phare" akinek van licensze a windowsos változathoz, az fogja tudni használni azzal az előfizetéssel a linuxos változatot is. " Ez elég pozitív , csak jó lenne ha tényleg működne már rendesen . Szerintem nemsokára meg fog jelenni az első "crack.exe" Linux -os változata is a NOD32 -vel egy időben , mert ugye tuti nem fog érte mindenki pénzt adni . Ezzel csak szerintem az lesz a gond , hogy miközben crackeli majd a warez pistike a víruskergetőt , tutira be fogja kérni a root jelszót is és akkor egy új korszak kezdődik :) Mert ugye , nehogy már ne legyen egy rootkit vagy trojan , esetleg egy vírus elrejtve a crack -ben . Ez egy nagy lehetőség lesz szerintem , hogy ezúttal a spórolni vágyó felhasználók gépeire sikeresen juttassanak be olyan kártevőt , ami ráadásul rendszer indulással párhuzamosan indul a valósidejű védelemnek köszönhetően . Meg merem kockáztatni , hogy root jogokkal teszi majd mind ezt , mivel amúgy is bekéri telepítéskor a Nod32. Higgyétek el , hogy lesznek olyanok akik crackelni fognak Linux alatt ! Amúgy szerintem nem is kellene nagyon utána nézni , hogy már most találjak hozzá crack -et . Tényleg , jó ötlet .....meg is nézem :) Na nem azé !!! Amúgy meg hajrá ! Jó kis progi lesz ez a NOD32 :) Na ismét ki fantáziáltam magam , be is fejezem :)) Üdv...

VadkutyaMég crack sem kell hozzá, vannak oldalak ahol fent vannak a működő kódok.

zsekoTudom , nem is az a lényeg abban amin fantáziáltam . Amúgy ha már itt tartunk , mindenképpen érdemes elolvasni egy tipikus warezpistike írását , hogyan is állnak ők a dolgokhoz :) Amúgy akik víruskergetőt creckelnek , azok meg is érdemlik amit kapnak !

VadkutyaHát, már az oldal kinézete is vicc nekem, az összevissza betűméretekkel, meg az inverz kinézettel... Kipróbáltam már mindegyik verziót, de a legegyszerűbb mégis az maradt, hogy havonta leszedtem a legújabbat, a régi uninstall, az új install. Ez járt a legkevesebb macerával, meg a legtisztább lelkiismerettel :) Már ott tartottam, hogy ha nem tértem volna át linuxra, akkor idén már meg is vettem volna a nod-ot. Meg még pár nagyon régóta használt kedvenc programot (pl. theBat, TC). És érdekes módon ezt az hozta ki, hogy lett (sulis) legális win-em :) Addig nem igazán izgatott warez-e vagy sem egy program, azóta inkább free-ket használtam, most meg már teljesen :)

zsekoÉn amióta Ubuntu felhasználó vagyok , teljesen "megtisztultam" , Már kieresztettem az összes warez cd-met a kandalló kéményén :)) Jó büdös is volt a környéken , tehát nem kevés volt belőle . Már nem is hiányoznak egyáltalán , meg a lelkiismeretem is megtisztult és ez így most jó :) Jut eszembe , a Microsoft betűkészlet Ubuntu alatt , mennyire számít legálisnak ? Mert szerintem semennyire , de most tényleg , tud erről mondani valaki valamit ?

VadkutyaHa van Windows licenszed, akkor semmi gond. Én egy gyárilag XP-vel érkező netbook tulajdonosaként büszkén állíthatom, hogy van legális Windows licenszem. :)

Vadkutya"Ez elég pozitív , csak jó lenne ha tényleg működne már rendesen ." Már ne haragudj, de ha azt szeretnéd hogy minél előbb, minél jobb legyen a nod, akkor talán tenni is kéne ennek érdekében valamit. Amikor beszámoltam a hibákról a telefonos ügyfélszolgálaton, megkértek hogy küldjem el a /var/log/ mappából az összes sys.log-ot, meg a daemon.log-ot. Én megtettem, hogy ezzel segítsem a fejlesztőket, ha már ingyen a rendelkezésünkre bocsátottak egy egyébként fizetős programot. Azon meg hogy vannak még benne hibák, nem kell csodálkozni, ugyanis még béta, ami azt jelenti hogy egyrészt nincs kész, másrészt lehetnek benne hibák. Aki úgy érzi hogy szeretné segíteni a fejlesztőket az küldje el ezeket a logokat a következő mailcímre: toth.szilveszter(kukac)sicontact.hu

phare"Amikor beszámoltam a hibákról a telefonos ügyfélszolgálaton, megkértek hogy küldjem el a /var/log/ mappából az összes sys.log-ot, meg a daemon.log-ot." Ez tetszik :) Akkor lehet , hogy megint felrakom és én is elküldöm a log -ot a Firefox -al kapcsolatban , remélem tudnak valami okosságot rá mondani ! Amúgy igazad van , tényleg tenni kell nekünk is valamit és örülök annak is , hogy te így állsz hozzá és foglalkozol a dologgal . Köszi a mail címet ! Szia ..

Nálam is megfogta a rendszert az induláskor(+5 mp), de beta változatnak nem rossz. A gépemen marad az Avast Linuxos verzioja. http://www.avast.com/eng/download-avast-for-linux-edition.html http://www.ubuntugeek.com/avast-antivirus-for-ubuntu-desktop.html Arpad

Dr. AnonymousNa ja. :D Nagyon jó. ... marketing szempontból dícséretes 5-ös. Így kell fiataloknak valamit eladni. A nyelvükön kell hozzájuk szólni. Amerikában ezért lett sikeres a Mac. Már csak az hiányzik az irományból, hogy a végén végén a szerző neve helyén az legyen, hogy "Eset markating osztálya", elérhetőségként meg, hogy "support@eset.hu", Vagy mi a szösz. :D Mondjuk eléggé egyértelműnek tűnik, mert egy magánszemély blog író, talán nem fizet ki 5-6 oldalért egy domain-t. :D Na, ezen felbuzdulva én meg egy Ubuntu reklám írásának állok neki. :D

VadkutyaKépzeld nézegetem a torrenteket a piratebayon és mi akad a szemembe? Nero Linux 4 Full. Persze mikor letöltöttem, akkor derült hogy crackos, nincs hozzá szériaszám. Aha. Most olyan nehéz lenne szerezni hozzá egy serialt, annak tudatában hogy egy crackot elkészíteni nem kis feladat? Persze hogy nem telepítettem. Hogy miért? Mert nem mehetek oda a crack készítőihez hogy bocs de valami kártevőt tartalmaz a kreálmányotok, sajnos náluk fogyasztóvédelem nincs. És még az sem biztos hogy működik-e egyáltalán az a crack. Jó nekem a GnomeBaker is.

Az avast nekem is fent van, néha win-es gépek becsatolt meghajtóit ellenőrzöm vele. Egyébként van egy fájlszerverként működő samba szerverem amin suse fut és már elgondolkodtam rajta, hogy kellene egy víruskereső rá ami azonnal keres. Tehát ha valaki egy fájlt akarna feltenni azt rögtön ellenőrzi és nem is engedi felmásolni ha vírusos. Ilyet még nem találtam.

Ennyivel később: egy év

Csak gondoltam szólok, megjelent a NOD32 Linux Desktop végleges verziója: Innen lehet letölteni a trialt: http://www.eset.com/download/home/detail/family/71/language/ENU/operatingsystem/49 Akinek van a windowsos verzióhoz licensze, az bátran használhatja a licenszet a linuxos verzióval is.

phareudv! a linuxos verzio mennyire hasznalhato, (tapasztalat erdekelne,), mert ha a vindovsozok, akkor jelentosen lelasitja a gepet egy manualisan inditott ellenorzes (hetente nehanyszor hasznalok vind-t), es eleg sok vindows- fajlt fokent *.exe -t adok/kapok, es ezeket is problemas ellenorizni, atkell bootolni stb.

Ennyivel később: 2 év

Üdv. Olyan problémám van, hogy feltelepítettem a nod32 64 bites verzióját, kérte, hogy legyen újraindítva a gép. Megtettem, de azóta nem tölt be, folyton a "The system is running in low-graphics mod" ablak jelenik meg. Akármit is választok itt ki nem jó. Nézegettem guglin, meg itt a fórumon is, de akármin találtam nem jó. Le kellene törölnöm, mert biztos úgy elindulna, csak azt nem tudom, hogy hogyan, mert csak parancssorba tudok belpni, de nem tudom milyen parancsot adjak ki. Ubuntu 12.10 x64 a rendszerem. Előre is köszönöm.