Kezdet C64, még az általános végén, szakmunkás elején (utóbbiban azon oktattak minket). 8 év szünet.
Későbbi pályafutásom: 2000 vége körül akkori munkahelyemre hoztak egy gépet darabokban, hogy most menniük kell, de legközelebb összerakjék és megmutatják mi merre van rajta... Nem volt vevő, bedugtam minden csatlakozót oda ahonnan nem esik ki, majd on. Indult valami windows de már nem emlékszem mi. Akkor már ott volt a netes madzag, a win hisztizett, hogy be kellene állítani, hát megtettük mivel a varázsló megcsinált mindent helyettem. Pár hónap után meló vége, jó darabig nem láttam gépet.
Úgy 2006 vége felé visszakerült hozzám ugyanez a gép, csak már XP-vel. (Intel Winnipeg P4 1.5GHz SD256M/100MHz RAM 20G HDD ATI Rage Fury Pro 128) Ezt saját hülyeségem miatt párszor újraraktam mire megtanultam használni, egy idő múlva net is lett (telefon, majd usb modemes) Megismertem, belaktam, megtanultam a hibáit, és a lehetőségeit és nem utolsó sorban a használatát és beálíításait. Egy év alatt átálltam a free programok használatára talán jelenleg is csak egy Total Commander, és egy Office van ami nem hivatalos a gépen. Vírust ritkán látok, mostanában egyre ritkábban rakom újra a gépet egyre jobban tudom javítani a kisérletezéseimből fellépő hibákat.
Viszont idővel úgy döntöttem teljesen legális alapokra kellene helyezni a számítógéphasználatot, és elkezdtem nézelődni a linux háza táján.
Egy akkori kolléga ajánlotta a SUSE9.2-t, ez igen terhelte a gépet, egy passziánsz és egy mp3 hallgatás 100%-ot terhelt... Nem maradt meg sokáig.
Ubuntu Ultimate 1.6 (Gutsy Gibson alapú)volt a következő, ez csak szétcsúszott képernyőt adott live módban. -> ment a parkolópályára.
UHU1.2 DVD verzió. Na ez adta meg az áttörést. A telepíthetősége tökéletes volt a kis vinyóhoz mivel azt raktam fel róla amit akartam. Ezzel szórakoztam is sokat. Puszta kíváncsiságból rengeteg módon kipróbáltam. Ezen ismertem meg a konzol örömét: konzolos webböngészőt, mélykonzolt, rengeteg lehetőséget adott.
Ubuntu Ultimate 1.6 újra mivel az UHU néhány újabb hardverem nem ismerte fel, és már csekély tudásom alapján voltam olyan bátor hogy egy működő live alatt megnéztem hogy ALT+F1 kettőt jobbra, egyet le, egyet jobbra, tizennégyet le, enter, és ami feljön ablak a csíkos kijelzőn abban kell állítani. :D
Innentől nem volt megállás.
Ubuntu jött tovább is. 8.04, Ultimate1.9, 8.10, Ultimate2.0, majd vissza Ultimate1.9 ez van jelenleg is.
Nem rossz, de, meg izé... számomra forma-forma az xp-vel jelenleg. (Annyi alaphardverváltozás volt a kezdethez képest hogy most Nvidia GeForce FX 5500, 3darab 256M/133MHz RAM, és plusz 250G HDD van) Szerintem még pár év múlva fejlődik annyit (és én is) hogy le tudom rakni mellőle az XP-t, de egyelőre pár olyan szoftver odaköt amit nem tudok kiváltani (SESDK)
De örülök hogy tudja dolgát, és egyre ritkábban akadályozom vele magam abban hogy én is azt tudjam csinálni amit akarok.