karmesterNem tudom. Bocs, de ez is azt bizonyítja, hogy mennyire kezdő vagyok. Ha már így van, akkor kérem a moderátort, vagy az adminisztrátort, legyen olyan jó és helyezze át a témát az őt megillető helyre.

karmesterDe bizony ott, és isten látja lelkelmet semmi gonoszság nincs bennem, de ha "megértetted" volna legalább nagyvonalakban a dolog mondandóját, (legalább egy részét) akkor talán picit kedvesebben is fogalmazhattál volna! Kedves Imre. A legtöbb dologban egyet értek veled. Hasonló dolgokon keresztül jutottam el én is addíg-amíg:-). Egyszer hallottam egy jó mondást, amit én szeretek is némely embertársamnak idézni. Tisztelet a kivételnek persze, és itt sok a kivétel. Tehát "Senki nem úgy született hogy mindent tudott."

suicideKedves suicide! - bár kétlem, hogy ez a neved. Köszönöm a megtisztelő figyelmed, és a segítőkészséged. Nem értem a válaszod elejét: mit nem értettem meg?

szolimMindent megértettél! Én csak arra céloztam hogy: Egyet értek azon nézeteddel amit a segítség terén írtál. És pnt erről jutott eszembe a mondás. Amit nem neked hanem az olyan embereknek szántam akik egy "csak" annyit tudnak-akarnak segíteni hogy : man, howto, doksi, stb... Magyarán ők sem úgy születtek hogy mindent tudnak. De ezt inkább a világ mai állásának tudom be. Valahogy régen más volt. Egyszerüen nekem csak nem fér össze a szellemiséggel a pár szavas-címszavas "segítség. Sokszor lekezelő arrogáns módon. Talán dióhélyban ennyi! Kedvencem mikor valaki egy más forumon pc alkatrészt hírdet, és termékleírás linknek megadja a google-t!!! Hála istennek itt nem ilyen emberek vannak, és ezt zömével a nagyobb linux forumokról is elmondhatom!

suicideMindenki volt kezdő és a legtöbb kezdő ha átlép ezen, szeretné valahol publikálni az örömét. Elfér ez itt, legalább úgy mint a sok teljesen értelmetlen hozzászólás máshol.

suicideKöszi, megnyugodtam. Én speciel ezt a gondolatot nem értettem: "de ha "megértetted" volna legalább nagyvonalakban a dolog mondandóját, (legalább egy részét) akkor talán picit kedvesebben is fogalmazhattál volna!" Igyekszem, az igaz, hogy a linux világában nagyon kezdő vagyok, de a világos beszédet meg szoktam érteni És nagyon tetszik a Kubuntu (Ubuntu).

HeuroSzia Heuro! Köszönöm megnyugtató szavaid, most már kezdek megnyugodni, hogy nem lesz "fővesztés" az osztályrészem egy sajnálatos emberi hiba miatt. Ami azt illeti, ez a hozzászólás csak azért került ebbe a fiókba, mert úgy okoskodtam: hátha a fejlesztők is elolvassák és a kérdéses hardverekhez írnak csomagot. Nem nekem, hanem mindannyiunknak. Igazán kedves vagy, hogy egy kicsit megtámogattál. Remélem én is tudok majd segíteni azoknak, akik akkor lesznek kezdők, amikor én már vén róka.

suicideKedves suicid! Azért lassan megértem a mechanizmust. A válaszod első része "karmester"-nek szólt. Rendben, most már világos. A "Senki sem úgy született, hogy mindent tudott.", igen! - sokan mégis úgy gondolják, hogy ez csak egy közhely. Akik így gondolkodnak, hajlamosak arra, hogy mindent a Google-ra, MAN-ra, és a FAQ oldalakra toljanak, mert elfelejtették "győri vitézségüket", kezdő korszakukat. Uram bocsá', hogy nem mindenkinek volt lehetősége a számítástechnikát profi szinten elsajátítani. Ettől függetlenül, nincs keserű szájízem. Mint ahogy írtam: az ujjaink sem egyformák, még is jól elboldogulunk velük. Mégegyszer köszönöm, az együttérzést.

Kedves Imre! Én még nálad is nagyobb kezdő vagyok, de átestem ezen a problémán én is, ezért azt gondolom, hogy tudom mi okozza a problémát. Pontosan ugyanilyen ethernet kártyám volt a telepítéskor, és pont így félig angol, félig magyar módon települt fel az ubi. Ez azért történt, mert az ubi sajnos az említett kártyával nem hajlandó együtt dolgozni, és már a telepítéskor szükség van netes kapcsolatra, a nyelvi fájlok letöltéséhez. Sok forrásból több drivert is megpróbáltam, de nem sikerült telepíteni az ethernet kártyát. Elmentem egy szaküzletbe, ahol egy Dlink kártyát ajánlottak(1800Ft), amit beépítettem, és csodák csodája az ubi azonnal felismerte és konfigurálta. Remélem hasznos információval tudtam szolgálni, és sok sikert a továbbiakhoz! Üdvözlettel: Harangozó István (korban közelálló kezdő felhasználó)

histvanKedves István! Köszönöm segítő szánékodat, és megnyugtató szavaidat. Bár, nem vagyok nagy fórumozó, de igyekezni fogok, hogy hasznos tagja lehessek a közösségnek. Üdv: Imre

Ennyivel később: 16 nap

CrystalSzia Crystal! Nem ismerem a prog.hu oldalt, de ha valami rosszat írtam: "szóból ért az ember", kérlek taníts!

szolimValószínűleg karmester "Ennek nem a blogok között lenne a helye?" beszólására írta Crystal, hogy "ez olyan prog.hu-s beszólás", mivel azon az informatikai portálon biztos sűrűn kritizálhatják, ha rosz helyre kerül egy topic... :)

garferiSzia garferi! Az a baj, hogy nem tudom, hogy ki-kinek válaszol. Van erre valami iránytű? Eléggé kezdő, béna fórumozó vagyok. Te most biztosan tudni fogod, hogy ez a válasz neked szól. Jó, jó, az előzmények ismeretében ki lehet hámozni a címzettet, de Crystal válasza bárkinek szólhatott. Na jó, ezután nem ütöm bele mindenbe az orrom. Kösz a segítséget.

Én örülök, hogy nem csak mi "fiatalok" pl: én 14 évesen, használjuk és tanúljuk a Linuxot és magát az Ubuntut. Ideje többeknek is bepótolni ezt a lemaradást! Mindenkinek csak annyit tudok mondani; csak így tovább! UI: Ja igen és, mindenki annyi éves amennyinek érzi magát.

Ennyivel később: 11 nap

Sziasztok! Nekem eddig fent volt a Vistám és most felraktam az Ubuntut és egyszerre akartam a 2-t de most nem találom a Vistam? Letörölte?

fitceSzervusz fitce! Ha visszatekersz az oldal tetejére, ott a jobb sarokban (a narancssárga koceka fölött) van egy kereső. Írd be: grub Sztem meg fogod találni a neked megfelelő megoldást, vagy javaslom ezt: http://ubuntu.hu/blog/szolim/el-vagyok-keseredve Sok sikert, jó tanulást, hajrá!