Hétvégi tapasztalataim: Szüleim ezeréves gépére szerettem volna feltenni egy viszonylag gyors, de stabil rendszert. Először lubuntu 10.04-et raktam fel, de a távvezérelhetőség bonyolult volt (legalább is a szülőknek:) ) így gondoltam rátolom a mint9 lxde-t. Ezzel már nem volt gond, hisz alapból benne van a távoli asztal lehetősége. Progik közül csak a skype-ra volt szükség. Itt kezdődtek a gondok. A microfon sehogysem akart működni. A webcam nemműködésen már nem is csodálkoztam :) A gépbe egy SB5.1 live van. Webcam: genius videocam trek. A mic rendszerszinten sem működött, nem tudtam mit kezdeni vele. Kilestem hogyan oldották meg a távoli asztalt, és visszatettem a lubuntut. Érdekes, hogy elvileg a mint is az (l)ubuntu lts-re épül, és mégsem támogatja a hangkatyót. (lubuntu 10.04-el a cam, és a mic is hibátlan) Ja, mint alatt szívtam a giganet internetszolgáltató pppoe beállításaival, sajnos csak a pppoeconf segített. Lubi-ba meg a network manager dsl kapcsolata alatt simán megette. Ismét egy jó kis tapasztalat :)