Kittus2Klassz kis letisztult forma :) Tároló már megvan, s hol tudom a forrást beállítani, mármint, hogy a főkiszolgáló ne magyar legyen, hanem mondjuk az usa, vagy valamelyik európai. Köszönöm.
Elementary os 0.4 Loki frissítés hiba [Megoldva]
KemiaitesokA linkelt képen, a "Downoad from:" melletti sávra kattintva, 3 lehetőséget kínál fel. 1; Fő kiszolgáló 2; amerikai kiszolgáló 3; Other (egyéb ?)...ez látható a képen. Ha ezt választod, akkor a jobb felső ficakban leledző "legjobb szerver választása" (vagy v. ilyesmi)-re kattintva beindul az automata keresés...ennek a végeredményét, a jobb alsó sarokban (Choose Server) tudod kiválasztani. De a listából kézzel is választhatsz...ekkor ajánlatos pl. cseh vagy német szervert (kiszolgálót) választani.
lala2Lámának fogok tűnni, de a Software & updates sehol se találom, korábbi változatban megvolt, viszont itt nincs. S hiába tettem fel a synapticot, ott csak a tárolókat találtam meg, hogyan lehet állítani. Valami nekem hiányzik, vagy nagyon elnézek valamit.
Kemiaitesok?? Készíts egy képet a synapticról, ahogy a tárolókat mutatja. (Valahogy úgy, ahogy az én képemen látható.) Nem tudom hogy mi hiányozhat. Direkt letöltöttem a Loki-t, és kiírtam egy pen.-re, hogy lássam mik vannak benne, és mit lehet vele csinálni. (Már nincs meg.)
lala2Csinálnék printscreent, de az se működik jelenleg :(
KemiaitesokSynaptic-ban: Beállítások -> Tárolók A megnyíló ablakban az első fül az "Ubuntu szoftverek", ahol kiválaszthatóak a megfelelő tárolók. A tárolók alatt a "letöltés innen: " résznél vagy a te tárolód URL-je van, vagy Other vagy Fő tároló vagy ilyenek. Nos, az a rész lenyitható és ott kell kiválasztani az "Egyéb..." v ángliusul "Other..."menüpontot, amely hatására kinyílik a "Válasszon letöltési kiszolgálót" ablak. Ebben az ablakban már nem lehet eltéveszteni a jobb felső oldalon lévő "Legjobb kiszolgáló kiválasztása" gombot.
KemiaitesokGyárilag nincs rajt printscreen, telepíteni kell. Itt egy video! Telepiteni sem kell, ment live-ből, simán. :)
KemiaitesokSztem ez lehet a megoldás: http://elementaryos.stackexchange.com/questions/7631/package-sources-and-mirror-servers-in-loki
Kittus2Ha előtted író peterh vokoscreenes videóját megnézed, akkor láthatod, hogy ami számodra egyértelmű Ubuntu szoftverek, az a menü nem jön elő alapból. Viszont lett megoldás, lentebb belinkelt linknél már a megszokott, általad is emlegetett, s általam is hiányolt menü előjött.
Kittus2Köszönöm, ezzel a telepítéssel már van választható kiszolgáló is :) Remélem megoldódott a probléma, bár az Appcenter még most se dobja ki a frissítésekre semmit, pedig már kiszolgálót váltottam. Írok ha lesz fejlemény, vagy gondom. Köszönöm a segítséget.
Kemiaitesok:) +1 IGen, később láttam én is, hogy ami nálam megszokott működés, az nálad nem. Ezért kerestem rá külön az Elementary OS-re aminek az eredménye lett az alábbi link.
KemiaitesokAhogy előttem is írták vhol, az appcenterek és különféle grafikus dolgok nem feltétlen megbízhatóak és vannak készen 100%-ig. Ellenben a terminálos megoldások többnyire műxenek, bár kétség kívül nem feltétlen nevezhetőek - a mai elvárások szerint - felhasználó barát irányítási módnak. ;) Ugyanakkor örülök, hogy mégis sikerült egy kerülő utat találni hogy használhasd a számodra kedves rendszert. :)
Kittus2Mindenki segítségét köszönöm.