simzerHatodikos korom óta nyúzom a különböző gépeket, oprendszereket. Ha jól számolom, akkor ez pont 21 év... Ennyi idő alatt sok mindent megtanultam. Például azt is, h tanulni mindig lehet, sőt kell is! Szerettem (szerettük) C64-et, mint a DOS-t, de hadd ne soroljam...
Minden rendszernek megvan a maga előnye és hátránya. Nehéz úgy elfogulatlanul ítéletet mondani erről, v arról az OS-ről, h ne tévesszük szem elől a tényt: Magyarország több, mint 3/4-e windows generáció, ezt kapta, ezen nőtt fel. Valószínűleg én is ezért használom a hetest. Megszokás, kényelem. Aztán cirka négy éve elkezdtem keresgetni vmi alternatív lehetőséget. Ekkor jött a linux, mint "olyan". Sok mindent kipróbáltam, aztán, vhogy mindig az ubuntunál kötöttem ki. Ubuntu, windows, ubuntu, windows... Vhogy egyik sem tökéletes 100%-osan. Mint ahogy már említettem: mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.
Abszolút amatőr (újra)kezdő ubuntu-használóként (és gyakorlott windows-osként) azért őszintén azt mondom, h egy ember, ha elkezd vmi alternatívát keresni az OS-e helyett, akkor valszeg azt nem ok nélkül teszi. Ugye?...
Na de, h a kérdésre is válaszoljak, miszerint "Mit irigylünk a Windowstól?" Én személy szerint pár "apróságot". Pl nem tudom, h megoldható-e, h az összes ablak betűkészlete pici betüket használjon, mint pl a windows-ban? (helytakarékosság, megszokás, stb) Pl hiányziák számomra egy igazán jó feliratkészítő progi (mint pl a VisualSubSync).
Hát "dióhéj"ban ennyi...