gyarakilaszloAz elejét feltelepítettem. Az importálást is megcsináltam, bár elsőre nem indult el. Megpróbáltam írni egy levelet, amit a postázandó levelek közé rakott és kérte a jelszót a kulcstartó nyitásához. Ezt merre találom meg.

zsolt-kozmaA kulcstartó tárolja a programokhoz beállított jelszavakat. Telepítés ill. rendszerhasználat legelején kérte, hogy adj meg egy jelszót. Ha nem emlékszál rá, akkor próbáld meg a felhasználói nevedhez megadott jelszavad, hátha egyezik :)

Ennyivel később: 3 hónap

Sziasztok! Nem lelem a megoldást arra, hogy a leveleimet az alábbi képen található módon... http://projects.gnome.org/evolution/images/screenshots/2.4/read-mail.png Azaz minden email fiókomhoz, külön mappa... Köszi a segítséget!

feree811Én szűrőkkel oldottam meg. Szabály létrehozása üzenetből -- Szűrő a címzettre http://dl.dropbox.com/u/2871518/N%C3%A9vtelen.jpg Így minden fiókot külön mappába lehet tenni. Szerintem így áttekinthetőbb.

bot1Én is így oldottam meg az asztali gépemen. Viszont az első csatolt kép izgatta a fantáziámat, kicsit játszottam a laptopon az evolutionnel. Ha IMAP a protokol típusa, akkor úgy jelenik meg, mint a képen, szeretné szkennelni a szerver mappastruktúráját (ha jól sejtem). POP protokoll esetén ez nem így működik, marad a szűrő a címzett mezőre (további szűrőket is lehet definiálni)

bot1Akkor marad a szűrő... Én is használom őket... A levelezőlistákat szedem szét vele. Kár hogy POP protokollal közös gyűjtőt használ az evolution...

Ennyivel később: 10 hónap

Én arra vagyok kíváncsi, hogy lehet beállítani az Evolution-t arra, hogy megnyitás nélkül tudjam törölni az esetlegesen nem kellő leveleket. Ugyebár, ha rákattintok jobb egér gombbal, akkor meg is nyitja egyből, igaz, utána tudom is törölni.

Adtam még egy esélyt a beépített levelezőnek viszont ha belegebedek sem tudom hogyan lehetne beállítani így a bal oldali levelek szekciót: http://www.youtube.com/watch?v=2-dchfQ32O8 közeben megoldottam: IMAP helyett POP...

Ennyivel később: 2 hónap

Sziasztok! Hol lehet beállítani az Evolution-nél (ha be lehet), hogy amikor gépelni kezdem a címzettet, felkínálja az adott betűvel kezdődő címeket a korábbi küldések alapján? A Névjegyeknél bejelöltem, hogy mindig megjelenjen az automatikusan kiegészített partner címe, valamint az Automatikus névjegyek fülön a Levelek küldésekor címjegyzék-bejegyzések létrhozása is be van kapcsolva. Ám jelenleg azt csinálja, hogy amikor a TELJES címet beírtam, akkor kínálja fel kiválasztásra. :)

BraRitHelló! Ellenőrizd, hogy a névjegyzék rendesen ki lett-e töltve. Lehet, hogy nem az alapértelmezett helyre lettek beírva a címek és ezért nem kínálja fel.

gyarakilaszloMegnéztem, az rendben van. A Személyes van választva Ubuntu One helyett és a névjegyek is ott vannak szépen.

BraRitSzerkesztés > Beállítások > Levelezés beállítása > Automatikus névjegyek > Levelek küldésekor címjegyzék-bejegyzés létrehozása PIPA + kiválasztani, melyik címjegyzékbe tegye ezeket. Ezután pedig Szerkesztés > Beállítások > Névjegyek > Mindig megjelenjen... --> legyen kiválasztva az, amibe az automatikus címjegyzék-bejegyzések készülnek.

Saboteur777Kösz, így van beállítva - és közben kiderült, hogy csak túl gyors voltam... A harmadik karakter leütése után megjelenik a felajánlás, amennyiben nem gépelek tovább, hanem várok kicsit. Érdekes megoldás, de végülis jó.

Ennyivel később: 3 év

Sziasztok! Újra telepítettem a gépemet, és ezután az evolution angol lett. :-( A nyelvi támogatásban csak a magyar van telepítve. Természetesen minden más program magyar, még az evolútion súgója is, de a levelezőt nem tudom átállítani. Kérem ha valaki tud megoldást segítsen!

Hát kifog rajtam ez a levelező. Nem akar magyar lenni. Már az összes küldöldi forúmot elolvastam szerintem. Mindent telepítettem amit írnak. Mi lehet a baj?

sajatmagamsudo ln -s /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-3.8.mo sudo ln -s /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.8.mo