Sziráki Tamás"de a windows sosem volt shareware. ellenben "ha már lopják, akkor lopják a mienket" volt és lesz."
De pont erről szól a shareware, alkalmat ad arra, hogy használd, remélve, hogy később megveszed. Tudod mindig nevetnem kell ezen a fajta hozzáálláson. Az, hogy warezolják a windowst az nem a warezoló hibája hanem az MS-é. Mintha a tolvaj lenne az áldozat. Érdekes szemlélet. Ha ellopják a kocsidat, te vagy a hibás, minek vettél autót!
"az ms - mikor neki úgy tetszett - simán letiltotta a asztalhátteret." Valamikor régebben áthívtak a szomszédba, hogy nézzem már meg mi van a géppel, akkor láttam ilyet. A kérdésre, hogy hogy lehet eltüntetni a válaszom, pedig az volt, rakasd újra. Azért ez nem olyan, mintha mondjuk teljesen működésképtelenné tenné a gépet, vagy zárolná a winchester teljes tartalmát, vagy automatikusan feljelentene mint egy bolti lopásnál és kopogtatna nálad a rendőr.
Esélytelen harc? Ez mit jelent?
"ha már a tenyészállatokat hoztad fel: ha azokat nem eszed meg, de ellátod (ha már egyszer azon voltál, hogy létre jöjjenek), akkor ugyan olyan módon fognak elpusztulni, mint az emberek"
Tudod egy 300 kocás sertéstelep fenntartása mondjuk legyen 300.000 Ft/nap. A fenntartás költségeit az értékesítésből fedezi. Ez annyit tesz, hogy ha megszűnne az eladás ugye mindenki vega, akkor mondjuk 1 hónapig tudná üzemeltetni a telepet a végén már hitelből. Utána nincs áram, víz, a munkásoknak fizetés és nincs takarmány, még az elhullott állatok tetemeinek a megsemmisítésére sincs pénz. Ha országos szinten történne ez, akkor semmilyen állami forrás sem lenne elég a helyzet megoldására. Ergo az állatok ott döglenének meg ahol épp vannak, és csak reménykedni lehetne, hogy a rothadó tetemek miatt kialakult fertőzés nem vinné el a lakosság felét is vagy még többet. Ha hirtelen mindenki vega lenne, én már másnap kiirtatnám az egész állományt, sokkal humánusabb, mint a lassú éhhalál. Ne keverd a húshasznú haszonállatot a kedvtelésből tartott állatokkal. Vagy talán megmentenél és örökbe fogadnál egy 220 kg-s vemhes kocát és bevinnéd a lakásba?
Vagy megfordítva én papagájokat "tenyésztek". Ha a fiókákat nem adnám el, akkor egyrészt nem szaporítanám őket. Másrészt kevesebb madaram lenne. Mert a tartásuk pénzbe kerül, és azt valamiből elő kell teremtenem. Úgyhogy ne fárassz "de ha már a tenyészállatokat hoztad fel: ha azokat nem eszed meg, de ellátod (ha már egyszer azon voltál, hogy létre jöjjenek)", mert nálam már 3 pár madár szinten sem működik, nemhogy országos szinten.
"ha érdekel, sok esetben igenis a magyar terméket veszem, még ha kicsit többe is kerül"
Gratulálok! Én is!
"ne legyenek illúzióid: ha nem lenne OOo, nem lenne 30eFt-ért 3 gépes mso-d sem."
Pont erről beszéltem, az OOo már valódi versenytárs és ezzel szorítja le az árakat. A linux meg még nem tart itt. Azaz még mindig nincs itt a linux desktop éve.
Gratulálok, hogy sikeresen terjeszted a linuxot. Én kevésbé voltam sikeres. Azóta meg rájöttem, én nem akarom az embereket megváltoztatni, se befolyásolni. Nem vagyok ügynök alkat. Vagy úgyis mondhatnám kinőttem már ebből.