Hogy helyrepofozzák az apt-ot. Ugyanis az AptonCD-k használhatatlanok a Lucidban. Egyszerűen nem ismeri fel a lemezeket tárolókként. És ami ezzel szorosan összefügg: lehessen már végre olyan lemezes tárolót létrehozni, amely azután nem küzd majd folyamatosan függőségi hibákkal. A minap is az történt, hogy valakinek felraktam a Lucidot, és a telepítő lemez mellett vittem még egy fél DVD-nyi csomagot (valamennyit a /var/cache/apt -ból illetve a rendszeremre telepített egyéb csomagokból, amelyeknek a függőségi rendszere megoldott). És mi történt? Mivel a netet nem sikerült beállítanom (először valamilyen dobozos modem, amelyről VPN-rendszerre kellene rákapcsolódni, de a VPN szolgáltatás nem akar elindulni...), azt gondoltam magamban, na elő az AptonCD-vel. Annar rendje és módja szerint fel is másoltam a merevlemezre a tárolót, a synaptic el is fogadja, de amikor elkezdeném a telepítéseket jelzi: ez is hiányzik, az is...Pedig MINDEN csomag meg volt amikor az AptonCD-t létrehoztam, sőt több verziót is engedélyeztem, tehát minden csomagot fel kellett volna pakolnia... Remélem ezt helyreállítják, mert enélkül azért kétséges a könnyű telepítés. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az ilyen malőrök erősen aláássák a .DEB csomagrendszer tekintélyét. Az RPM alapú rendszereknél ilyen vacakolás nincs. Ne tessenek megkövezni, ez így van!)
Amit a Mavericktől várok
Félve kérdem meg: Ugye szóltál a fejlesztőknek a problémáidról / javaslataidról? Tudod, néma gyereknek anyja se látja fátol az erdőt... Az AptOnCD problémái nem értem hogy miért a dpkg problémái. Valamit elfelejthetett felrakni / beállítani a program. Az RPM-mel kapcsolatban pedig ajánlom a yum-ot mondjuk Fedora 12-t frissítve. Nem lesz olyan rossz az a dpkg :)
lacyc3Mondjuk azért egy olyan lehetőség: "helyi mappa megadása forrásként" nem lenne hátrány. Amúgy ez nem segítene: "Telepített csomagok listájának mentése Elmenthetjük egy rendszeren a fent lévő csomagok listáját, így egy másik gépen (ahol ugyanaz az Ubuntu verzió fut), gyorsan felrakhatjuk majd ugyanazokat a programokat mint a saját gépünkön. sudo dpkg --get-selections > /ahova/mentse/csomagok.txt Csomagok telepítése lista alapján Az előbbi paranccsal létrehozott lista alapján telepítsük a csomagokat. Fontos, hogy még a visszaállítás előtt ugyanazokat a tárolókat engedélyezzük, állítsuk be, mint amik az eredeti gépen voltak. sudo dpkg --set-selections < /ahova/mentse/csomagok.txt sudo apt-get -y update sudo apt-get dselect-upgrade" Persze a letöltött csomagokat nem engeded eltávolítani, lemented, és már a /var/cache/apt/archive-ból is tudod telepíteni. Az idézőjelben lévő szöveg nem saját találmány innen vettem: http://hogyan.org/20-hasznos-parancs-linux-ala
Valaki csinálhatna DVD gyűjteményt a tárolókból. Mint a Debian esetében... Aztán ezekkel lehetne vígan, net nélkül is bármit telepíteni. Talán az LTS-ek esetében érdemes lenne ezen fáradozni, elgondolkodni. Csak gyors net kell hozzá, meg némi Terminál. Nálam a gyors net hibádzik.
Lehet venni teljes software repository "backup"-ot is. "The Complete Ubuntu Software Repository. Includes the entire main, restricted, multiverse, and universe repositories -- over 32GB of software." Elnézést, nem reklám akart lenni, de mivel free és open source, gondolom létezik letölthető formátumban is valahol.(jobban nem jártam utána, de debianéknál pl. tuti van letölthető "dvd kit" is, hasonló céllal)
Én azt várom a mavericktől, hogy végre legyen rendes az intel 8xx kártyák támogatása. De ugyse lesz :(
balzamonMondjuk azért egy olyan lehetőség: "helyi mappa megadása forrásként" nem lenne hátrány. Ha jól emlékszem: Akárhová "packages" mappába csomagok be, majd talán fölötte állva: rm Packages.gz dpkg-scanpackages -m . > Packages cp Packages Packages.x gzip Packages mv Packages.x Packages Források közé: deb file:/x/y/packages apt-get update De mivel lehet tévedek (iszonyat régen kellett, és akkor olyan jegyzetben hagytam meg ezt magamnak amiről azt hittem tudni fogom mindig azt ami kell hozzá) ezért mindenesetre man dpkg
quercusJa és a sis kártyák támogatását is! :-)