Én igyekszem viszonylag tárgyilagosan hozzáállni a linux disztrók összehasonlításához, de a Fedora mindig borsot tör az orrom alá. Régen sokat kísérleteztem KDE-s változatával, mert nem találtam olyan disztrót ami tetszett volna KDE alatt amíg fel nem raktam a Salix telepítős változatát. Most a Fedora 14 64 bites Gnome-s változatot raktam föl, reménykedve abban hogy biztos csak a KDE miatt voltak problémáim a Fedorával. Egyáltalán nem. A kedvenc játékom a wow se indul el, úgy ahogyan a többi disztróból ( tudom most az jön hogy menjek ablakos rendszerre játszani vagy vegyek Xboxot). Az Ati driver telepítéséhez még találtam is olyan útmutatást ami alapján már a compiz is megy minden effektel, de a játék kiírja azt hogy: Failed find a suitable display device. Exiting program. " Ha terminálból indítom opengl módban akkor ott is kiír egy hibaüzenetet: "err:wgl:X11DRV_WineGL_InitOpenglInfo couldn't initialize OpenGL, expect problems"
Hogy miért próbálgatom a Fedorát? Mert megfogott a kékes dizájn és ami a fő ok, meg szeretném lelni benne amit annyi ember szeret, itt néhányan az Ubuntu.hu-ról és a Distrowatch-on.
Miért játszok Linuxból? Bármennyire is hihetetlen a játékon belül egy kis előnyöm származik a Linuxon való játszásból, a számítógépen megtalálható egyszerre minden ami nekem akár a játékon belül kell és ezek közzé tartozik a Linux alapú rendszer programjai.
Amit még nem értek, a Salixba szinte semmit se kellett faragnom minden működik ahogy kell, a Fedorával meg mindig elakadok. A Salix elvileg kevésbé felhasználóbarátabb rendszer mint a Fedora, de a gyakorlatba ez fordítva van. Ha már a faragásnál tartunk akkor egyszer Siduxból is sikerült elindítanom a játékot, csak ott mindenen sokat kellett faragnom amihez nem volt kedvem.