GorkhaanCsak az a gond, hogy régi technológia, és már nem érdemes azért a pár emberért dolgozni, aki használja :( Az intelnek az az érdeke, hogy megvegyem az újabb alaplapját, a linux kernelfejlesztőnek meg van elég dolga nélkülem is. Szomorú. Csak azt nem tudom, hogy van-e AGP slot az alaplapomon :) mert akkor meg lehetne úszni 5000 HUF-ból :)
Amit a Mavericktől várok
lacyc3Az APTonCD nálam sem működött Lucid alatt, a lemezt hozzáadtam a szoftverforrásokhoz, el is fogadta, de mikor arról akart csomagot telepíteni, állandóan kérte a lemezt, holott az benn volt a meghajtóban.
T_chris"Akárhová "packages" mappába csomagok be, majd talán fölötte állva: rm Packages.gz dpkg-scanpackages -m . > Packages cp Packages Packages.x gzip Packages mv Packages.x Packages Források közé: deb file:/x/y/packages apt-get update De mivel lehet tévedek (iszonyat régen kellett, és akkor olyan jegyzetben hagytam meg ezt magamnak amiről azt hittem tudni fogom mindig azt ami kell hozzá) ezért mindenesetre man dpkg" Ha esetleg jobban emlékeznél, az nem lenne hátrány. Mert ez megoldás lenne a topicnyitó problémájára is. Szóval a kérdés, a deb file:/x/y/packages parancsot, ha hozzáadom az /etc/apt/sources.list végéhez, akkor az a mappa csak telepítési forrás lesz, vagy egyben frissítési forrás is? Vagy kell még hozzá valami az előző sorból is. Gondolom az rm Packages.gz nem. Szóvalnem ártana egy kicsit részletesebben. Másik linuxon ezt grafikusan meg lehet csinálni, és van egy gép, amit így frissítek. Nem bánnám, ha Ubuntu-val is menne. Előre is kösz.
Én csak azt a jópofa lehetőséget hiányolom, amit a Mandriva-n használtam, sikeresen: egy bármilyen mappába beledobáltam az összes .RPM fájlt, majd a mappát kijelöltem tárolóként. Semmilyen hókuszpókusz nem kellett és a csomagfüggőségek mind rendben voltak. A gépem pedig minden frissítéssel együtt sem képes használni az AptonCD-ket. A Lucid hibája ez, az elődöknél jól működött a dolog. A megoldatlan függőségek kérdése jobban idegesít. Kutya kötelessége lenne, hogy amennyiben összeszedtem a telepítő CD és a /var/apt/cache valamint egyébb rendezett csomagokat, az egészet egy használható tárolóvá rendezze. A dpkg-scanpackage problémája pedig, hogy csak egy verziót engedélyez, hacsak nem csinálsz config fájlokat (amire nincs időm, se türelmem, az ilyen baromságokkal annak kellene törődnie, aki kitalálta az 'übermenschi' Debianos tárolószerkezetet.) Ahogy azt Hannibal Lecter olyan szépen megfogalmazta: a dolgok lényege az egyszerűség. És ha ebből indulunk ki akkor a csomagkezelés igen is el van komplikálva.
minthaka"Én csak azt a jópofa lehetőséget hiányolom, amit a Mandriva-n használtam, sikeresen: egy bármilyen mappába beledobáltam az összes .RPM fájlt, majd a mappát kijelöltem tárolóként." Én is! Csak én úgy csináltam, hogy volt virtualboxban egy kifejezetten frissítésre szánt rendszerem, és a telepítést és a frissítést is --noclean kapcsolóval csináltam. Ezt átmásoltam egy pendrive-ra, majd elvittem a másik gépemhez, ahol nincs net. A többi ugyanaz, semmi hókuszpókusz, meg konzol.