Hell!! Vissza tettem a 7.04-et most minden oké. Én várok még a Gusty-val.
ubuntu telepítése
varzoltanHello, nekem is 6600GT -m van, elvileg működik benne minden, de gyakorlatilag nem hinném, hogy az én grafikus felületemet szeretnéd magadnak LOL :D De ha kell, szívesen felrakom. (egy pill, felrakom előtte a konquerort az ftp szerveremhez, mert a gutsyból ugye az is kifelejtődött, de hálIstennek van benne helyette egy teljesen használhatatlan compiz) Az ablakokat nem lehet normálisan mozgatni, szaggatnak, akadoznak, ha több ablak van nyitva, akkor meg egyszerűen behal az egész. (jelzem, s még semmilyen asztali effekt nincs bekapcsolva...) Nem értem mi értelme volt részemről gutsy-ra frissíteni, ugye a hasznos újdonságai közé tartozik a gyors felhasználó váltás (haha, de jó hogy csak én ülök ezen a gépen...), meg az automatikus vga driver telepítés... amit nem igazán értettem, mert 7.04 ben is max 3 kattintásból, meg egy újraindításból meg volt az nvidia telepítés (ami ráadásul működött is) Szóval, rohadtul nem értem, hogy mit kellett egyszerűsíteni ezen (pláne így) Na, mielőtt jönnének a jótanácsok az upgrade-al kapcsolatban, csak szólok, hogy csont üres vinyóra lett telepítve a gutsy, szal szerintem olyan sok minden régi dologgal nem ütközhet. Azt hiszem, ma este vissza is rakom a 7.04et (még úgyis 1 év támogatás van rá, nem?)
corvusDe jól tetted! :DD Szerintem ma este én is neki látok, vagy holnap reggel, most már nem sok időm maradt... még szerencse, hogy egy pár hete a solaris telepítés előtt voltam olyan óvatos, hogy biztonsági mentést csináltam mindenről, úgyhogy sokat nem kell majd vacakolni a 7.04-el... a gutsy grafikus kezelő felülete egyelőre továbbra is agyhalott.
Na jó, nem várok vele estig, MOST irtom le a gutsyt a gépemről, de azonnal... lefagynak vagy a szélrózsa minden irányába elszállnak az ablakok, gyakorlatilag kezelhetetlen az egész! újbóli telepítésről szó sem lehet, kettő próbálkozás kettő ugyanolyan rossz eredményt hozott, ergo nem hiszem hogy ezzel lenne a gond. (mit lehet telepítés közben elrontani????) Tele van egy csomó felesleges szarsággal, miközben meg fontos dolgok hiányoznak belőle, nem működik megfelelően, ez az automatikus videodriver felimerés meg remélem a hardyból már teljesen kimarad... A 7.04 minden tekintetben magasan jobb volt, visszarakom majd, ahogy egy kicsi időm lesz megint ubuntu telepítéssel szórakozni... addig használom majd a másik vinyón a MacOS Tigert.
Olyan sok gondom nem volt a Gutsyval, úgyhogy kijelentem, nekem bejött! Ha leszámítom az apt-get dist-upgrade üzenetét akkor tökéletes! Egy tanács mindenkinek, aki nvidia kártyát használ: hagyja a fenébe az automatikus driver telepítést és használja az envy -t. Mindent feltelapít,leszedi a gyártó oldaláról a drivert szóval korrekt! Viszont a készítő oldaláról töltse le a deb csomagot. A strigi-vel én csúnyán összevesztem, mivel két gigányi adatból egy gigát pluszba kigyűjtött magának (sudo dpkg -P strigi :-)).
Először telepítettem linuxot, de lehet utóljára... Kétszer egymás után telepítettem, és mind a kétszer ugyanaz: a rendszer újraindítása után megjelenik a HIBA A RENDSZER BETÖLTÉSEKOR üzenet. Mi lehet a gond? A gépem: Athlon XP2200+, ECS KM400-M2 alaplap, 2x512 RAM, 2 HDD (Samsung 200Gb, Seagate 40Gb, mindkettő ATA-s), XpertVision 7600GS Sonic 256Mb AGP-s VGA, LG DVD-RW Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Linuxot most piszkálom elösször merre találok utmutatást 1 bittorent kliens feltelipitéséhez.Mejiket és hogy kell.Ha lehetne ugy irni hogy én semmit nem tudok.Bocsi elöre is köszi.
Gábor JánosPl. synaptic-val Azureus-t.Javara szuksége van.
Gábor JánosAlkalmazások/hozzáadás és eltávolítás/kereséshez beírod: torrent Az eredményekből kiválasztod (pl) a KTorrentet, kipipálod, Változtatások alkalmazása és követed az utasításokat :) Nekem a Ktorrent nagyon bevált.
sziasztok! először próbálkozom linux-szal, és teljesen kezdő vagyok. elég sok vesződséget okozott eddig az amúgy szimpatikus rendszer; még nem adtam fel... a probléma: az applications - add/remove résznél sok helyen írja a következőt: "[...] cannot be installed on your computer type (i386). Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type." mi lehet a gond? a gépem fél éves laptop, és elég erős gépnek számít ma is. segítsetek, kérlek!
Üdv! Nem teljesen vagyok laikus,de már a telepítésnél elakadtam. A konfig:Intel 630, nVidia 6800GS, 1 gb ram, stb. Amikor a menüben kiválasztom a rendszer indítását,hogy telepítsem, akkor megjelenik az ikon és alatta megy a csík megy,akkor egy kis idő múlva szétesik a kép. Safe módban is. A szétesés után meg is áll...a monitor kiírja,hogy Out of range és megáll. Mi lehet a baja? Próbáltam,hogy a windows alol indítom a wubival, akkor restart után ugyanez a hiba.
Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy Gutsy telepítés után nem tudok netezni, mert valami nem stimi. Mivel eddig nem nagyon foglalkoztam Linux -szal nincs sok lövésem, hogy mit-hogyan. ADSL netem van, amit egy wireless router -rel osztok. Egy USB-s, D-link DWL-122 wireless adaptert használok a gépemben. Futtatam a sudo lshw -C network parancsot és a következőket dobta: *-network DISABLED description: Ethernet interface physical id: 1 logical name: wlan0 capabilities: Ethernet physical configuration: broadcast=yes driver=p80211_prism2_usb driverversion=0.2.8 link=no multicast=yes Mit pötygögjek be, hogy működjön a dolog? A másik kérdésem pedig a compiz -zel kapcsolatos: nem találom a Synaptic -ban a compiz managert, így nem tudom telepíteni. Esetleg a probléma lehet a net hiánya? Segítségeteket előre is köszönöm! Lacy
Bár nekem TVNETWORk-os netem van, lényegessebben lassúbb, mint 7.04 alatt volt. Nem udom, hogy mi ennek az oka !