levideoNekem is DELL van gyárilag UBUNTU-val volt telepítve semmi gond a nyelv váltással. 100 alatt nem érdemes vásárolni szerintem

liathasnézz körül a piacon az enyémen, (ez a típus) függőleges enter van

avarAkkor gyártják többféle billentyűzettel? Mert egy bemutató videót láttam (azthiszem az ipon.hu-n), ahol vízszintes volt.

• avar válaszolt erre.

ki_ezUuuu Packard-Bell. Milyen minőségű gépeket gyártanak? Gondolom ez nem a hewlett-packard, mert arról amennyit hallottam, nem az anyagminőségről híres. :) Nekem egy egy éves Lenovo G550-em van, de nem fut rajta a Magicka demo. Nem egy Dx11-es játék, de azt írták a supportban, hogy kevés neki az Intel dedikált 64 MB. Ezért gondoltam, hogy ha sikerül, karácsony táján cserélek, mert IT körökben ez már csak rohamosan öregszik :(.

cstd81Drágán vetted! hírdetik 60 körül is érdemes szétnézni. Amikor bejött akkor volt 70 igaz ez 2 Gb ram-mal a mostaniak úgy látom 1 Gb-al vannak ellátva. Amúgy ha netezés akkor ez a kisgép jó, az aksi újonnan kb 2 órát bírt ki, rendeltem hozzá nagyobb akkut, de ezzel is csak 4 órát bír, az ubuntustudió fut rajta, és a gimp, inkscape de a youtub-os filmek is szépen megjelennek. Ami érdekes, hogy a wifije nem az igazi, a cégnél van helység ahol alig észleli a wifit, de a kolléga Apple gépe szinte maximális térerőt jelez, ezt nem tudom miért teszi. A webkamera beállításáról találsz a fórumon leírást, érdemes a netbook változatot feltenni rá, mert lehet olyan probléma hogy olyan ablak nyílik meg aminek az alját nem látod, így nem tudsz kattintani semmire a beállításkor. Amúgy netezéshez már találsz 70-80 körül core duo-s gépet használtan ha jól emlékszem HP-ban de láttam core2duot is, az aksik gyengék az ilyen gépeken, de tudsz hozzá venni utángyártott akkut és vígan fut megint sokáig. Az ubuntu pedig tényleg mindenen fut, legfeljebb a csilivili kütyükhöz(újlenyomatolvasó) néha konzolban kell mászkálni. szóval mindegy milyen gép az ubi vígan fog futni, nekem eddig nincs panaszom,

liathasÉn, ha laptopot veszek, akkor az ár/teljesítmény mutatót nézem. Bármelyik cég termékénél belefuthatsz 1-1 silányabb darabba. Például, most ASUS laptopom van már 1 éve, és emiatt úgy érzem hogy soha többé nem vennék ASUS-t, pedig csak annyi a gondja hogy a webkamera direkt fejjel-lefelé van beleintegrálva, hogy csak windows alatt a windows-os driver-rel működjön és kicsesszenek a linux használókkal. ( oké, ez nem igaz, de én így érzem... :D ) Szerintem alapszabály, hogyha játékra is akarod használni a gépet, akkor csak ATI vagy NVIDIA videókártyás modellt kell venni, de abból sem a régieket vagy a legújabbakat. Ha linux alatt szeretnél játszani, akkor semmi esetre sem szabad venni intel, via, sis, matrox és hasoló videókártyás gépeket. ( ez mind saját vélemény... )

liathasazt nem tudom az enyém ilyen http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-11/66498/pic/dell_inspitron_n5010_keyboard_b.jpg&imgrefurl=http://prohardver.hu/teszt/kepet_a_monitorra_vezetek_nelkul/dell_inspiron_n5010_bemutato.html&usg=__xIn0xQzkGEfWXhgiGHs5_lYlkR0=&h=768&w=1024&sz=265&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=kuIc785HgxzCVM:&tbnh=118&tbnw=155&ei=QCRQTYXkJ4aCswbpwLWoDw&prev=/images%3Fq%3Dinspiron%2Bn5010%26hl%3Dhu%26sa%3DX%26biw%3D1366%26bih%3D656%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=451&vpy=345&dur=3394&hovh=194&hovw=259&tx=148&ty=155&oei=QCRQTYXkJ4aCswbpwLWoDw&esq=1&page=1&ndsp=29&ved=1t:429,r:17,s:0

avara vindóz emblémát ne vedd figyelembe! Enyémen nincs!!!

avarKöszönöm, akkor lesz mit nézegetni, mert én ebből indultam ki: http://www.youtube.com/watch?v=N1zKzwipy3g :)

• avar válaszolt erre.

liathasés Ubuntu 9.x van telepitve a gépre gyárilag

levideoTudom, hogy régi a téma de nem láttam máshol hasonlót ezért raktam ide ezt a kis gyakorló prezentációt. (fényképek helyett) Nincs kész mert félbehagytam de az aminek látszik és szerintem kevesen tudnak a létezéséről. Az üres winyóra létrehoz egy telepítő partíciót, ami az első indításkor feltelepíti a dell linuxot. Az, hogy milyen a képernyő megjelenítése, az a felhasználótól függ erre készítettem ezt a kis bemutatót ha kész lesz közzé teszem http://ubu8.fw.hu/dellmini.odp és http://linux.dell.com/files/ubuntu/

Ennyivel később: 7 hónap

Sziasztok,Ezt akarom megvenni,hasznaltan. 105 euro Laptop Toshiba Satellite 5100. Procesor 1.8 Ghz Hdd 40 GB video kartya 32 MB 512 Ram aksi nem tart semmit Ilyesmi mint ez; http://www.toshiba.ca/web/product.grp?section=1&group=223&product=532 Megéri? Linuxos tapasztalatok esetleg ha vannak. koszi elore is.

peterhNekem is DELL-em van 5010 nem mai típus de tökéletes Linux-hoz

avarAz még nem rendelkezik processzorba épített HD video chippel? Az 5110-zel komoly problémák vannak bumblebee (linuxos optimus) terén: ami nélkül azonban mindkét videokártya fogyaszt, miközben csak az integrált intel HD-t képes használni. Más típusoknál állítólag használható a bumblebee, de ezen a gépen nem sikerült eddig működésre bírnom, és interneten úgy írják, hogy DELL-eken nem jó. A debumblebee-t még kipróbálom, ahhoz szép reményeket fűzök. Másik gondja, hogy BIOS-ban sem állítható, hogy melyik videokártyát használja. Tehát semmi esélyt nem hagyott a DELL a linuxot használóknak. Pedig nagyon szimpatikus az ár-érték arányuk, mégis komoly sérelem a hozzáállásuk.

kurruNekem Dell e6520 van (céges) és nagyon jó. Igaz nem használom az optimust, mert nincs szükség a nagyobb teljesítményű nvidia vga-ra (bios-ból tiltható az nvidia), az intellel is simán megy minden. (1920x1080) Igaz nem egy olcsó lapos, de Dell, és minden megy rajta linux alól, nem kellett hegeszteni semmit.

depHelló. Épp a múlt héten járkáltam ilyen boltokban. Itt nálunk ilyesmi kiépítésű kütyüt olyan 40.000 Ft körül lehet venni.+ - pár ezer, az alkudozó rámenősségétől függően. Kivéve az ócskapiacot, ahol már 10.000-ért is akad ( igaz hogy kicsit pöttyös a képernyő, de otthon majd megtörlöd, és akkor épp jó lesz...és most, mivel épp "akcijó" van, de csak neked-5 ezerért is megkaphatod..) Az az 512 Ram kevés lehet, kisebb disztrókban gondolkodjál esetleg. Az Ubuntu helyből megeszi legalább felét. Vbox-ra ennyi rammal ne is gondolj, még lehet hogy így is hozzányúl néha a swap-hoz, és lassulni fog. Vagy mini.iso-ból rakjál össze egyet. Esetleg LMDE, az itt nálam egy 1,8 GHz procis, 1 GB SD-ramos gépen Xfce felülettel eszik 118 MB ramot, Gnome-val meg 125-öt alapból. És nem írtad, milyen típusú benne a videokártya, ha nem Nvídia-származék, az is okozhat meglepetést.

• dep válaszolt erre.

hepalyvan beépített mikrofonja+kamerája és az is megy? mert nekem msi-m van, annak van ilyenje, de nem megy linux alatt a mikrofon (megjegyzem winxp alatt sem ment - a kamera se, bár kalóz-hekkelt-win volt egy próba erejéig)

sipiattiIgen van full hd webcam, illetve belső mic, minden pöccre ment, skype-al sem kellett hekkelni semmit. A kártyaolvasót, és a hdmi-t nem próbáltam még, az utóbbit nincs mivel :) Amúgy kubi 11.10 beta fut rajta, mert akkorát dobtak rajta megint (kwin vagy az intel driver) teljesítményben, hogy hihetetlen.

depEgy PIII-as gépemen az ubi 10.04 eszik 190mb ramot alapba.Neten jól megy, igaz nem egy gyorsulási bajnok.A netbookomon fent van a P@xtreme linux.Ajánlom figyelmedbe, jól menne rajta és csak 120mb ramot eszik alapba!

• dep válaszolt erre.