jasperA maces táhsadalom sokkal borzalmasabb. A hackintosh körül tevékenykedők viszont furamód rendkívül segítőkészek, toleránsok stb.

kikkePersze, hogy azok. Elvégre megfizetik őket azért, hogy toleránsak legyenek. Vagy nem azokra gondolsz? Amúgy hallottam már egy-két Mac-erás illetőt. Tényleg körülményesek tudnak lenni.. Linuxnál viszont az önállóság kell.

Egy ismerősömtől az imént kaptam egy levelet amiben felhív a Linux veszélyeire: xD "Szeva Szerintem a Linux egy nagy rakás szar. Mert a linuxra nem csináltak jó kodeket,game-t se lehet rajta küldeni, és minden linux-os ember tudja , hogy kell virusirtó mert nem a spam-levelekel hanem az üzenetek-email-ekel kapja a virusokat. Van egy haverom akinek Linux van a gépén!-és az -es bejelüléses email-eken kapja a virust. Te tudod mit csinálsz,de ha kapsz virust én szoltam. Üdvözletem!" Nem tudja szegényem miről beszél... xD

Talán kissé bugyutának hangzik a "téma neve" de igen ezt a ubit csak szeretni lehet. Mondom én ezt aki 1992 óta "gépezem és DOS - on kivül csak Windows -t használtam egészen 2 héttel ezelöttig. Nem egyszer omlott már össze a rendszarom amit idáig használtam de számomra nem volt alternetiva mig megnem ismertetet egy "régi linuxos" barátom az ubuntuval. Hogy miért is irtam ezt le ? Talán azért mert mint apéldám is mutatja az emberek nem is ismerik az alternativ lehetőségeket ami ellen A linux használok tábora sokat tehetne. Sajnos és ez az itt olvasot külömböző hozzászolásokból is elég világosan kiderül az emberek (őn)elégedetségükben hajlamosak csak magukkal foglakozni esetleg lekezelő módon fél segitséggekel azon csodálkozni, hogy a másik"ammatőrr"! hogy lehet ennyire bénnna! Segitsük egymást elöször is megismerni másoknak , hogy a windows-on kivül is van világ majd utána is mikkor a felhasználó ráébred, akár 16 év mulva is hogy a linuxos környezetben mennyire kezdő

cibriEl nem hiszem hogy iwiw-es bejelölésen kapja a vírusokat az illető.Váltottam vele 1-2 levelet de inkább nem írok neki többet mert csak neki lehet igaza.Azt állítja nincs 512 kb-es vonalnál nagyobb mert neki olyan van, meg hogy a win-éhez ingyen volt és alapban rajta van a nod, acrobat reader, és így tovább összesen 32 progi, a nero meg állítása szerint nem csinál linuxnak író progit, ezek szerint nem nézte meg a linket, amit küldtem neki.. érdekes egy ember ill gyerek hisz még csak most lesz 18... xD

kikkeolvasgasd egy kicsikét a fórumot mielőtt ilyeneket írsz. engem pont az fogott meg hogy abszolút kezdőként találtam egy barátságos, segítőkész emberekből álló közösséget... wint után ez mondhatni "szokatlan" ...

adam123456Na Ádámmal teljesen egyetértek Én is most térek át újra linuxra, mert nem lehet igaz hogy szűz a Windowsom+tűzfal, és csak úgy ömlik be a vírus és az ubi tényleg jól néz ki

suseyoAzért ez nem teljesen igaz. Van vírus Linux alá is, csak sokkal kevesebb.

warpJómagam az OS/2 Warp-al sokat kínlódtam, de csak azért mert nem értek hozzá plusz egy célhardware-n volt.

ticsungJa. Valahol errefelé írta valaki, hogy kb 10 db script-vírus van. De - nem kekeckedés!! - mondd, ha tudsz több konkrétumról.

• maat válaszolt erre.

younfox"Boldogok a lelki szegények, mert ővék a mennyeknek országa.." ..azt mondják a pokolban rosszabb az éghajlat ,de jobb a táraság..talán ezért.. :-D

younfoxJajjaj. Milyen jó kodekről van szó? Az mplayer fel tud használni mindent. Az mp3 szerintem ugyanaz minden rendszeren. Nem lehet game-et küldeni? A Heron is egy gém, és küldik majd postán. :D Amúgy biztos igaza van, mert a spam nem üzenet és nem is E-mail, és tele van vírussal. A bejelöléses E-mailen is biztos, hogy hemzsegnek a vírusok. Ez teljesen komoly lehet, ne nevessetek! Tele lesz a gépetek vírussal. Lehet, hogy ironikusan hangzik, de ez halál komoly! Attól, hogy nem fertőzik sz*rrá a gépet, még lehetnek a levelekben vírusok! :D

Ha engem látott már valaki idegesnek az csoda. Viszonylag egy nyugodt emberke vagyok. Azonban, most az xp nagyon felba*** az agyam. Junior Java Fejlesztő vagyok, és a cég ahol dolgozok ott xp-t használnak. Egy NetBeans 6.1 RC1 fejlesztő eszköz + JBoss 4.2.0 WebServer + XP nekem maga volt a halál. Annyit szídkozódtam bent a cégnél, hogy csak kamilláztak a kollégák! Ez annyira felhúzta az agyam, hogy nem bírtam kivárni a 8.04-et így gyorsan lerántottam a 7.10-et és most olyan nyugodt és boldog vagyok mint még soha. Nem kell órákat várjak, hogy valami elinduljon. Nem fagy meg a rendszer. És még sorolhatnám. Vas: Intel Celeron M 1,46 GHz, 2 GB DDR II 667 MHz-es RAM. Ezen az XP a halál az Ubuntu az élet. :) Bár van még mit fejleszteni benne, de így tovább.

Sziasztok! Új tag vagyok itt a fórumon. Én a mai napon cserélem le véglegesen az Xp-t Ununtura. Eddig csak suliban és melóabn használtam Linuxot/Unixot. Az egyik tanárom ajánlotta Ubuntut. Kaptam tőle egy 7.10eset és azt feltettem virtual pcre. Már elsőre nagyon tetszett. Mivel progrmozónak tanulok számomra nagyon fontos hogy egy oprendszer megbízható, stabil és gyors legyen. Mége eddig nem postoltam fórumban csak olvastam. Ez az első hozzászólásom. De a közösség segítőkésége és összetartó ereje nagyon tetszik. Naggyából ezért is döntöttem az Ubuntu mellett véglegesen. Minden szükségletemet maximálisan kielégíti és mellesleg ingyen. :) Én mindenkinek ajánlom aki már unja a microsoft oprendszereit. Szépnapot mindenkinek: Noaa

Letöltöttem a 8.04-et, live-CD-ről megnéztem, hát nagyon jó... úgy fest, csak a WiFi-met kell majd szokott módon megmókolni, de az már rutin, a 7.10-hez képest sok hardveremet megette... :) Időközben a Win Pista megint az agyamra ment, de ez már meg sem lep... :) Viszont a Kócsagnak előkészítettem a szűztelepítős helyet, már csak idő kell, és nekifutok... :)

KiberLovagNekem nagyon sok problémám van a Hardy-val! Lassú bootolás Monitor felismerés (rossz frissítési frekvencia) Nem mountolja be automatikusan a win-es partíciókat Nem működik az audacious jozzárendelés a lejátszólistákhoz Nem ismeri fel a webcamom Stb Stb... szóval én is szeretem az Ubutut, csak ez a kiadás ilyen :(

Régebben találkoztam már linux alapú rendszerekkel távolról (glftpd állítgatás) aztán egy kis ssh, kis linux console handabanda, aztán karácsonykor megbetegedtem és nem volt jobb dolgom, nem tudtam aludni éjszaka, így összeraktam egy szar kis debian alapú szervert. Aztán most meg 3 napja zúg az ubuntu, itt-ott bugos, de az enyém és eddig szeretem :) Majd elválik, hogy marad-e, 3 nap túl kevés ahhoz, hogy így megítéljem. Ahogy látom hatalmas tábor van mögötte és ez nagyon jó. :) Nem vagyok híve a feltétlen topik kezdésnek minden témára, eddig google mindent megtalált, csak okosan és kitartóan kell keresni :) szakó

Régebben is próbáltam Linuxra átállni, de mindíg is problémát okozott, hogy több idő ment volna el tanulásra-beállítgatásra, mint a tevékeny munkára/használatra. Elriasztott, hogy ha valamit használni akarok, akkor config fájlok mélyére kell lehatolnom. Hát eléggé meglepődtem, hogy mostmár mindez megváltozott... Ubuntu telepítés: 2 óra, de ekorra már szinte minden a gépen volt. Ami igazán tetszik, hogy pölö a video nézéshez való kodekek megtalálása és telepítése gyorsabb, mint a Windowsban!!! A felirat fájl problémát kábé 2 perc alatt sikerült megoldanom eme fórum segítségével. Kis keresgélés után még raw konvertert is találtam (lévén amatör fotós, ez elég fontos dolog nekem), ráadásul egész jó rawkonvertert. Az is bejön, hogy a neten sem kellett semmit beállítani, már alapértelmezett dolog. Firefox beépítve, megintcsak nem kellett pluszban telepíteni. Excell file megnyitás probléma nélkül. Zenehallgatás megintcsak probléma nélkül. Fél napja van fent, de mostmár elmondható, hogy mezei pucogány felhasználónak is igencsak érdemes elgondolkoznia, hogy kifizet egy kazal pénzt vagy warezol élete végéig vagy vmelyik Linux verziót használja ingyen és jogtisztán. Kábé 3-400 ezer pénzt lehet megspórolni (Windows, Office, Photoshop és tsi) és NEM nehezebb a használata! Márcsak a játékok miatt van fent Win, de ha sikerál ezt a problémát is megoldani, akkor végleg búcsút intek a Bill bácsi féle kilátásnak :) ui.: 2 perc alatt már a barátnőmmel csevegtem msn-en Ubuntu alatt.