Petemostani rendszered:
ha megnézed az első képedet, akkor láthatod, hogy az sda6on belül van egy 60gigás üres rész. ez elérhető pl a /boot vagy /host címen. ide elmehetnél és megnézhetnéd, hogy mit találsz. ezt lehetne használnod. valami olyasmi van itt, hogy az sda6 partíció fel van osztva két részre ebből 10 giga az ubuntu root(a rendszer), amin belül van a home mappád is. és van még ott valahogy a többi. de, hogy pontosan ez, hogy van azt nem tudom, még soha nem láttam ilyen wubit, lehet nem lenne rossz, ha valaki olyan idetévedne, aki már látott. szóval, hogy az sda6-on belül, hogy tudod megnövelni ezt a root nevű leválasztmányt azt nem tudom. az is lehet, hogy sehogy. mindenesetre attól a maradékot még kellene, hogy tud használni. (tehát nem egy mappa kapacitását kell növelned. szerintem annyi van itt, hogy van az sda6 partíciód, azon van egy 10 gigás kép fileban az ubuntu(mint egy virtuális gép, ha tudod az mi), és te mindig ebbe próbálsz meg másolni, de ez tele van. de attól még ott a maradék. ez a kép file olyan, mint egy iso file, amit cdre szoktál írni :) (vagy úgy képzeld el, mint egy olyan tömörített álomány, aminek fix mérete van, lehet bele rakni és kivenni dolgokat, de a mérete fix, itt 10 giga és ezt te elérted)
új rendszer. a leírás, amit linkeltél az pontosan mutatja a képeket, amivel találkozni fogsz(és elég jónak tűnik). bootolás után abba a menübe kerülsz amit ott látsz a képen, az első menü pont a cdről kipróbálás, a második a telepítés. majd a telepítés egy pontján jön a formázás, de nagyon jó ez a rész és úgy néz ki, hogy ezt csak egy végső jóváhagyás után csinálja meg addig akár visszavonhatod a dolgot. szerintem úgy kellene, hogy a "partíciók saját kezű megadása(haladóknak)" pontot választod(a leírásban nem ezt választja), itt a mostani sda6 helyén készíted el ami kell(tehát ezt törlöd, akkor lesz egy 70 giga particionálatlan helyed és arra dolgozol). mondjuk a rootnak adsz 10 gigát(bár, ez lehet kicsit túlzás, attól függ mennyi nem wineos programot telepítesz, nekem most ez 4,1 gigát foglal a 10ből, de nem vagyok túl nagy telepítő)), a swapnek a fizikai memóriád kétszeresét(hacsak nem eleve rohadt sok van), a maradékra meg csinálsz egy különálló home-ot. ez így egyelőre biztos jó lesz(ha valahol elakadsz e közben, akkor nyugodtan kiléphetsz vagy nyomhatsz egy visszát, mert még semmi nem lesz). még pl azt lehetne csinálni, hogy a home-on csak a beállításokat tárolod és az adatokat külön, de ez nálad nem hiszem, hogy jó lenne(meg amúgy sem biztos, hogy van értelme), mert sok helyet fog igényelni a home a wine miatt, meg eleve van még egy partíciód adatoknak. mondjuk ha szinte csak ubuntut fogsz használni, akkor lehet majd jobb lenne, ha az adataid nem ntfs, hanem ext3 vagy 4 partíción lennének, mert igaz, hogy az ntfs-t is olvassa és írja a linux, de kicsit erőforrás igényesebb, amikor ilyet ér el a saját file rendszere helyett. de szerintem ezt most nem kell, de jó ha tudsz erről. még azt kell eldönteni, hogy milyen filerendszert akarsz használni(elég sokféle lehetőség lesz), vagy az ext3-at talán ez az alapértelmezett, vagy az ext4-et kellene. ha konzervatívabb, vagy maradja a 3 nál, ha bátrabb válaszd a 4-et. utóbbi gyorsabb és modernebb, de még új, így valami nagyon minimális esély lehet van, hogy gond lesz, bár elég valószínűtlen. (a swapnál nem kell megadni filerendszert asszem)
Tehát a mostani sd6 helyén 3 partíciód lesz, egy swap, egy root és egy home.
azt, hogy most neki állj e a telepítésnek azt neked kell eldönteni. ahogy kedved van. ha sikerül használnod az sda6-on lévő üres helyet és elvagy így a mostanival, akkor elodázhatod, amíg tapasztaltabb nem leszel, de akár neki is állhatsz.
!!!!mindenesetre, ha neki állsz gondoskodj róla, hogy elmentsd az adataidat az sda6ról!!!!!! és, ha a telepítőben nem vagy biztos, hogy melyik az rész amit most particionálnod kell, akkor inkább ne csináld, mert az gáz lenne, ha leformatálnád pl az adataidat vagy a winedet :D (de elég egyértelmű kell, hogy legyen, mert egy 70 gigás particiód van)
egyébként miért csak a win-nel tudsz nyomtatni?
és mi volt az eredeti leírás, mert lehet az elég félreérthető és akkor vissza kéne jelezni neki, hogy kicsit pontosítson.