balzamonbalzamon
"A reális árról meg annyit, hogy ez fordítva is működik, ha megvennék eredetiben többen, akkor lehetne olcsóbban adni."
Ez nem a piaci morál! Ha valamit többen vesznek attól nem lesz olcsóbb.
"visszatérve az autóra. Ott is ellopnád csak mert szerinted túl sokba kerül?"
Ezért írtam, hogy bűn és bűn között óriási különbség van, és ha nekiállunk hasonlítgatni annak soha nem, lesz vége!
Itt visszahivatkoznék előző írásomra, hogy a szoftvert nem anyagi érték.
„Ja és én még nem találkoztam olyan álláshirdetéssel, ahol előny lett volna a linux ismeret,”
„Viszont ez számomra azt is jelenti, hogy nincs munkaerő piaci igény a linuxra, ergo az oktatásban minek erőltetni, mert később meg úgysem kell.”
„Az iskolának az életre kell felkészíteni, azaz linux és windows helyett pl: miért nem oktatnak még Commodore 64-t? Az is számítógép!”
Mire akarsz már használni egy Commodore gépet? Lovas kocsi is van, mégis autó jogsira tanulsz.
Ahogy írtad nem erőlteted rá senkire a Linuxot, nem is kell, viszont én, vagy te, soha nem leszünk arra képesek, hogy olyan széles körben bemutassuk a Linuxot mit a kötelező oktatásban tehetnék.
Mindent az alapoktól kell kezdeni, ilyen mértékben az alapok az Oktatás lenne. Amíg állami szinten, nem rendelik el e rendszerek oktatását addig semmi nem fog változni. Mivel a legnagyobb tömeget az oktatásban lehet elérni, mert a minimum iskolázottság kötelező. Ezért nincs igény a linux ismeretre.
Nem szeretem ha azt írják, hogy nincs rá igény. Igenis van rá igény, de amíg nem ismerteted meg senkivel a lehetőséget, addíg fogalma sem lesz rólha, hogy lesz e rá igénye vagy sem.
A szövegszerkesztésre is van igény, akkor miért nem az Open Office-t tanítják?
Én csak azt tehetem, hogy mint szülő az iskolai tananyag felett megmutatom a gyermekemnek az alternatívákat és megtanítom a használatára.
Az a szülő aki még az életében nem is hallott róla, vagy hallott de nem látott ilyen rendszert, az életben nem fog a gyerekével ebben az irányban egy tudást átadni. Jelenleg az oktatás Microsoft függő és robotokat nevel ki azzal a céllal, hogy egy Microsoft termékben tudja hova kell kattintani.
Jelenleg fogyasztói társadalomban élünk, és a más rendszerek nem bemutatása csak azt segíti elő, hogy egy szoftveroriás hatalmas hasznot kaszálhasson be.
„Ezenkívül szerintem már az UHU 1.2 is tökéletesen alkalmas volt otthoni használatra. Tehát jó ideje alternatíva a linux szerintem.”
Mi volt benne felhasználóbarát?
Hogy beleépítették azt, hogy ADSL kapcsolatnál marha egyszerű volt kapcsolódni?
Folyamatosan kifagyott, lassú volt, nem volt a hardverekkel kompatibilis. Alternatívát akkor nyújt egy rendszer ha
1.Tudod telepíteni
2.Kompatibilis a gépeddel, az eszközökkel
3.Érthető nyelven kommunikál
4.Munkára tudod fogni egyszerűen és érthetően a felhasználói igény szerint.
Sokat említed a játékot.
A Linuxnak nagy hátránya, hogy játékok nem, vagy csak igen körülményesen futtathatók. A játék egy borzasztó nagy hátrányba veri, mert sokan a számítógépet összekeverik az Xbox-al.
Sok ismerősömnek nagyon tetszik a Linux de mivel nem lehet rajt játszani nem kell. Nemem egyszer nem sikerült játékot elindítani a Linuxon. Persze ez az én tudásom hiánya.
Ha azt el lehetne érni, hogy az oktatásban bemutassák ezt a rendszert, a tanár fel tudja kelteni a figyelmet a gyerekben ez iránt akkor nyert ügy lenne.
A linuxos közösség nem is olyan nagyon kicsi, de mint állampolgárok hiába fogunk össze, egy más fajta tananyag miatt, hogy az oktatás legyen színesebb, süket fülekre találnak. Ez aztán a demokrácia :)