VMware workstation 6
ebkeHa valaki a 7-eset is el szeretné távolítani, akkor a parancs: sudo sudo vmware-installer -u vmware-workstation vmware eltávolítás vmware 7 eltávolítása vmware workstation eltávolítása vmware workstation 7 eltávolítása Ha valaki guglizná esetleg :)
davebowmanDe jó,én már ott megakadtam hogy feltegyem,van minden féle adminisztrátori cucc de maga a vmware nincs benne a csomagok listájában... Linuxhoz van valami "gyári" virtualizáló?Amit nem ez meg az, meg a Microsoft fejlesztett,ami közel áll a rendszer szívéhez (izé kerneléhez). Lehet az a baj hogy netbook rendszer meg hozzá a csomaglista. a Virtualboxot inkább el akarom felejteni coptam már vele eleget,erre a gépre meg valami gyors cucc kell(kernelközeli). Kösz előre is a választ,emiatt nem akartam új témát nyitni.
nozdormuHali. A VMware-t a honlapjáról kell letöltened a regisztráció után persze. Majd telepítened kell a build-essential csomagot. És végül telepítheted a VMware-t.
nozdormuÉn. Ezt használom leginkább ezzel volt eddig a legkevesebb problémám, persze ajánlhatom az OpenVZ-t is, de azt még én sem használtam(csak nekem is ajánlották a sebessége miatt), és ha jól tudom azon csak Linux megy. A másik az a Qemu nem tudom ki, hogy vélekedik róla, de szerintem otthoni virtualizációra nem a legjobb, mivel parancssorból kell kezelni, és ez egy idő után ez nagyon fárasztó(biztos van grafikus kezelő felülete de nem keresgéltem).
Sziasztok. Régi ez a topik, de a problémám ugyanez. Most váltottam,mert a gépem már lehetővé teszi a 64 bit futtatását aminek örültem. De csúnyán megszívattam magam , nem figyeltem oda. Mivel szeretnék virtuális gépeket is , így automatikusan feltettem a vmware-t, amivel éveken keresztül a 32 bit-es rendszereimen mindig működött. Csak éppen 32 bit-es változat ! Nem figyeltem oda, automatikusan felraktam. VMware® Workstation 12 Player, 12.5.8 build-7098237 A rendszer Linux Mint Sara 64 bit- vagyis Ubuntu 16-os. Működik is, fel is ment rá próbára az LMDE, a LinuxMint gördülő Debianos változata. És nem merek több rendszert feltenni, mert nincs minden rendben. Ugyanis nem tudom rátenni a migrációs szolgáltatásokat, a VMware-Toolst. És lehet ezért nem tudok közös mappát csinálni az alaprendszerével, mivel a vmware meg 32 bites. Le szeretném szedni, és feltenni a 64 bit-es változatát. Utána gugliztam ,éppen nem találok ebben a verziószámban letölthetőt, pedig a 12-est ajánlják hozzá. Még keresek ,míg esetleg itt valaki kisegít, mert hogy a fennlévőt hogyan szedjem le. Semmilyen, itt írott trükkel nem jön, vidáman fut rajta az LMDE, látja a wifit, pendrive-t, még a webkamerát is Tulajdonképpen az a bajom vele, hogy közös mappát nem bírok csinálni, nem aktív az az ablak. Vagy ha valaki abban segít, hogy meglássa a közös mappát, akár maradhatna is. Köszönöm. Kybersas
kybersasVmWare-Tools nélkül nem lesz megosztott mappád (bár hálózati megosztást így is csinálhatsz, és azt felcsatolva kellene tudnod adatot cserélni a host és a guest között, de te nem ezt akarod az alapján amit írsz). Vmware-toolst elvben kellene tudnia tölteni magától is a rendszerhez (bár jelenleg már 14-es workstation van, nem tudom a 12-eshez működnek-e még a fájlok elérhetőségei). Ha nem tölt magának, kézzel is leszedheted: https://www.vmware.com/support/ws55/doc/ws_newguest_tools_linux.html https://www.unixarena.com/2014/06/manually-download-vmware-tools-iso-image-vmware.html
krisztianmukliKöszi a választ, akkor ha ezt Vmware-toolst sikerül leszedni, a 32 bit-es akár maradhat is ? Mert azért akartam leinstallálni, hogy 64-est rakjak rá. Csak nem sikerült.
kybersasHa rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz... Van 8-16 GB ram abban a gépben, hogy a guestnek több mint 4GB-ot odaadhass??? Van olyan program ami csak 64bites változatban létezik és virtuálisan szeretnéd futtatni? Egyébként ha jól tudom 32bites Vmware-be lehet 64 bites guest OS-t telepíteni, persze meg kell felelni bizonyos feltételeknek és sosem próbáltam... Az hogy "nem sikerült" nem segít nekünk, hogy segíthessünk. Mit szeretnél elérni, milyen szoftververzió, milyen gépen, honnan szerezted, mit csináltál, hova kattintottál, milyen parancsot adtál ki, mit válaszolt rá...
krisztianmukliKöszi a választ. A gépem: Intel® Core™ i7-7700 CPU @ 3.60GHz × 8 8 GB RAM, Gigabyte alaplap, 2 db 250 Gb SSD, és 1 db 500 Gb-os SSD. Linux Mint Sarah, 64 bit. Még szerepel -ha szükség van rá - 8 Gb Ram beszerzése. Meg ha jól olvastam , az ide évtől Ubuntu-ból sem lesz 32 bites változat,azért akartam a dolgok elébe menni, csak elbambultam ,és a 32 bit-es vmware-t tettem föl. A " nem sikerült " az azt jelenti hogy itt fentebb minden leírt parancsot kipróbáltam és nem tudtam leinstallálni a 32 bit-es vmware-t. Ezen a 62 bit-es Sarah-n szeretnék futtatni virtualban különböző linuxokat, még pontosan magam se tudom, de az új Ubuntut-t, LMDE-t, és Debiant biztosan. Ezt csináltam évek óta a Linux Mint Quiana 32 bit-el is, itt nem volt gondom a vmware-val. -de most váltottam a Sára 32 bit-re, és szeretném ugyanezt továbbra is. Nincs információm arról, és így nem is értek hozzá hogy 64 bit-es rendszeren 32 bit-es vmware tud-e 64 bit-es rendszert futtatni, azért gondoltam le kéne szedni, és feltenni a 64 bit-est. Gondoltam is valaki hozzáértőbb majd mond véleményt.
kybersasTegyél fel egy 64 bites alap rendszert. A géped kényelmesen elbírja, a jövőben a 32 bites dolgok egyre ritkábbak és problémásabbak lesznek. A 32 bites rendszer amúgy is csak PAE-kernellel kezeli a 8 GB RAM-odat. Annak meg végképp semmi értelme, hogy 64 bites rendszerre 32 bites VM-et, arra pedig 64 bites rendszert (még ha lehet, akkor is értelmetlen).
kybersasTovábbra is csak annyit tudunk hogy nem sikerült. Oké kiadtál egy parancsot innen fentről. De hogyan??? Igen, írd már le légyszi pontosan a parancsot (másold ki terminálból)! Erre milyen választ kaptál? Igen másold ki terminálból, csinálj képernyőképet, akármit.... Ugye te se gondolod komolyan hogy ezek nélkül lehet segíteni? Ráadásul nem először jársz ezen a fórumon, tudhatnád hogy nem így kérdezünk. Egyébként a vmware-PLAYER ezzel a paranccsal távolítható el (nem próbáltam, én Virtualboxos vagyok): sudo vmware-installer -u vmware-player
Htibi64 bites rendszert tett fel. A Vmware-player nem volt az...
krisztianmukliBocs, elírtam, egy mondat félreérthető : - de most váltottam a Sára 32 bit-re, helyesen úgy hangzik : de most váltottam a Sára 64 bit-re Tehát van 64 bit-es alaprendszerem. Azon van a 32 bit-es vmware.
HtibiGondolom kiadta a fenti parancsokat, amik workstationre vonatkoznak, neki meg player-e van. Így jobb esetben le se futottak. De ez is csak feltételezés mert, hogy mit csinált pontosan azt őrzi mint az inkák kincsét...
kybersasEz nem igazán fontos a témában de lehet, hogy nem tudod, ezért tennék egy apró megjegyzést. Az LMDE 2 már nem gördülő disztró, váltottak a Debian stable-re. Ha mindenképp szeretnél rolling disztrót is megprobálni, tudom ajánlani a Manjaro Linuxot. Egyszerű használni, gyors és az alapértelmezett Xfce asztal nagyon modernre szabott és az Arch Linux "ereje" dolgozik benne.