simzerSzerintem, amíg valaki még csak programozni tanul, ne használjon fejlesztő környezetet... először tanuljon meg csak szépen parancssorból fordítani, s szerintem így még könnyebb (egyértelműbb) is a feladat. Pusztán az egérhúzogatós, ide-oda klikkelgetős programok használatával úgy sem lehet megúszni a programozni tanulást. ;)
C++ fordítás
g++ és libstdc++ csomagok kellenek. Egyetlen forrásfájlból legyegyszerűbben make-kel fordíthatsz. Makefile nélkül így:
maat@aladar:~/temp/20100317$ ls asd.cpp maat@aladar:~/temp/20100317$ cat asd.cpp #include <iostream> int main() { std::cout << "hello" << std::endl; return 0; } maat@aladar:~/temp/20100317$ make asd g++ asd.cpp -o asd maat@aladar:~/temp/20100317$ ./asd hello maat@aladar:~/temp/20100317$
Én személy szerint mindenkinek ajánlom a NetBeans programot. A telepítés nagyon egyszerű annyit kell mindössze tenned, hogy a hivatalos oldalról letöltöd, de előtte installálnod kell a gcc-t ami tartalmaz C és C++ headert és fordítót ( $ sudo apt-get install gcc build-essential ), ha ezzel megvagy akkor feltelepíted a NetBeans C/C++ verziót és már használatod is, semmi babrálással. Amint megírtad a programot annyit kell tenned, hogy a kis zöld nyílra rákattolsz és, ha hibás a program kiírja sor szerint, ha minden rendben akkor lefut a program.
adams-1986Szíínvonalas hely lehet, ahol egy (széles körben elismerten és régóta) szabványosított nyelvet IDE-specifikusan tanítanak.
Hali!Egy kis segítségre lenne szükségem aki jó angolos az megmondaná nekem hogy ez mit jelent: Round up to power of two Előre is köszi!