jani1701+1
Támogatom a felvetést. Kéne némi lobbitevékenységet folytatni ezügyben, hogy az alapértelmezett a leggyakrabban használt ingyenes office-csomag legyen, és ha valaki nagyon szeretné, érettségizhet MS/Apple/egyéb fizetős terméken. Értelemszerűbb lenne szerintem.
Nem mellesleg kormányváltás előtt állunk, hátha az új banda nyitottabb lesz erre, tekintve, hogy ezzel az uniónak is be lehetne kicsit "nyalni", elvégre eu közig-ban egyre nagyobb szerepet kapnak a nyílt dokumentum-formátumok. Nem lenne rossz. Fejezzük ki nekik valahogy, hogy elég sokan erre vágyunk. Elvégre az MS-ingyenringyóztazoktatásba-tender marha sok pénzt emészt el, és ennek most az ország is híjján van :(
(megj: nem flameháború indítására írtam, ezért a feltételesmód, és a pártok/személyek nevének teljes mellőzése)
A húgodnak annyit tudok tanácsolni, hogy esetleg te is megmutathatod neki, ha értesz hozzá, meg amúgy sem akkora a különbség Ooo és MSO2k3 között, hogy ha egyiken megtanulta, a másikon ne tudná megcsinálni. Én eddig mindenütt MSO2k3-n vizsgáztam, és itthon csak Ooo-m van. Szokatlan lehet kicsit elsőre, de pillanatok alatt belejössz. A lényege amúgy is az kéne, hogy legyen, hogy letesznek egy wysiwyg szövegszerkesztő elé, és tudod használni. Sajnos az oktatás oldalán tényleg van ennek hiányossága. Amúgy milyen feladatok vannak info-érettségin? Mennyire nehezek?