[törölve]Köszi !
Nem felejtettem el, csak gondoltam várok 1-2 napot, hátha még valaki hozzászól, és közben meg nyúztam a masinát, meg a másik gépen is megcsináltam ezt a trükköt..
Az eredmény gyakorlatilag ugyanez.
Határozottan úgy tűnik, mintha " fellélegezne " a gép, szerintem érzékszervileg tesztelgetve, frissebben mozog.
Ezzel a három gondomból , amit a Lucid-nál tapasztaltam, megoldódott egy .
És ebben se a Lucid volt a hibás, hanem a felpakolt samsung...
( Tudom, nem ez volt a téma, de érdekességből leírom azért őket..)
A másik meg közben megoldódott magától : A skype-val produkált 3x vagy 4x olyan elképesztő összeomlást, amilyet még nem is láttam soha, pedig szegény régebbi Ubuntu-kal is elkövettem ezt-azt. Eleinte szépen működött, de egyszer rákattintás után : nem nyílt ki, de szép lassan, pár perc alatt lefagyott, de úgy ám, amilyet linux alatt még nem láttam : proc.használat az egekben, 100%, ram-használat 100 % ( 4 GB ramnál ) az átlagos terhelést ki se tudtam nézni, mert csak annyit láttam, a rendszerfigyelő ikonján a panelon, hogy teljesen piros -aztán semmi sehová...
Nem csinált semmit, ki se tudtam lépni, se terminált nyitni, karakteres módba se ment át.. kernel-pánikot még csak egyszer láttam, akkor két led villogott a billentyűn, meg ki is írta - de most semmi ilyesmi.
Csak a tápon lévő kapcsolóval tudtam leállni..!
Be is voltam rezelve... hátha maradandó károsodás lesz, de úgy tűnik, kibírta.
Pár ilyen eset után a synaptic-ban a skype-t egyszerűen újratelepítettem ( de úgy, hogy még a ./home-ban se töröltem ki, mert elég sokat vacakoltam, mire megszólalt - gondoltam, nézzük így ) - aztán jó lett.
Már vagy egy hete nem csinálja azt a parádét...és nyilván az a pár erőszakos kikapcsolás se tett maradandó kárt.
A harmadik gondom meg : a zárt meghajtóknál eltűnik az ablakkeret, teljesen alkalomszerűen, nem tudom eseményhez kötni - ezt a témát viszont B2man már feldobta itt a Fórumban, majd figyelem, hátha a válaszokból ki tudok sütni valamit.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy segítsen megoldani a gondomat. Megint tanultam valamit...