DcNdrew"Egy cégnél én nem szólok, de egy közigazgatási szervnél nem szeretem, ha az én pénzemet költik feleslegesen."
Azt hiszem itt megint nem értünk egyet, mert ha azt a szoftvert ténylegesen munkára használják, akkor nem felesleges, legfeljebb nem a legköltséghatékonyabb. De azt hiszem erről már beszéltünk, nem feltétlenül a legolcsóbb a legjobb. Még mindig ugyanott tartunk, hiába ingyenes a szoftver, ha a betanítása pénzbe kerül. Mert akkor se nem olcsóbb se nem jobb. Én azt gondolom már évek óta, hogy először az elterjedtséget kellene valahogy növelni, ezt sokan az államtól várják, de én nem hiszem, hogy az állam dolga lenne a térítés. Az egy durva beavatkozás lenne a szabad versenybe, sokkal durvább mint a kenőpénzért MS termékeket vásárolni. Én azt gondolom, hogy akik a Linux, LibreOffice terjesztésével foglalkoznak, nekik kell sikerre vinni ezeknek a szoftvereknek az ügyét. Azaz kedvezőbb árral, jobb szolgáltatásokkal, jobb marketing-gel, jobb terméktámogatással, jobb együttműködéssel a hardverforgalmazókkal, vagy akármivel. Képletesen mondva valami olyat kell kitalálni, amitől veszik mint a cukrot. Valamivel amitől más és jobb mint a többi. Csak 2 példát mondjak, én reméltem, hogy a linux terjedésén sokat lendít majd a netbook piac. De mégsem ez történt, amit persz lehet MS összeesküvéssel magyarázni, de szerintem sokkal inkább Linux kereskedelmi és marketing kudarc. Vagy a másik, ahol szintén sikerre lehetett volna vinni a Linuxot, és a hátsó ajtón betörni a PC piacra az ARM chipes gépek, amit az MS nem támogatott, tehát megvolt az előny, de már egyrészt az MS is támogatja, másrészt belépett a piacra az Android és az Apple a táblagépekkel, úgyhogy ez a piac is elkelt.
"Amúgy azt hiszem, hogy értem a problémádat, csak azt nem, hogy miért kell táblát létrehozni lekérdezésből. "
Azért hogy a levelek egyedi sorszámot kapjanak. Hogy visszatérjek az előző példámhoz. Az elküldött leveleket iktatni szeretném, de ha nem akarom kézzel sorszámozni (és miért akarnám) a leveleket, akkor a jelentéseket munkavállalónként mondjuk növekvő sorszámmal látom el. Ezt a MS Access 2007 már mindenféle trükközés nélkül tudja. A 2003-ban viszont az összesítő lekérdezésből, ami csak a dolgozók nevét (de nem az összeset, hanem csak aki az adott hónapban kapott túlórapénzt) tartalmazza gyártok táblakészítő lekérdezéssel egy új táblát. Beszúrok egy mezőt aminek a típusát számlálóra állítom, így máris megvan az egyedi sorszám, ami rákerül a jelentésre.