus dolgok nem feltétlen megbízhatóak és vannak készen 100%-ig. Ellenben a terminálos megoldások többnyire műxenek, bár kétség kívül nem feltétlen nevezhetőek - a mai elvárások szerint - felhasználó barát irányítási módnak. ;) Ugyanakkor örülök, hogy mégis sikerült egy kerülő utat találni hogy használhasd a számodra kedves rendszert. :)
Kittus2Mindenki segítségét köszönöm.