garferiSziasztok! Nekem is megállt a telepítés 82%nál az APT beállításainál.(új telepítés nem update) Nem hinném h türelmetlen vagyok mert lassan egy órája ott áll. Mit tegyek? help köszi

Nekem a hivatalos upgrade teljesen tönkrevágta a 7.04-es ubuntumat. Be se bootolt. Az eddigi upgrade-ek rendesen mentek. Most próbálom CD-ről ráinstallálni a 7.10-est, hátha megjavul.

4 és fél órája megy a letöltés, ez alatt összesen 150 megát húzott le... gyanakodhatok hibára szerintetek???

Nagy nehezen tegnap fel ment a 7.10 de nem lehet beállítani a videókártyát ezért nem megy a 3d gyorsítás.Ez oké de akkor miért írták hogy egyszerübb lesz ebben beállítani mint 7.04 ben? Tegnap egy teljesn jól működö ubit gyilkoltam le az új verzió miatt,mert azt hittem jobb lesz. de nem lett pedig azt írták.Hát ez szomorú :(

corvusOsztozom a meglátásodban... egy kifogástalanul, jól működő rendszer lett a mostani frissítés áldozata. Egyelőre ott tartok, hogy legalább a használhatóságig összefoltozzam a grafikus felületkezelőt, compiz, beryl, emerald dolgokról álmodozni sem merek :( Könnyen meglehet még az is, hogy vissza kerül a gépre a 7.04! LOL :DD

shiverÉn is épp ezen gondolkozom hogy vissza teszem a 7.04-et ha nem birom megoldani a problémákat.

• warp válaszolt erre.

corvusMindhárom előttem szóló bosszúságát és "fájdalmát" megértem: ugyanígy jártam egy jól működő rendszer lett az enyészeté... Most töltöm le OS/2 alatt :-) az alternate cd-t és megpróbálom ráengedni a roncsra, hátha segít rajta... Tartok tőle nagyon kicsi az esély; mintha az előre kiadott időpont lett volna a fontos és nem a működőképesség és biztonság mindenek előtt :-( _______ warp

warpAnnyira kicsi az esély, hogy szinte semmi :DD Én formatált, csont üres vinyóra raktam fel CD-ről, ergo még azt sem lehet mondani, hogy ütközne valami régi vacak alkalmazás egy mostanival, erre basszus olyan szar az egész, hogy az hihetetlen.... már akkor gyanút fogtam, mikor a bejelentkező szignált is csak akadozva bírta lejátszani. Most ott tartok, hogy az ablakokat (mindenféle compiz meg cicoma nélküli ablakokat!) is csak erősen szaggatva lehet mozgatni. Mondom: ezen a rendszeren egyelőre még nincs semmmi! Érdeklődve várom a folytatást. LOL :D

shiverAzt se értem hogy telepítésnél miért akar a netre csatlakozni??? ha ahoz előbb be kell állítani a kapcsolatot.pl:felhasználó név jelszó stb.

Elég sokan elég sokat hangsúlyozták már: Mindenki csak hivatalos repókat használjon, mert úgy, hogy innen-onnan összetelepít mindenki mindent, csak az lesz hogy nem indul a rendszer, instabil lesz. Szerintem apt-get dist-upgrade helyett töltsétek le a CD-képet, írjátok ki és a biztos rendszer MELLÉ telepítsétek. Így lesz igazán tiszta a Gutsy amilyennek lennnie kell, no meg biztonság érzetet ad: Ha nem válik be, akkor ott a Feisty, nem vesztettél semmit, max időt.

Többen is panaszkodtak, hogy gondjuk van a Feisty -> Gutsy upgrade-del, ezért inkább új threadet indítok neki, nem csak az egyikre válaszolok. Elakadás 82%-nál, és más hasonló jellegűek: Az az oka, hogy a világon egyszerre szabadult rá több százezer ember a szerverekre, és a legtöbb emiatt folyamatosan túlterhelt. Sajnos türelmesen kell várni itt a megakadásnál - bár bízom benne, hogy ma már normalizálódik a helyzet. Upgrade után megbillen a rendszer integritása: Talán a legjellemzőbb tünete, hogy a videókártya nem megy rendesen, vagy problémák vannak a Compiz körül, de ezer más kisebb-nagyobb probléma lehet még. Tipikusan az okoz ilyet, ha korábban külső forrásokból telepítettél valamit. Ilyen lehet akár egy külső forrásból beszerzett ATi vagy nVidia driver, de ilyet tud okozni az Automatix vagy Envy használata. Egyszerű, általános megoldás nincs rá, talán ilyenkor a legegyszerűbb egy tiszta telepítés. Lassú a rendszer, látszólag indokolatlanul nagy a processzor(ok) terheltsége: Ezt jellemzően a tracker okozza (az új asztali kereső), ami elkezdi beindexelni az adatokat. Ha egyszer a végére ér, később már nem fogja terhelni ilyen mértékben a rendszert. Ha viszont nincs rá szükségünk, a Rendszer -> Beállítások -> Munkameneteknél ki tudjuk kapcsolni a Tracker betöltését, és így az X újraindítása (CTRL+ALT+Backspace) után már nem fog futni.

shiverdist-upgrade kell, de kint van a fooldalon is, legkozelebb legy egy kicsit figyelmesebb http://ubuntu.hu/k-nyvlap/frissites

lacyc3Bocs, de előzőleg vegytisztára formázott vinyóra instaláltam a gibbont, tehát semmilyen repó vagy progi nincs még rajta, szűz az egész rendszer, s még így is állatságokat művel. (igen a grafikus intefész főleg) Tök jó, hogy ebben a abszolút minimalizált környezetben sem bír normálisan futni. Gyakorlatilag egy használhatatlan gép előtt ülök most :( Nem baj, úgy se volt programom a hosszú hétvégére, majd legalább feistyt telepítek, meg vissza rakom majd valahogy a régi rendszert, LOL :DD (ha csepp eszem lett volna, mintahogyan nem volt, akkor inkább várok pár napot vagy hetet a 7.10 es átállással, s legalább más kárán tanulhattam volna... na nem baj, majd legközelebb :-))) )

torosHogy valami jót is olvassunk: Tegnap este kattintottam a frissítésre (7.04-ről 7.10-re) Láttam, hogy ez nem lesz valami gyors, ezért a gépet bekapcsolva hagytam, én meg aludni mentem. Reggel kattingattam, hogy maradjon a személyes file változatlan, majd restart pc. És azóta működik minden. Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar. Ami igazán megnyugtat, hogy tényleg időre készült el, és nem hitegették az embert, hogy még néhány hónap, meg év, amíg elkészül, mint "Ablakok"-nál. (szép mondat lett) Próbáltam az előnyét nézni annak is, hogy lassan jött le a frissítés. Nekem ez azt jelentette, hogy sok Ubuntu felhasználó van. Szeretek ehhez a közösséghez tartozni. És szeretem az Ubuntus pólót is viselni. (Sokkal szebb vagyok benne :) ). A laptopom is működik róla. (A 7.04 nem szerette a laptopomat). Amit szeretnék még: statisztika és marketing. Hányan töltötték le magyarországi linkekről a frissítést és az iso file-okat? Illetve több marketing kellene az ubuntunak. Nekem ez egy szimpatikus rendszer, jó lenne ha több gépen lenne. Nándorka voltam

nandorka"Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar." Működik, csak upgrade-nél nem rakja ki automatikusan a hozzá tartozó appleteket. Ha a felső sáv jobb szélén klikkelsz, hozzá tudod adni a panelhez ezeket.

Hm. Csodálozva olvasom, mennyiféle probléma merűlhet fel. Nálam a 7.04 volt fent. Minden okés volt, leszámítva a compiz hiányát. Gond nélkül frissítettem 7.10-re. Minden okés, leszámítva a compiz hiányát :) Semmi olyasmit nem tapasztaltam, amit ti írtok. Én egy egy éves Toshiba laptopra toltam fel (WinXP a másik partición). Akkor én most örüljek?!?

toros" "Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar." Működik, csak upgrade-nél nem rakja ki automatikusan a hozzá tartozó appleteket. Ha a felső sáv jobb szélén klikkelsz, hozzá tudod adni a panelhez ezeket." Köszi toros. Most már tényleg teljes a frissítés és működik minden.

na, hogy akkor már én is jellezzek valamit. most lettem kész az ÚJ telepítéssel. minden csont nélkül megy, gyorsan feltelepült (gondolom már nem terheltek a szerverek), aztán gondoltam engedélyezem a korlátozott meghajtókat (ati 9600xt, eddig zárt driverrel nem ment soha), fetettem az xszerver-xgl-t (nem kell semmit választani, restart után automatikusan indul) és láss csodát pörög a 3D (xorg.conf-t nem változtattam, de backup volt) meg a compiz is. a billentyűzetet kellett visszaállítani magyarra a driver és xgl install után. tehát itt tartok. nálam pozitív tapasztalatok vannak eddig, remélem egyre többen leszünk ezzel. :)

gabenmivel szerkeszteni nem lehet, egy hibámat itt javítom (sajna elkerülte a figyelmemet) xszerver-xgl = xserver-xgl (sorry).

gabenA xorg.confodat fel tudnad rakni? pontosabban itt volna ra szukseg