lacyc3Bocs, de előzőleg vegytisztára formázott vinyóra instaláltam a gibbont, tehát semmilyen repó vagy progi nincs még rajta, szűz az egész rendszer, s még így is állatságokat művel. (igen a grafikus intefész főleg) Tök jó, hogy ebben a abszolút minimalizált környezetben sem bír normálisan futni. Gyakorlatilag egy használhatatlan gép előtt ülök most :( Nem baj, úgy se volt programom a hosszú hétvégére, majd legalább feistyt telepítek, meg vissza rakom majd valahogy a régi rendszert, LOL :DD (ha csepp eszem lett volna, mintahogyan nem volt, akkor inkább várok pár napot vagy hetet a 7.10 es átállással, s legalább más kárán tanulhattam volna... na nem baj, majd legközelebb :-))) )

torosHogy valami jót is olvassunk: Tegnap este kattintottam a frissítésre (7.04-ről 7.10-re) Láttam, hogy ez nem lesz valami gyors, ezért a gépet bekapcsolva hagytam, én meg aludni mentem. Reggel kattingattam, hogy maradjon a személyes file változatlan, majd restart pc. És azóta működik minden. Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar. Ami igazán megnyugtat, hogy tényleg időre készült el, és nem hitegették az embert, hogy még néhány hónap, meg év, amíg elkészül, mint "Ablakok"-nál. (szép mondat lett) Próbáltam az előnyét nézni annak is, hogy lassan jött le a frissítés. Nekem ez azt jelentette, hogy sok Ubuntu felhasználó van. Szeretek ehhez a közösséghez tartozni. És szeretem az Ubuntus pólót is viselni. (Sokkal szebb vagyok benne :) ). A laptopom is működik róla. (A 7.04 nem szerette a laptopomat). Amit szeretnék még: statisztika és marketing. Hányan töltötték le magyarországi linkekről a frissítést és az iso file-okat? Illetve több marketing kellene az ubuntunak. Nekem ez egy szimpatikus rendszer, jó lenne ha több gépen lenne. Nándorka voltam

nandorka"Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar." Működik, csak upgrade-nél nem rakja ki automatikusan a hozzá tartozó appleteket. Ha a felső sáv jobb szélén klikkelsz, hozzá tudod adni a panelhez ezeket.

Hm. Csodálozva olvasom, mennyiféle probléma merűlhet fel. Nálam a 7.04 volt fent. Minden okés volt, leszámítva a compiz hiányát. Gond nélkül frissítettem 7.10-re. Minden okés, leszámítva a compiz hiányát :) Semmi olyasmit nem tapasztaltam, amit ti írtok. Én egy egy éves Toshiba laptopra toltam fel (WinXP a másik partición). Akkor én most örüljek?!?

toros" "Igaz, hogy a gyorskeresés, meg a felhasználóváltás (gyors) nem működik, de nagyon nem zavar." Működik, csak upgrade-nél nem rakja ki automatikusan a hozzá tartozó appleteket. Ha a felső sáv jobb szélén klikkelsz, hozzá tudod adni a panelhez ezeket." Köszi toros. Most már tényleg teljes a frissítés és működik minden.

na, hogy akkor már én is jellezzek valamit. most lettem kész az ÚJ telepítéssel. minden csont nélkül megy, gyorsan feltelepült (gondolom már nem terheltek a szerverek), aztán gondoltam engedélyezem a korlátozott meghajtókat (ati 9600xt, eddig zárt driverrel nem ment soha), fetettem az xszerver-xgl-t (nem kell semmit választani, restart után automatikusan indul) és láss csodát pörög a 3D (xorg.conf-t nem változtattam, de backup volt) meg a compiz is. a billentyűzetet kellett visszaállítani magyarra a driver és xgl install után. tehát itt tartok. nálam pozitív tapasztalatok vannak eddig, remélem egyre többen leszünk ezzel. :)

gabenmivel szerkeszteni nem lehet, egy hibámat itt javítom (sajna elkerülte a figyelmemet) xszerver-xgl = xserver-xgl (sorry).

gabenA xorg.confodat fel tudnad rakni? pontosabban itt volna ra szukseg

toros"Ezt jellemzően a tracker okozza (az új asztali kereső), ami elkezdi beindexelni az adatokat. Ha egyszer a végére ér, később már nem fogja terhelni ilyen mértékben a rendszert. Ha viszont nincs rá szükségünk, a Rendszer -> Beállítások -> Munkameneteknél ki tudjuk kapcsolni a Tracker betöltését" Az a nagy gond, hogy én már szinte mindent lekapcsoltam, ennek ellenére még mindig szaggatok... röhej, de csak erősen akadozva-ugrálva lehet az ablakokat mozgatni, ha 5-6 ablak van nyitva egyszerre, akkor pedig szinte kezelhetetlen a rendszer... Várok vele holnapig, ha nem változik semmi, akkor vissza a feisty... :S

Kedves Mindenki! Én is túl vagyok az új Ubuntu telepítésén,de sajna gondom van a grafikus kártyával. 7.04-ről frisitettem egy AMD64-es gépet, és valamiért nem működik az nvidia 6600GT grafikus vezérlő. Már mindent elkövettem, de 800x600-as felbontásnál magasabb beállításon nem hajlandó megjeleníteni a képet.Esetleg, ha valakinek van valami ötlete azt szívesen venném, valamint, ha valamelyikőtök a fenti grafikus vezérlőhöz telepítette az új Ubuntut, akkor megköszönném ha felrakná az xorg.conf beállítását. Előre is köszönöm!!! Ja, és frissítés előtt tökéletesen működött az nvidia driver.:)

Üdv Mindenkinek! Én a Gutsy-t az utolsó beta óta használom, így nem érint a szerver túlterhelés! :-) Tiszta telepítés volt, most viszont állandóan kijön a verziófrissítés gomb. Ha rákattintok, elindul, majd kiírja, hogy nem támpgatja ezeket a csomagokat: libglib1.2 libgtk1.2 libgtk1.2-common liblzo1 libportaudio0 libttf2 aztán leáll! Gutsy van fenn, mégis frissíteni akar, aztán nem fejezi be! Mit tegyek? Köszi

polypÜdvözlet Mindenkinek! Szomorúan olvasom, hogy mennyi probléma merült fel frissítés illetve új telepítés után is. PII,433MHz,80GB Seagata, 384MB SDRAM gépemre 7.04-ről interneten keresztül frissítettem 7.10-re. 10.19-én 6:00-tól 11:15-ig dolgozott a gép és a telepítés befejezése után a frissítéskezelő felajánlotta, hogy törli a feleslegessé váló csomagokat. Én elfogadtam ezt, így a frissítéskezelő által felsorolt csomagokat töröltem. Javaslatom, hogy akinél felesleges csomagokat sorol fel a frissítéskezelő jegyezze fel a csomagok nevét, majd törölje őket. Ha véletlenül mégis szükséges a csomag a synaptic csomagkezelővel érdemes visszatelepíteni./Pl Beryl, Beryl-manager...stb./ Mindenkinek sikeres telepítést kívánok! Üdv:nadasjozef

Hell!! Vissza tettem a 7.04-et most minden oké. Én várok még a Gusty-val.

varzoltanHello, nekem is 6600GT -m van, elvileg működik benne minden, de gyakorlatilag nem hinném, hogy az én grafikus felületemet szeretnéd magadnak LOL :D De ha kell, szívesen felrakom. (egy pill, felrakom előtte a konquerort az ftp szerveremhez, mert a gutsyból ugye az is kifelejtődött, de hálIstennek van benne helyette egy teljesen használhatatlan compiz) Az ablakokat nem lehet normálisan mozgatni, szaggatnak, akadoznak, ha több ablak van nyitva, akkor meg egyszerűen behal az egész. (jelzem, s még semmilyen asztali effekt nincs bekapcsolva...) Nem értem mi értelme volt részemről gutsy-ra frissíteni, ugye a hasznos újdonságai közé tartozik a gyors felhasználó váltás (haha, de jó hogy csak én ülök ezen a gépen...), meg az automatikus vga driver telepítés... amit nem igazán értettem, mert 7.04 ben is max 3 kattintásból, meg egy újraindításból meg volt az nvidia telepítés (ami ráadásul működött is) Szóval, rohadtul nem értem, hogy mit kellett egyszerűsíteni ezen (pláne így) Na, mielőtt jönnének a jótanácsok az upgrade-al kapcsolatban, csak szólok, hogy csont üres vinyóra lett telepítve a gutsy, szal szerintem olyan sok minden régi dologgal nem ütközhet. Azt hiszem, ma este vissza is rakom a 7.04et (még úgyis 1 év támogatás van rá, nem?)

corvusDe jól tetted! :DD Szerintem ma este én is neki látok, vagy holnap reggel, most már nem sok időm maradt... még szerencse, hogy egy pár hete a solaris telepítés előtt voltam olyan óvatos, hogy biztonsági mentést csináltam mindenről, úgyhogy sokat nem kell majd vacakolni a 7.04-el... a gutsy grafikus kezelő felülete egyelőre továbbra is agyhalott.

shiverItt a config fájl: http://phpelte.tar.hu/xorg.conf (előtte nézz bele egy kicsit, csinálj biztonsági másolatot a sajátodról, stb stb)

Na jó, nem várok vele estig, MOST irtom le a gutsyt a gépemről, de azonnal... lefagynak vagy a szélrózsa minden irányába elszállnak az ablakok, gyakorlatilag kezelhetetlen az egész! újbóli telepítésről szó sem lehet, kettő próbálkozás kettő ugyanolyan rossz eredményt hozott, ergo nem hiszem hogy ezzel lenne a gond. (mit lehet telepítés közben elrontani????) Tele van egy csomó felesleges szarsággal, miközben meg fontos dolgok hiányoznak belőle, nem működik megfelelően, ez az automatikus videodriver felimerés meg remélem a hardyból már teljesen kimarad... A 7.04 minden tekintetben magasan jobb volt, visszarakom majd, ahogy egy kicsi időm lesz megint ubuntu telepítéssel szórakozni... addig használom majd a másik vinyón a MacOS Tigert.

shiverakkor én szerencsés vagyok, egyedül a hangot kellett "visszahangosítanom", minden más tekintetben tökéletesen sikerült a frissítés, sőt, új dolgokat is tudok használni (pl. szkenner), ami eddig nem ment... (thoshiba laptop, kevés speciális igénnyel :)

Olyan sok gondom nem volt a Gutsyval, úgyhogy kijelentem, nekem bejött! Ha leszámítom az apt-get dist-upgrade üzenetét akkor tökéletes! Egy tanács mindenkinek, aki nvidia kártyát használ: hagyja a fenébe az automatikus driver telepítést és használja az envy -t. Mindent feltelapít,leszedi a gyártó oldaláról a drivert szóval korrekt! Viszont a készítő oldaláról töltse le a deb csomagot. A strigi-vel én csúnyán összevesztem, mivel két gigányi adatból egy gigát pluszba kigyűjtött magának (sudo dpkg -P strigi :-)).

Először telepítettem linuxot, de lehet utóljára... Kétszer egymás után telepítettem, és mind a kétszer ugyanaz: a rendszer újraindítása után megjelenik a HIBA A RENDSZER BETÖLTÉSEKOR üzenet. Mi lehet a gond? A gépem: Athlon XP2200+, ECS KM400-M2 alaplap, 2x512 RAM, 2 HDD (Samsung 200Gb, Seagate 40Gb, mindkettő ATA-s), XpertVision 7600GS Sonic 256Mb AGP-s VGA, LG DVD-RW Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!