athosÚgy látszik, amit leírok valami problémát, hogy segítséget kérjek, utána meg tudom oldani saját magam is. Angol oldalakról kiderült, hogy a brute force GNOME_SUDO_PASS ended... sor normális. A http://ubuntu.hu/node/3855 topicban meg is találtam a problémát, ill. ettől megoldódott. Furcsa, de hálózati gond volt. Nekem is kiírta, hogy unable to resolve host gépnév. Na ezt kellett kijavítani az /etc/hosts file-ban és már működik is minden. Az említett topicban ez le van írva hogyan kell. Grafikus felületen már szépen kiadja a jelszóbekérő ablakot. Paracssorban továbbra is írja, hogy No password prompt found; we'll assume we don't need a password, de elindítja ettől függetlenül az alkalmazást. A root jelszó amúgy létezik, ezt is leteszteltem, hiába, hogy nem látszik grafikus felületen. Így már csak annak a jelenségnek a megértése maradt hátra, hogy paracssorban miért írja ki az említett sort. Ha van ötlet, jöhet.

Ennyivel később: 21 nap

Sziasztok Új felhasználó vagyok és akadt egy kis problémám. Az egészet nem írom le, mert hosszú lenne, a lényeg, hogy "karakteres" módban kellene megváltoztatnom a root jelszót. (meg van a jelszó, de meg kellene változtatnom, mert nem bírok így belépni a grafikus felületre) Köszönöm a segítséget.

Tomi20biztos, hogy root jelszó? amúgy a passwd parancs használható a jelszavad megváltoztatására.

zaivaldiBocs, sima felhasználó jelszó, nagyon köszönöm, már rengeteget szenvedtem emiatt, kicsit rosszul esik, hogy két rövid szócska miatt ment rá a délutánom.

Most látom, hogy nem is jó helyre írtam a hozzászólásom, ugyanis én a 8.04-es Ubuntut használom. Lenne még egy kérdésem: Karakteres módban sikerül átírni a jelszót, el is fogadja, be is tudok lépni. De a grafikus felületen nem fogadja el. Lehet hogy inkább újra telepítem az egészet. Valami nagyon nem passzol itt...

• [törölve]

Tomi20Csak a jelszót változtattad meg vagy a nevet is?

[törölve]Csak a jelszót, de hiába hoztam létre új felhasználót, azzal sem tudok bejutni...

[törölve]Csak a jelszót, de hiába hoztam létre új felhasználót, azzal sem tudok bejutni... Már arra is gondoltam, hogy a sok próbálgatás miatt esetleg letiltott a grafikus felület, és így már a helyes kódot sem fogadja el. Ez elképzelhető?

Ennyivel később: 10 hónap

Üdv! Acer TM 5330-as notebookomon van 9.04 telepítve, eddig jó is volt minden... Csakhogy a beépített ujjlenyomat-olvasó telepítése-konfigurálása után egy újraindítás után történt valami...Konkrétan nem mindenhol fogadja el a jelszavamat, se az ujjlenyomatos azonosítást. Be tudok lépni, Felhasználókat és csoportokat tudok módosítani, de ugyanakkor egy terminálban sudo vagy su parancsot nem tudok futtatni, mert hibás jelszót ír. Mit ronthattam el? Az ujjlenyomat-olvasó telepítésével keletkezhetett a probléma,mert előtte jó volt, és a szokottnál többet kellett buherálni vele. Root-ként bejelentkezve le tudom törölni és vissza tudom írkálni az adatokat, de előtte kérném a nálam okosabb felhasználók segítségét, mert jó lenne tudni a pontos okot. Köszönettel: Újvárosy Attila

UyuarasyÁltalában az ékezetes karakterek, a 0-ö és az y-z felcserélődés okozza a legtöbb ilyet.

Megnézem majd suli után, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond, mert akkor nem fogadná el máshol sem...De azért kösz.

Nem azzal van gond, sajnos még mindig nem jó..:(

Ennyivel később: 13 év