Sziasztok! Hol lehet beállítani az Evolution-nél (ha be lehet), hogy amikor gépelni kezdem a címzettet, felkínálja az adott betűvel kezdődő címeket a korábbi küldések alapján? A Névjegyeknél bejelöltem, hogy mindig megjelenjen az automatikusan kiegészített partner címe, valamint az Automatikus névjegyek fülön a Levelek küldésekor címjegyzék-bejegyzések létrhozása is be van kapcsolva. Ám jelenleg azt csinálja, hogy amikor a TELJES címet beírtam, akkor kínálja fel kiválasztásra. :)

BraRitHelló! Ellenőrizd, hogy a névjegyzék rendesen ki lett-e töltve. Lehet, hogy nem az alapértelmezett helyre lettek beírva a címek és ezért nem kínálja fel.

gyarakilaszloMegnéztem, az rendben van. A Személyes van választva Ubuntu One helyett és a névjegyek is ott vannak szépen.

BraRitSzerkesztés > Beállítások > Levelezés beállítása > Automatikus névjegyek > Levelek küldésekor címjegyzék-bejegyzés létrehozása PIPA + kiválasztani, melyik címjegyzékbe tegye ezeket. Ezután pedig Szerkesztés > Beállítások > Névjegyek > Mindig megjelenjen... --> legyen kiválasztva az, amibe az automatikus címjegyzék-bejegyzések készülnek.

Saboteur777Kösz, így van beállítva - és közben kiderült, hogy csak túl gyors voltam... A harmadik karakter leütése után megjelenik a felajánlás, amennyiben nem gépelek tovább, hanem várok kicsit. Érdekes megoldás, de végülis jó.

Ennyivel később: 3 év

Sziasztok! Újra telepítettem a gépemet, és ezután az evolution angol lett. :-( A nyelvi támogatásban csak a magyar van telepítve. Természetesen minden más program magyar, még az evolútion súgója is, de a levelezőt nem tudom átállítani. Kérem ha valaki tud megoldást segítsen!

Hát kifog rajtam ez a levelező. Nem akar magyar lenni. Már az összes küldöldi forúmot elolvastam szerintem. Mindent telepítettem amit írnak. Mi lehet a baj?

sajatmagamsudo ln -s /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-3.8.mo sudo ln -s /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.8.mo

sajatmagamÉs ha sudo ln -s /usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/evolution-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/evolution-3.8.mo és sudo ln -s /usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.6.mo /usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/evolution-data-server-3.8.mo változatban írod?

trtElvileg nem futnak le mert nem ír ki semmit. Továbbra sem magyar sajnos.

• trt válaszolt erre.

sajatmagamAttól, hogy nem kaptál semmilyen kiírást a parancs(ok) után, még gyönyörűen lefutnak! Ennek sürgősen nézzél utána, ugyanis a Linux alapfilozófiája az, hogy a sikeresen lefutó parancsok után nem szükséges kiírni semmit se a konzolra - abban az esetben, ha nem információszolgáltatás volt a program célja Ez a viselkedés még a mátrixnyomtatós őskorból származik. Erősen gyanítom, hogy te valamit elgépeltél, ugyanis a fenti $LANGUAGE-es parancsra is rossz választ kaptál (léteznie kell annak az elérési útnak!...), szóval, ha nem ctrl-c, shift-inzert (vagy shift-crtl-v) módon illesztetted be a parancsot, akkor próbáld meg ismét, de kopizva. Ha kopizva írtad a parancsot, akkor egy lsita kellene: ls -l /usr/share/locale-langpack/$LANGUAGE/LC_MESSAGES/evol*

Ennyivel később: 22 nap

rapfenEz a verzió végre működött! :) A levelező magyar lett. Az előző verzió valóban "nincs ilyen fájl vagy könyvtár" hibajelzés jön.

• trt válaszolt erre.