cerkaÉrdekes ha tudsz a rpmfusion-ről akkor miért nem használod? Azt ugye tudod, hogy hivatalosan az buguntu sem támogatja a zenelejátszást, ms fontokat, flasht stb? Ugyan ezen el alapján létezik külön az rpmfusion. livna stb. Ez a gstreamer-es dolog meg hülyeség mert még az buguntu-ban sehol sincs a legfrissebb gstreamer mikor már fedora-ban használják, szóval kétlem, hogy a buguntu-ból vették át.
"nincs harmoniában a kernel és a driver metacsomagok.."
ezt spec nem tudom, mert nekem illetve azokon a gépeken amiken használtam/on simán megy, illetve általában csak az nvidia drivert kell utólag installálnom, de az rendben van.
Az ms font meg csak annyit, hogy nem nagy ördöngősség feltenni, főleg ha már az is benne vagy egy repoban ugy mint ubuntu-ban, de ha fordítani szeretnéd is egy rpmbuild után egy rpm -i kiadása nem túl bonyolúlt. Mellesleg az ubuntu flash-t is illetve az ms fontokat is ilyen módszerrel szedi le csak ott a lépések automatizálva vannak.
"felcsattogok az rpmfusion-ra " nem tudom te minek csattogsz ennyit oda max 1x kell és utána már felesleges.
Képzeld otthoni célokra készült (egyszerűsítve a felhasználást, de azért nem az ubuntu célközönségének), ezért a legtöbb háztartásban felesleges egy oo (de ott van a tárolókban sőt már a libreoffice is) a multimedia-t meg már kitárgyaltam. Azt látom, hogy szinte nulla amit tudsz a fedora-ról csak megírtad a nagy okosságokat.
Ui. Azért a fedora meg az ubuntu célközönsége egy kicsit más. A fedora nem a sík h...ék-re utazik (akinek nem inge ...).