bobi64Tudod mi lenne, ha elolvasnád ezt, amit most leírtál, de nem most, hanem mondjuk pár nap múlva. Mert miközben olvastam, nekem egy szó (vagyis kettő) jutott eszembe:
- fenntartható fejlődés
csak úgy tűnik nekem, hogy ezt leegyszerűsítetted és csak az MS-t utálod érte. Pedig ugye ne vegyél hagyományos mosóport mert az új ... hiperszuper csúcs mosógép mindent kivisz a többi meg nem. A legújabb tuti spay-től az összes lány a lábad előtt hever és a legújabb huszonezer G telefonnal lehetsz csak igazán boldog, és még sorolhatnám. Úgyhogy ha harcolni akarsz ellene gondold át, hogy mi ellen harcolsz. Mert kb két országot tudok, ahol nem ez működteti a gazdaságot. Az egyik Kuba a másik meg Észak-Korea. Melyikben szeretnél élni?
Az hogy egy profitorientált cég profitot akar elérni azt nem valami beteges dolog, ha nem ezt akarná, akkor az lenne beteges.
Az ilyen topicokban pedig általában két dolog szokott ismétlődni:
- a windows szar mert pénzbe kerül
- a linux sokkal jobb mert a padlásról lehozott gépen is fut.
Csakhogy a windows fizetős szoftver annak készült, egyelőre úgy tűnik nem lesz opensource. Az ár nem minőségi kategória, csak az ár/érték, de az is csak egy a sok közül.
Az hogy a linux támogatja a régebbi hardvereket és emiatt jobb a linux mint a Windows. Ez kb. olyan, mintha azt bizonygatnád, hogy az import turi sokkal jobb, mint egy márkabolt. Szerintem inkább az új hardvereken kéne jobban futnia, nem a régiken, hogy ne azt kelljen olvasni mindenhol, hogy ne vegyél ATI kártyát, hanem Nvidia-t. Ez a nyomtató, webkamera ujjlenyomatolvasó, multimédiás billentyű miért nem működik. Vagy csak telepíteném, de fagy, fekete képernyő, szar felbontás stb.
Ezenkívül még mindig nevetek azon, hogy a PIII-s gép nem avult el. Több mint 6 éve dobtam ki az enyémet, amit előtte vagy egy éve használtam vettem, és csak azért vettem meg, mert nem volt pénzem jobbra. Azaz már amikor megvettem is el volt avulva, nemhogy most.