Üdv mindenkinek! Egy olyan kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy : Nekem van egy Asztali Gépem amin az Ubuntu 9.04 van és egy Laptopom Windows Vistával... Az asztali gépre kábellal megy a net a Laptopra Wifivel. Nos, azt szeretném ha a modemem segítségével össze tudnám kötni az asztali gépet és a Laptopot, szóval mintha hálóban lennének, van erre valamilyen megoldás ? Tehát nem neten megy a gépre, hanem Gépről Gépre, a modem segítségével... Speedtouch Thomson St szériás T-Home modemem van ...

Ehhez egy kicsit részletesebb leírás kellene. Modemmel (ha jól tudom) nem lehet összekötni két gépet. Az csak az internetcsatlakozásban segít. A wifi-s megoldás mit jelent a laptop esetében? Ugyan azt az internetet éri el a laptop, mint az asztali gép? Ha igen, akkor router osztja le a netet a PC felé kábellel és a laptop felé wifi-n az internetet? Ez esetben csak konfigolni kellene a hálózatot. Ha a két gép külön internetes csatlakozással rendelkezik akkor talán az lenne a legjobb, ha az asztali gépbe beteszel még egy hálókártyát és egy cross (kereszt) kábellel összekötöd a laptoppal. Ez így átolvasva elég zavaros :), de remélem azért valami kibogozható belőle...

Bogarásztam egy kicsit :) Ilyen modemed van? Ezzel elvileg lehet otthoni hálózatot kiépíteni.

BackxideAkkor a legjobb az lenne, ha képernyő fotókat készítenél a modem config oldaláról, leginkább "Home Network" beállításairól. Ezeket feltölthetnéd a netre és talán látjuk majd a hibát, hogy miért nem akar nálad működni a dolog?

Ennyivel később: 13 év