sphottEzzel csak a weblapokhoz használt karakter készletet lehet beállítani :S Töltsd le innen a verziódnak megfelelő nyelv fájlt: http://www.opera.com/download/languagefiles/ alt f2, gksu nautilus, majd root felhsználókén másold be ide: /usr/share/opera/locale/ mappába. Indítsd el az Operát, ott tools-ypreferences->general majd language-nél details, s a legfelső sorban az english.lng helyett válaszd ki a az előbb letöltött és helyére másolt .lng fájlt. Inenentől kezdve a menü is magyar lesz :)

shivermár nem azért de k**vára ugyanezt írtam ha mégegyszer elolvasod. cupp

sphottIgen, bocsika, most így utólag el is olvastam, amire válaszoltam. :-) Jól van na, nálam még hat a szilveszteri bólé :D (ja, amúgy BUÉK Mindenkinek :) ) shi

GoRienSzerintem ebben az esetben is szükség van az opera plugins könyvtárának írásához minimum egy "sudo nautilus"-ra.

brotherNem voltam teljesen pontos. Én mindvégig a /home keretein belül maradtam. From /home/.mozilla/plugins to /home/.opera/plugins És így fullosan működik.

Ennyivel később: 2 hónap

Én csak szeretnék szólni, hogy a tegnapi Opera 9.50-es snapshot teljesen hibátlanul kezel minden plugint, nem omlik össze, agyonterherlve flash-es oldallal, és sokkalta gyorsabb, mint a Firefox. Opera rajongók hajrá, szinte tökéletes lett az Opera. Ezt a verziót kell letölteni. http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-1823/intel-linux/opera_9.50-20080221.6-shared-qt_i386.deb Szuperül megy!

tusi74Na pont arra gondoltam, hogy kipróbálom mert sok plugin javítás van benne. Akkor működik a 9.115-ös flash plugin is? És ha telepítem, akkor a stabilra felül íródik?(Ha másik usernél csinálom akkor is?) Sorry a buta kérdésekért

opera11Miért lenne buta kérdés? Igen működik, én most vissza is cseréltem. Mégiscsak az a legfrissebb. Én sosem telepítem rá. Secperc alatt leszedem synapticcal a a régit, minden beállítás megmarad, majd fel a frisset. Fog figyelemztetni, hogy a csomagban egy régebbi verzió található, de én azt leokéztam, és feltettem. Szuper lett.

tusi74A flasht tényleg nagyon kipofozták, de videópluginok(mozilla-mplayer, totem) még mindig nemakaródznak működni rendesen. Még :)

opera11Azt nem próbáltam, de a youtube az hasít. Most direkt terhelésnek tettem ki. Ma még nem onlott össze.

tusi74én is terheltem: youtube videó+hg.hu /itt sok a flash/ +terminal.hu tökéletesen megy

A fentebb olvasottak alapján gondoltam kiptóbálom az új béta verziót, de nálam van benne egy jó kis bug. Olyan mappára amibe a 9.26-tal és más programokkal letöltök kiírja, hogy arra a mappára nincs írási jogom (természetesen a home-ba van). Ez nem tudom, hogy az új verzióban mitől van, de a korábbi bétét is azért töröltem, megy egyszerűen nem lehetett vele letölteni.

CalderaEzt én is észre vettem de én a home mappába töltök csak és onnan rakom oda ahova kell, meg még azt vettem észre hogy a java+flash egyszerre megy akkor nem bírja és kilép de szerencsére nincs sok ilyen helyzet.

jasperNem tudom, nektek hogy van beállítva, nekem teljesen alapon, de most próbáltam. Simán letölt oda, ahová eddig. Nekem a /home mappán belül van egy Downloads mappa és minden böngésző oda tölt, a Firefox is. Megy minden rendben.

• Yani válaszolt erre.

tusi74Sziasztok! 64 bites operát honnét lehet letölteni? Tudom, hogy van, mert olvastam róla, de sehol nem találom. Az opera oldalon sem, de a magyar oldalon írtak róla. Előre is köszönöm. Üdv: Yani

YaniItt találtam valamit egy alfa verzióról: http://sudan.ubuntuforums.com/showthread.php?t=542639&page=5

• Yani válaszolt erre.

Kipróbáltam az operát, és meglepetésemre nem fagy azoknál az oldalaknál, ahol a firefox 2.0, 3.0, epiphany és galeon. Köszi az ötletet

rolahKöszönöm sikerült telepítenem és jó hozzá a magyar nyelvi fájl is. Már csak egy kérdésem lenne, hogy flash playert mi módon tudnám rátelepíteni? Firefox alatt működik, de inkább az operát használnám. Sajnos nálam a fentebb leírt módszer nem müködött. Azaz letöltöttem az adobe oldaláról a playert és bemásoltam a plugin könyvtárba. Mivel a rendszerem 64bites lehet, hogy az a gond.