Először telepítettem linuxot, de lehet utóljára... Kétszer egymás után telepítettem, és mind a kétszer ugyanaz: a rendszer újraindítása után megjelenik a HIBA A RENDSZER BETÖLTÉSEKOR üzenet. Mi lehet a gond? A gépem: Athlon XP2200+, ECS KM400-M2 alaplap, 2x512 RAM, 2 HDD (Samsung 200Gb, Seagate 40Gb, mindkettő ATA-s), XpertVision 7600GS Sonic 256Mb AGP-s VGA, LG DVD-RW Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!

charlieA 7.10-est, és a Samsungra raktam. Töröltem a Windows partícióját, ami 15Gb, majd arra telepítettem.

• warp válaszolt erre.

Linuxot most piszkálom elösször merre találok utmutatást 1 bittorent kliens feltelipitéséhez.Mejiket és hogy kell.Ha lehetne ugy irni hogy én semmit nem tudok.Bocsi elöre is köszi.

Gábor JánosAlkalmazások/hozzáadás és eltávolítás/kereséshez beírod: torrent Az eredményekből kiválasztod (pl) a KTorrentet, kipipálod, Változtatások alkalmazása és követed az utasításokat :) Nekem a Ktorrent nagyon bevált.

sziasztok! először próbálkozom linux-szal, és teljesen kezdő vagyok. elég sok vesződséget okozott eddig az amúgy szimpatikus rendszer; még nem adtam fel... a probléma: az applications - add/remove résznél sok helyen írja a következőt: "[...] cannot be installed on your computer type (i386). Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type." mi lehet a gond? a gépem fél éves laptop, és elég erős gépnek számít ma is. segítsetek, kérlek!

Üdv! Nem teljesen vagyok laikus,de már a telepítésnél elakadtam. A konfig:Intel 630, nVidia 6800GS, 1 gb ram, stb. Amikor a menüben kiválasztom a rendszer indítását,hogy telepítsem, akkor megjelenik az ikon és alatta megy a csík megy,akkor egy kis idő múlva szétesik a kép. Safe módban is. A szétesés után meg is áll...a monitor kiírja,hogy Out of range és megáll. Mi lehet a baja? Próbáltam,hogy a windows alol indítom a wubival, akkor restart után ugyanez a hiba.

Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy Gutsy telepítés után nem tudok netezni, mert valami nem stimi. Mivel eddig nem nagyon foglalkoztam Linux -szal nincs sok lövésem, hogy mit-hogyan. ADSL netem van, amit egy wireless router -rel osztok. Egy USB-s, D-link DWL-122 wireless adaptert használok a gépemben. Futtatam a sudo lshw -C network parancsot és a következőket dobta: *-network DISABLED description: Ethernet interface physical id: 1 logical name: wlan0 capabilities: Ethernet physical configuration: broadcast=yes driver=p80211_prism2_usb driverversion=0.2.8 link=no multicast=yes Mit pötygögjek be, hogy működjön a dolog? A másik kérdésem pedig a compiz -zel kapcsolatos: nem találom a Synaptic -ban a compiz managert, így nem tudom telepíteni. Esetleg a probléma lehet a net hiánya? Segítségeteket előre is köszönöm! Lacy

dorrencsAz egyik barátomnál megpróbáltam a telepítést, mert van egy üres partíciója, de ott is ugyanez lett a vége. Mit csinálok rosszul?

dorrencsÉn már Live CD-nél rájöttem, hogy a memória ellenőrzést komolyan kell venni! Ajánlom a Live CD-n (ami ugye a telepítő CD is egyben a memória ellenőrzés lefuttatását. _______ warp

Bár nekem TVNETWORk-os netem van, lényegessebben lassúbb, mint 7.04 alatt volt. Nem udom, hogy mi ennek az oka !

Sziasztok! Szeretném feltelepíteni az Ubuntut. Van már egy windows a gépen, mellé szeretném felrakni. Megvannak a partíciók, szépen fel is telepíti, de telepítés előtt megkérdezi, hogy hova tegye a "Rendszertöltő" programot. Én az mbr-be szeretném tenni (tehát, hogy a windows-t is azzal tudjam indítani). A gépen csak egy vinyó van. Ehhez mit kell beírni neki? /dev/? hda0? Vagy mit? Köszi szépen előre is!

csiktorhát alapból MBR-be tenné ha nem piszkálnád. ha grafikus felületen telepítesz akkor nem kérdezi, csak egy advanceg gomb van a 7. lépésnél, ha meg az alternate cd-ről teszed akkor is az MBR-t kínálja alapból valahol a telepítés végén asszem.

csiktorÍrd be "hd0" ékezetek nélkül, de csak akkor, ha egy wincsi van a gépben! Üdv:Z

dorrencsÚjabb fejlemény! Lehúztam a két vinyót a gépről és beraktam egy bad sectoros, szintén Samsung 200Gb-osat egyedül. Szó nélkül felment és el is indult... Na ez miért van? A spéci vizuális effektek nem működnek :-( Próbáltam engedélyezni a zárt meghajtókat, de valami hibaüzenettel elküldött a csába.

sziasztok, én csak kipróbálom az ubuntut, xp-alatt és VMWARE-n futtatom. mikor végzett a install csinált egy root felhasználót és én nem tudom mi a jelszó hozzá? valaki tudja mit csináltam rosszul? be kéne tudnom jelentkezni mint rendszergezda is nem ?