kacorSzia!
Mindenképpen az oktatás irányából közelítenék. Edubuntu. Ezen a sok iskolai programokat tudnám bemutatni, pl. KStars, Kalzium, határidőnaplók, órarendkészítő program, CAD-programok, kimutatás, adatbáziskezelés. Azért, hogy használhassák a diákok és a tanárok is a napi munka során.
Kérnék engedélyt egy közös gépre való feltelepítésre élesben. Néhány tanár, diák órák után körbeállnák. Te leülnél demonstrálnád a Windows lassúságát, majd betennél egy Live CD-t és bemutatnád mi van rajta alapból. Utána telepítenéd is, és beállítanád az internetet és az internetes tárolókat is, és megmutatnád, hogy van még jóval több program. (Elmondanád, hogy nem kellenek erre vírusírtók és más optimalizáló programok.)
Ezután a diákok, tanárok ki is próbálhatnák a gépet. Néhány napon belül véleményt tudnának mondani róla.
Nem tudom, pontosan hol tart az Edubuntu vagy más oktatási disztró fejlesztése, de egy próbát megér. Természetesen más disztróval is próbálkozhatsz.
Anno írtam én is egy kis bemelegítőt kezdők számára. Tényleg csak alap dolgok vannak benne. Azt mondják, túl tömény. DE benne van minden, ami szükséges az átálláshoz.