csuhas32köszi,ez érthető,végig csináltam úgy ahogy írtad,le is futott minden,de sajnos a wifi kártya így sem megy.windowson beüzemeletem,tehát működöképes. tesko@ubuntu:~$ lsusb Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 001 Device 005: ID 0cf3:1006 Atheros Communications, Inc. Bus 001 Device 003: ID 0402:7675 ALi Corp. Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub tesko@ubuntu:~$
TP-Link TL-WN322G WiFi vevő
roguesItt én most kevés vagyok, illetve jelenleg ennél jobban nem tudok benne elmélyülni sem. Az általad betett linken azt írják, hogy a 12.04 már alapból kezeli ezt az eszközt. Arra esetleg nem akarnál váltani? Illetve ezen a vonalon maradva kérdezném a rovattársakat, hogy: – Jól sejtem, hogy az eszköz támogatottságának kulcsa a kernelben keresendő? – A 10.04-re feltenni egy frissebb kernelt (olyat ami már a 12.04-ben van alapból) járható út volna-e, lehetséges-e?
trttesko@ubuntu:~$ iwconfig lo no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"FritzBox" Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:1C:4A:05:64:9D Bit Rate=54 Mb/s Tx-Power=15 dBm Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:on Link Quality=68/70 Signal level=-42 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:10 Invalid misc:2776 Missed beacon:0
roguesSzerintem meg nem jó. Megpróbáltam lefuttatni, nem megy végig. Nálad végig ment, vagy hibával leállt? Csak kellene a terminál teljes tartalma a pastebinre. Próbáljuk meg script nélkül telepíteni. (Nehogy azt hidd, tudom hogy kell. :)) Itt a compat-wireless Readme-je. (Érdekes, hogy a ./configure-make-make install szentháromságnak itt csak két eleme szerepel. Én csak egy iparos vagyok, megyünk a Readme szerint, ha valaki érti is a dolgokat, és ellenvetéssel él, azt még meg is köszönöm!) Térjünk vissza az elejére, szóval ott az Asztalon a három állomány, terminált nyitsz. cd Asztal/compat-wireless-2012-05-10 sudo su make make install Ha lefutott, próbáld meg az újraindítást. (Korábban azt írtad, hogy az ar9271.fw be van már másolva a lib/firmware-be, úgyhogy azzal most nem foglalkozunk, feltételezem még ott van.) [Lehet, hogy még mindig nem lesz jó, akkor ne se csüggedj, ha jó sokáig dolgozott a gép a make után, és nem volt hibaüzenet (figyelj, vagy másolj a pastebinek valamelyikére!), akkor jó úton vagyunk. Van egy sudo modprobe rész, elnézést, de ebben a témakörben járatlan vagyok, fejből nem megy. Megpróbálok rákeresni, volt róla szó itt a fórumon, nem is egyszer. Vagy talán olvas minket valaki aki vágja. Ha magától nem megy újraindítás után, akkor azzal majd betöltjük.
trtKöszi szépen! (Bár ez így nekem még kevés, de lehet hogy csak én vagyok ezen a téren gyenge. Szóval az nm-tool-ra kidobja a drivert, amivel a sudo modprobe parancsot ki kell egészíteni? Ha esetleg a kérdező is annyira bizonytalan mint én, akkor az is jó lehet, ha az nm-tool kimenetét szintén feldobja valamelyik paste-ra, aztán majd valamelyikőtök áldását adja a megfelelőre.)
csuhas32Nem. Ha egy működő drájvert dob ki az nm-tool, akkor az már betöltődött a rendszerindítás során – és már nem kell a modulbetöltő parancs. Csak arra gondoltam, hogy egy kártyánál több működő driver közül lehet választani, amelyek közük az egyik jobb, a másik kevésbé jó. (És persze, csak pár cucc esetében van ez eset, de hogy pontosan melyiknél, azt nem tudnám megondani.)
csuhas32[*Magyarázat, vagy ha úgy tetszik megjegyzés a ,,Szerintem meg nem jó"-hoz: Az sh ./tl-wn322g_install.txt futtatására letölti a compat wirelesst, kicsomagolja, aztán ez az üzenet van a terminálba írva: cd: 6: can't cd to compat-wireless-2.6.tar.bz2 ./tl-wn322g_install.txt: 7: ./scripts/driver-select: not found make: *** No targets specified and no makefile found. Stop. Aztán persze jön három-enteres rész, de annak a vége meg ez: make: *** No rule to make target `install'. Stop. **** Installation failed. Aborting package creation. Cleaning up...OK Bye. Ha ilyen van nálad is, akkor azt én nem nevezném rendben lévőnek.)]
a mesterRossz könyvtárban kiadott 'make install' paranccsal is megkaphatjuk ezt az üzenetet. De láthattuk, az előző 'make' lépés sem ment,és ennek az oka ez: "cd: 6: can't cd to compat-wireless-2.6.tar.bz2" Vagy át kell írni azt a fájlt, vagy ugyanezzel az erővel kézzel is bepötyöghetjük a terminálba.
roguesÉn most elakadtam, de megpróbálom összefoglalni, hátha ránéz valaki más, és kiszúrja mi a hiba. Volt egy kiinduló leírásunk, de az abba lévő szkript hibát dobott. A compat wireless-t ezért megpróbáltuk a szkript kihagyásával, a compat wireless readme-je alapján feltenni. Elvileg sikerült is. Az ar9271.fw be van másolva a /lib/firmware-be, javulás azonban nem tapasztalható. Mi maradt ki? A szkript futtatásakor szerepelt egy rész, amit compat-wireless radme alapján történt telepítése során én nem láttam. Nem tudom van-e jelentősége. A szkriptből néhány sor: ... cd compat-wireless-* ./scripts/driver-select ath9k_htc make checkinstall ... Ezért megpróbáltam megnézni mi van a compat-wireless*/scripts/driver-select-ben, de ez nekem nem mond semmit. *** Megpróbáltam még valamit: cd /tmp/compat-wireless-2012-05-10/ sudo su ./scripts/driver-select ath9k_htc make checkinstall És lefut! :) További teendők a...A folyamat lefutása közben kapsz egy kérdést: részt követően erre vonatkozóan már lejegyzésre kerültek. Sajnos eszközöm nincs, amivel tesztelni tudnék.
csuhas32Nálam így érintetlen 10.04-ről kiindulva lefut: Alkalmazások-> Kellékek -> Terminál sudo su (A jelszavunk begépelése közben biztonsági okokból nem fogunk változást látni a képernyőn, végén természetesen enter, mindig enter.) apt-get -y install build-essential checkinstall (A telepítéssel kapcsolatos kérdésre feleljünk igenlően [y majd enter].) cd /tmp wget http://wireless.kernel.org/download/compat-wireless-2.6/compat-wireless-2.6.tar.bz2 tar xjvf compat-wireless-2.6.tar.bz2 rm compat-wireless-2.6.tar.bz2 cd compat-wireless-* ./scripts/driver-select ath9k_htc make checkinstall [A folyamat lefutása közben kapsz egy kérdést: The package documentation directory ./doc-pak does not exist. Should I create a default set of package docs? [y]: Üss egy entert (Ez van a leírásban!). Ekkor: Please write a description for the package. End your description with an empty line or EOF. >> A >> mögé írd be: ath9k_htc, tehát a sornak így kell kinéznie: >> ath9k_htc aztán enter. Újabb >> , megint enter és az Enter a number to change any of them or press ENTER to continue: megjelenésekor szintén enter. (A leírásból ez következik.)] cd /lib/firmware wget http://joubert.hu/attachments/article/26/ar9271.fw sync reboot Remélem tudtam segíteni!