Na, úgy tűnik, sikerült végre izolálnom azt a 3-4 dolgot, ami valószínűleg a lefagyásokhoz vezetett.
Amarok: Mióta nem ezt használom zenelejátszásra, azóta jóval kevesebbet fagy le, szinte sosem. Nagy kár egyébként, hogy ilyen bugja van, mert eddig ez tűnt a legjobb linuxos zenelejátszónak, pedig már megnéztem jónéhányat.
update-apt-xapian-index: Ez a folyamat elég gyakran feltűnt a listában, és mindig felzabálta az egész procimat, lehet, hogy ennek is köze volt a dologhoz. Igen ám, de hogy lehetne ezt kikapcsolni?
KWin: Nem tudom biztosra, hogy mennyire van szerepe a lefagyásokban, de jópárszor előfordult már, hogy inkább kikapcsolta az effekteket automatikusan, mert nem bírta a gépem, és már ez a kikapcsolási folyamat is eléggé instabillá tehette a rendszert.
RAM/Swap Nemrég vettem a gépbe plusz 1 GB RAM-ot, így már 1,5 GB-al gazdálkodhat a rendszer, azóta szinte semmi baja nincs, mintha nem is lettek volna azok a borzalmasan durva fagyások korábban. Megy, mint az álom ;)
Egyébként létezik olyan, hogy az egérkurzor egyszercsak átváltozik halálfejjé? Mert bizony egyszer még ilyet is láttam az egyik fagyás előtt, elég ijesztő volt, winen vírusra gyanakodnék, de itt... nem tudom.