Ubuntu... kipróbáltam majd' egy éve, aztán hamar feladtam (pedig nem kellett volna) Majd jött a 8.10-es verzió és akkor, mint derült égből a villámcsapás. Rájöttem hogy csak egy picit kell kitartónak lenni és már megy is. Sajna a melóhelyen XP van. :( :D (2 hét Ubi után totál nem áll rá a kezem) Ami tetszik az Ubuntuban : - Gyors fájlkezelés - Szép és tetszőlegesen alakítható kinézet (emelett pedig iszonyú gyors) - Telepítés ill. beállítás "egy katt"-ra - Ingyenes - Mindent megtaláltam eddig amire szükségem van - Jól kezelhető (minden kézre esik) Még két dolog a végére egy pozitívum és egy negatívum : + Elég drága fényképezőm van, így félve dugtam rá a gépre, nehogy tönkremenjen... és láss csodát Ubuntu egy-két pillanat alatt kittette az asztalra a gépet, mint "Compact Flash memory"-t :) ;) HIBÁTLANUL MŰKÖDIK! - Sajna a webkamerám fagyogat és nem tudom használni. (de szerintem inkább én nem ismerem még eléggé a rendszert) Pár ismerősömnek mutattam az Ubuntut és egyedül csak a játékok miatt nem akarnak átállni... magától a rendszertől elvoltak ájulva... :)

hááát én pár napja Ubizom. kb.most ott tartok mint a vak ember a fenyvesben. beleütközöm dolgokba,majd keresgélek. néha találok megoldást. ha már nagyon felhúz akkor átlépek XP-re. régóta ismerem,mármint az XP-t. de vágyom vissza az Ubira. tiszta kihivásnak érzem. az Xp-t is autodidakta módon sajátitottam el. Soha nem tanultam még csak hasonló dolgokat sem. a terminálos dolog még nagyon arabul van,de az lesz a következő lépés. egyenlőre ott tartok,hogy állitgatom,keresem az általam használt xp-s progik Ubis megfelelőjét. például most a 4 vinyóm közül csak egyet lát ,a többit nem tudja csatolni. na ezek a kihivások tüzelnek. Skype magyarositás is függőben(bár fórumot bújom,leirás megvan)csak nem jön össze :-) sokszor nem értem a mások által adott instrukciókat de próba,próba.... De ugy látom tetszünk egymásnak és gondolom elérem azt a szintet egyszer amikor csak az Ubi lesz. a fórumrol és a közösségröl nem akarok ódákat zengeni... csak egy apró hozzászólás: majdnem leestem a székröl mikor elkezdtem fórumozni.... soha nem találkoztam ilyen segitőkész emberekkel!!! nem kell 143456 hozzászólást elolvasnom,hogy rájöjjek mi nem jó(nincs hülyézés,okoskodás háttér nélkül). tényleg CSALÁD!!!!! Nagyon de nagyon gratulálok mindenki hozzáállásához és segitőkészségéhez.

swordNos, örülünk, ha örülsz, szerintem ezzel az egész közösség így van. :) A Linux pozitív és negatív oldala is megítélés szerint, hogy néha kihívást jelent. De ha te ezt élvezed, akkor hamarosan más disztrókat is meg fogsz látogatni, ahogy én is. \) Ha már családot emlegeted, szerencség, hogy az igazi hajtépéseket nem látod, mert igyekszünk moderálni. :D Van olyan is, amikor már nem bírja a nép idegekkel. :) Minden jót, és jó ubuntuzást! :)

Sziasztok 4 hónapja használom az Ubuntut. A helyzet az, hogy innen az oldalrol töltöttem a rendszert és Vista Home alá telepitettem. Mára már annyira elboldogulok vele , hogy nem is nagyon használom a Windowst. Szeretném alapértelmezett rendszernek a gépen (Dell Inspiron 1525), vagyis legalább az inditómenűben alapértelmezetté tenni. Lehetséges ez? Előre is köszi

en azert szeretem az ubuntut mert egyszeru hasznalni (bar meg a debiant is konnyu hasznalni) egyebkent a driverekrol annyit hogy windowson (XP sp3) nem latta a halokartyat ,videokartyat se rendesen ,hangkartyat es az ubuntu meg mindent meg a webcamot is config: lap gigabyte m61pme-s2 , proc amd 64 x2 6000 ,samsung 80 gb ide vinyo ,

datarha nem WUBI a telepítés, akkor a GRUBban lehet ezt beállítani. Ha nem szeretsz config file-okat szerkesztgetni, akkor telepítsd a kgrub editort és azzal teljesen egyszerűen beállítható grafikus felületen! Ha wubi a telepítés, akkor javaslom, hogy csinálj egy "igazi" telepítést (partíciókkal..stb)!

Ennyivel később: 4 nap

Lehet hogy ez a sokadik topic ezzel kapcsolatban. Hogy miért szeretem? Mert atomstabil. Mert biztonságos. Mert szép. Engem még az Ubuntu egyszer sem hagyott cserben. Amíg windowst használtam, volt rá példa hogy két havonta kellett újrarakni a rendszert vírus miatt. PS: Elnénézést kérek a moderátoroktól, ha ez már a sokadik topic ezzel kapcsolatban.

phareEz a gyászkeret mindent überel. :] Én amióta Ubuntut használok, azokon a napokon se zavar, és önfeledten, vidáman telnek azok a napjaim is. :D És még mosogatószerből is elég egy csepp!

berciXcore- Kovacs Bela mosogep szerelo vagyok. A vizko alattomos dolog. Ubuntuval a mosogep is tovabb el! - Ubuntu, mert megerdemled! - Ubuntu, a legtobb mi adhato! - Ubuntu, ez Onnek Jar! (vagy *.jar :D) - Ubuntu - Connecting networks... ok lealltam xD

GoRienott ('96-os Compfair) en leultem egy standnal egy P1-es laptophoz, amin Win 95 volt es fel perc alatt lefagyasztottam :D Meg emlekszem egy Samsung pultos emberkere aki azzal hajtott el minket a monitorokat bemutato standjuktol, idezem: "minek nezitek, ugyse tudjatok megvenni". Ha idosebb lettem volna sztem a fejebe huzom a monitort... Ja es akkor debutaltak a laptopokon a touchpad-ok :D Jo kis kiallitas volt :)

identAzt kihagytad. hogy: -Ubuntut használok, mert hülye azért nem vagyok :)

berciXcoreAz nekem is tetszik. Ha horgonyozva kapsz egy linket, akkor azt szépen bekeretezi.

ident Bírom az ubuntuban hogy mivel nem kell víruskeresőket meg mindenféle defendereket futtatni spórolok a villanyszámlával. :D Az ubi egy energiatakarékos és ezért környezetbarát rendszer. Ha valaki kiszámolná egyszer hogy mennyi energia kell fentemlített programok futtatásához még környezetvédelmi bírságot is kiszabhatnának az MS -re :)) Ja és bírja a metált...

adam123456en nem fizettem :) ...de megfizettem: vege fele a valtas heten 3x huztam ujra az xp-t a virusok miatt. torrenten becslesek szerint minden 10. cucc fertozott. Ugye nem tunik akkora szamnak :)))))))) Pedig de. Ja az a legnagyobb poen, amikor itt veletlenul bejon az a bena flashes vagy milyen oldal, amin latod, hogy a windows-odon epp viruskereso fut, es talalt 4000 problemat, majd azt mondja: Toltsd le a mi szuper virusirtonkat, es jo lesz neked. :))))

suny5539Egyetertek veled. Nincs ertelme Linuxra virust irni, nincs haszna, mert kevesen hasznaljuk az M$ rendszerehez kepest. Mas dolog, hogy ugyanebbol az okbol nem jelenik meg egy rakas profi szoftver Linuxra (mindenfele CAD, Photoshop, stb.) Persze vannak alternativak, nincs is veluk bajom, de itt-ott szivesen szorakoznek mittomen, pl a Solid Edge-val Ubin. Megint masok szivesen dolgoznanak vele, vagy massal :))) elonyok-hatranyok...

Ennyivel később: 10 nap

Miért is használok Llinux-ot és azon belül is Ubuntu-t, „mert vannak dolgok amik csak egyszerűen működnek”. De tényleg windows alatt is firefox, openoffice, és gimp ment akkor már miért ne használnám a linux-ot. Pedig eddig csak ms termékeket használtam és a gépem se éppen gyenge szóval a játékot is lehet rajta tolni. Mondjuk mostanában már nem játszottam annyit valahogy nem kötött már le. Történt hogy minap küszködtem az apache2, mysql, php5 és phpmyadmin belövésével windows alatt ezt pick-pack meg oldottam volna de itt éjszakába nyúló volt a megoldás. Régen fel adtam volna egy fél óra után és format rendszer felrakása újból de most más a helyzet elhatároztam, hogy megoldom ha törik ha szakad és sikerült is. Szóval ebből csak azt akartam ki hozni, hogy a linux ad plusz kitartást és régen nem éreztem már ilyet, hogy valamit sikerült megcsinálnom ez nagyon jó érzés. Most már kezdek a rendszer beállítására is rá érezni szóval a windows töröl és most már a laptop után itthon is csak linux lesz.

richi105Komolyan win alatt könnyebb? Ne má.. Egy sudo apt-get install phpmyadmin a függőségek miatt maga a LAMP, localhost a böngibe és megy, konfigfájlok a linuxon megszokott, ésszerű helyükön, tartalmuk ugyanaz, mint win esetében. Egyedül a fájlrendszerbeli jogkörök miatt jobb előre megtervezni, hogy mit akarsz és hogyan. De épp ez a helyes eljárás.