Az a problemam,hogy sajna a helyesiras ellenorzes nem megy,mert nincs kozte magyar nyelv,csak angol ,meg torok :( Tehetek ellene valamit>? Nektek volt hasonlo problematok? Nem talatam megoldast erre az oldalon,azert irok ide. Elore is koszonom a segitseget.

Rendszer > Adminisztráció > Nyelvi támogatás > Nyelvek telepítése vagy eltávolítása... > Hungarian > Helyesírás ellenőrzés és írástámogatás legyen bepipálva. > Változtatások alkalmazása. Ha minden igaz, ez megoldja.

• dep válaszolt erre.

CruelAngelkosz szepen,kiraly skac vagy! ott volt a problema,hianyos volt a nyelvi tamogatas,de letoltott valamit es mostmar okes ;)

Ennyivel később: 22 nap

Sziasztok! Ha megnyitok gedit-tel bármilyen fájlt és szerkesztem, utána mindig megmarad egy temporary fájl is, valami.txt~ névvel, akkor is, ha már bezártam a geditet. Ez most mi, nem lehet kikapcsolni? Krusader zöld ikont tesz elé, de már mindenfelé ilyen fájlok vannak.

GorkhaanKöszi. "Create a backup copy of files before saving" Végülis jót akart ő :)

Ennyivel később: 2 év

A Gedit szövegszerkesztőbe csak vágólapról tudok "#" karaktert beírni. (ctrl V) biztosan lehet másképpen, egyszerűbben is, de hogyan? Az Alt Gr x -re semmi sem történik.

FeryMáshova tudsz írni "#"-t az "Alt Gr - x"-el? pl.: ooo vagy csak a geditbe nem tudsz?

• Fery válaszolt erre.

FeryCtrl+Shift+U. Ezután elengedet a billentyűket, ottmarad az aláhúzott u, majd beírod a karakter unicode-értékét, esetünkben 0023, majd nyomsz egy Entert. Máshogy igy tudod, gyorsabban: Ctrl+Shift+u, majd csak az u-t engeded el, és beírod a kódot, majd elengeded a Ctrl és Shift-et, ekkor Enter megnyomása nélkül íródik be. Egyedi billentyűzetdefiníciós kiosztást már csináltam régebben. Ez érvényes most is. Itt böngészhetsz: http://brtkr.blogspot.com/search/label/keyboard

[törölve]Hogy ezt mióta kerestem! Kár hogy már nem emlékszem a kódokra :) Nagyon köszönöm! :)Pali

brekiMindenhova tudok #-et írni az altgr x-szel, csak a Geditbe nem.

[törölve]Köszi... A Ctrl+Shift+U. megoldások sajnos közül egyik sem működik :( Valószínű, hogy a gépemben van valami hiba, mert másik gépen még a hagyományos /Alt Gr x/ megoldás is működik. Valahogy azt kéne kiderítenem, hogy a két gép között mi a különbség, és hogyan hozható helyre. (A laptopon a Ctrl+Shift+u-s megoldás is működik!) Ezen a gépen semmilyen karaktert nem tudok az Alt Gr segítségével a Geditbe beírni.

FeryMegtaláltam a hibát! Azért írom le, hátha valaki más is beleesik mint én. A Rendszer -> Adminisztráció -> Nyelvi támogatás ablakon a Nyelv fülön a Billentyűzetbeviteli rendszernél "none" -t kell beállítani, aztán kilépés, majd be és lehet örülni.

Ennyivel később: 11 év