Távoktatás szerű képzésben járok suliba (munka mellett csak így lehet, meg BP-től is 80-90Km-re lakom ahol a suli van), tavalyi évben nem is volt gond. Mostani iskolakezdés után viszont jött egy határozat a sulitól, már csak pesten lehet vizsgázni. Kérvényeztük hogy ne így legyen, meg megkérdeztük hogy mi okból lett ez a döntés, de úgy magyarán szólva le se sz...ak bennünket, 2 vagy 3 hónap után jött az első érdembeli válasz (nem egy levelet írtunk, és nem csak emailt) cca. annyival hogy ez a mi érdekünkben történt. Nem hatotta meg őket az sem, hogy sem időbeli sem pénzbeli lehetőség nincs pestre járni vizsgázni, pláne annak aki még ide is további 50-60Km-ről jön - annak pest ugye legalább 130km. A folyamatos mellébeszélést, és azt hogy nem válaszolnak, pár osztálytársam megunta és írtak levelet az Oktatási Minisztériumnak. Másnap ment még egy levél egy másik osztálytárstól. Két-három nap múlva jött a levél a sulitól, hogy itt vizsgázunk helyben... A nagyvizsgák lesznek csak pesten.
Részemről többet be nem teszem a lábam egy magyar oktatási intézménybe sem. Inkább fizetek tanfolyamért, ott talán azt is kapom amire szerződtem, meg azt is oktatják ami érdekel és amire beiratkoztam, nem pedig minden marhaságot aminek semmi köze a végcélhoz (értem én hogy általános műveltség, de hülyeségből is megárt a sok), és nem akarnak ilyen-olyan mondvacsinált okokkal lehúzni.