zltDe nekem a Gnome olyan ódivatúnak nézett ki. Jó, tudom, hogy ezer meg egy módja van a szépítgetésének, de úgy gondoltam, hogy azért alapból is nézzen már ki valahogy.
A gombok meg az ablakkeretek mondjuk tetszenek, szépek, de a panelek tiszta Win95 utánérzést hoztak elő bennem (bár azért attól szebbek valamivel, ez tény). Meg már egy jó ideje szinte csak a színséma sötétedése a szembetűnő vizuális változás egy-egy új kiadásban (narancssárgából sötétbarna felé). Szóval lehet, hogy jó dolog, de számomra nem ad valami hűdenagy felhasználói élményt.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy nagyon noob dolog a megjelenés alapján OS-t választani, de azért nem csak ez volt az ok. Előzetes nézelődéseim során rájöttem, hogy nekem a KDE-s programok fekszenek jobban, valamint az egészet intuitívabbnak éreztem, az új KDE-menü is ötletesebbnek tűnt, meg a plazma felület a widgetekkel is jópofa. Meg alapból benne van egy olyan gyorsindító progi, mint amilyet Win-en is használtam stb. Szóval sokkal jobban bejött, mint a Gnome.
Oké, mondhatod, hogy akkor vállaljam a következményeit, és úgy is fogok tenni, előbb-utóbb majdcsak beérik a KDE4 is. Igazából nem is a fagyás zavart annyira, hanem az, hogy nem tudtam mit kezdeni vele. Azért is kérdeztem itt, hátha valakinek van valami tuti tippje ilyen esetekre.